Syoss Pure Fresh Dry Shampoo Suchy szampon do włosów (stara wersja)

Stara wersja produktu

Bodyland.pl
Syoss Pure Fresh Suchy szampon do włosów Skóra Wrażliwa 200 ml
Syoss Suchy Szampon do włosów 200 ml
Syoss Pure Fresh
Syoss Pure Fresh Suchy szampon do włosów Skóra Wrażliwa 200 ml

• 8 października 2021 o 23:19
    Całkiem w porządku
    Moimi ulubionymi suchymi szamponami są produkty z Batiste, ale ten z Syossa też nieźle działa. Uważam go za całkiem dobry kosmetyk. Zostawia lekką pudrową poświatę na włosach, mniejszą niż większość szamponów z Batiste, którą z powodzeniem można wyczesać. Daje długotrwałe odświeżenie. Włosy są miękkie i uniesione u nasady. Wiadomo, że nie zastąpi mycia głowy, ale daje dodatkowy dzień świeżości. Suchy szampon z Syossa ma bardzo ładny zapach. Nie każdemu może się podobać, ale mi bardzo odpowiada. Jest to zapach świeżości, taki prysznicowy, kwiatowy z nutą morskości czy ozonowości. Jak dla mnie tak pachnie osoba, która wyszła spod prysznica, a ja lubię zapachy czystości. Formuła kosmetyku nie zawiera parabenów ani silikonów. Jest produktem wegańskim, a także certyfikowanym przez Fundację Europejskiego Centrum Badania Alergii. Także powinien być przyjazny alergikom. Suchy szampon zamknięty jest w czarnej metalowej butelce z atomizerem oraz plastikową zatyczką. W środku znajduje się 200 ml produktu. Rozpylacz dozuje odpowiednią ilość szamponu, nie zacina się, ani nie zapycha. Wydaje mi się jednak, że szybko się skończył. To taki minus na koniec, ale ogólnie warto wypróbować. Ja na pewno jeszcze się skuszę ze względu na zapach i super odświeżenie.
    Zalety:
    • Łatwość wyczesania produktu
    • Odświeżenie włosów
    • Uniesienie u nasady
    • Cudowny zapach
    • Brak silikonów i parabenów
    • Przyjazny dla osób z alergią
    Wady:
    • Miałam wrażenie, że za szybko się skończył.
  • 5 maja 2021 o 21:07
    jestem na tak :)
    Fajny kosmetyk. Nadaje się w nagłych sytuacjach. włosy są natychmiast odświeżone i efekt utrzymuje się dość długo. Ponadto dodaje objętości włosom i je unosi. Jestem na tak ;)
    Zalety:
    • odświeża i unosi włosy
    • dodaje objętości
  • 5 maja 2021 o 10:10
    Ok
    Dobry suchy szampon. Zapach ok, nie podrażnia skóry głowy, a raczej wszytko mnie podrażnia. Używam go awaryjnie, ale efekt jest zadowalający, włosy wyglądają świeżo. Eksperymentowałam z innymi suchymi szamponami, ale do tego wracam.
    • skład
  • 23 kwietnia 2021 o 0:03
    Calkiem ok
    Wiadomo że taki szampon nie zastąpi nigdy umycia włosów ale w podbramkowych sytuacjach sprawdza się, ja mam włosy blond więc nie zostawia mi białych śladów, włosy są dodatkowo uniesione od nasady, wyglądają na świeże, suchy szampon ma ładny zapach.
    Zalety:
    • Działanie
    Elizeum
    30 stycznia 2021 o 0:45
    Porażka
    Wcześniej używałam tańszych suchych szamponów i dobrze sobie radziły, ale włosy chyba się przyzwyczaiły. Postanowiłam więc zakupić produkt, jak mi się wydawało, z wyższej półki. Zachęciło mnie zgrabne opakowanie, czarna puszka bardzo przykuła moją uwagę. Wybierałam spośród Syossów, a nazwa "pure" oraz w miarę dobry skład sugerowały, że nie ma żadnych zbędnych dodatków. Niestety zapach nie miał nic wspólnego z naturą. Pachnie raczej słodko, pudrowo - kwiatowo, ale niezbyt przyjemnie jak dla mnie. Co do działania to jestem bardzo zawiedziona. Po spryskaniu włosów zgodnie z instrukcjami, nie pokryły się one lekkim pyłem, jak w poprzednich szamponach. Myślałam, że to dobry znak, bo przynajmniej nie zostaną ślady na moich ciemnych włosach, ale nie. Po wmasowaniu i rozczesaniu nie zauważyłam żadnego efektu. Jedyne, co mi pozostało, to umyć włosy normalnie. Bardzo dużym minusem jest wydajność tego produktu. Użyłam go tylko kilka razy, oczywiście za każdym razem był to niewypał i w środku nie został już ani gram spray'u. Choć cena nie jest jakaś wygórowana, szampon nie wart jest żadnych pieniędzy.
    Zalety:
    • nie zostawia białych śladów na włosach
    • skład
    Wady:
    • brak efektu odświeżenia
    • nieprzyjemny zapach