Maseczki klasyczne

Lirene Dermoprogram Fruit Power, Żelowa maseczka do twarzy `Arbuzowe nawilżenie`

• 22 stycznia 2023 o 21:40
    Galaretkowe przyciąganie
    Jak słusznie zostało tutaj już wspomniane, kolorowa, owocowa szata graficzna przyciąga uwagę klientów. Tak również się stało w moim przypadku, ponieważ produkt wizualnie bardzo mnie zaintrygował, więc postanowiłam go zakupić. Lubię testować różne maseczki, więc za każdym razem staram się wybierać nowe dla mnie produkty i tym razem trafiło właśnie na ten produkt. Choć z zewnątrz maseczka sprawia pozytywne wrażenie, to niestety w praktyce tych pozytywów nie zauważam. Po otwarciu wyczuwalny jest dość intensywny, przyjemny arbuzowy zapach. Konsystencja ma formę galaretki i nie należy do najprostszych produktów do aplikacji. Galaretkowa forma szybko spadała z dłoni lub twarzy, rozsmarowanie jej nie należało również do najłatwiejszych zadań. Pomimo wcześniejszych trudności, udało mi się rozprowadzić maseczkę po całej twarzy i zgodnie z zaleceniem producenta trzymałam ją przez 15 minut. Efekty niestety okazały niezadowalające. Po zmyciu maseczki twarz nie była nawilżona, odczuwałam ciężkość oraz ściągnięcie skóry. Nie zauważyłam na szczęście podrażnień skóry a na koniec pielęgnacji musiałam użyć kremu nawilżającego, aby odczuć, że skóra nie jest zbyt sucha.
    Zalety:
    • niska cena
    • arbuzowy, bardzo przyjemny zapach
    • przyciągająca uwagę szata graficzna
    Wady:
    • trudności przy aplikacji
    • galaretkowata konsystencja
    • po zmyciu skóra była obciążona
    • brak nawilżania
  • 13 stycznia 2023 o 17:24
    Bardzo fajna maseczka
    Maseczka znajduje się w okrągłej saszetce o pojemności 10 ml. Dużym plusem jest że bez problemu dzięki rozcięciu można rozerwać z boku. Konsystencja maseczki to jest taka żelowa i całkiem ciężko się nakłada trzeba uważać żeby nie wyleciało między palcami przy nakładaniu na twarz. Ten zapach arbuza jest po prostu przepiękny a do tego lekko orzeźwiajacy. Co zauważyłam po użyciu maseczki że twarz bardzo ładnie oczyszczona, odświeżona jak by lekko promienna. Jestem z niej bardzo zadowolona, ale napewno na dwie aplikacje wystarczy ona.
  • 20 sierpnia 2022 o 11:01
    Ciekawy produkt
    Cudna nowa formuła żelu, który przyjemnie chłodzi skórę i jest idealny na upały jakie mamy teraz. Cudownie łagodzi, koi, chłodzi i odświeża skórę. Wielki plus za konsystencję galarety, która jest dosyć nowa (przynajmniej dla mnie) i sprawia niemało frajdy. Plus również za szatę graficzną - prosta, ale przyjemna dla oka. Co do jednak samej konsystencji, o ile z pozoru galareta wydaje się ciekawą formułą, nową na rynku, o tyle średnio sprawdza się przy nakładaniu. Nie wiem czy tylko ja miałam z tym problem, ale galareta nie do końca chciała zostać na skórze, lecz z niej spadała. Może to brak wprawy, albo niedopracowany produkt. Pozostawiam to pod znakiem zapytania. Jeśli chodzi zaś o najważniejsze, czyli działanie - tutaj oprócz odświeżenia maseczka wypada dosyć słabo. Nie ma mowy o dużym nawilżeniu i w tej kwestii maseczka to zwykły przeciętniak. Ze względu jednak na unikalność produktu, z chęcią kiedyś jeszcze do niego wrócę, chociażby dla fanu.
  • 12 sierpnia 2022 o 7:41
    Lepki kisiel, który nie nawilża.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Tak samo jak w przypadku peelingu kiwi do zakupu zachęciła mnie kolorowa szata graficzna. Niestety maseczka o działaniu nawilżającym okazała się porażką... Samo opakowanie zachęca do zakupu, wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu są podane. Konsystencja maseczki to żel/galaretka o pojemności 10 ml z ledwością rozsmarowałam na twarzy. Idzie to opornie, maseczka spada, trzeba ją najpierw lekko ogrzać w dłoniach i wtedy lepiej się rozprowadza. Z czerwonej zmienia się w lekki róż o zapachu arbuza, ten jest miły dla nosa ;) Zalecany czas trwania aplikacji to 15 minut, w tym czasie czułam lekkie mrowienie, później pieczenie. Zmyłam, a twarz była czerwona, ściągnięta, piekła nadal, a efektu nawilżenia brak. Szybko ratowałam się hydrolatem i kremem nawilżającym. Zdecydowanie odradzam zakup.
    Zalety:
    • urocze słodkie opakowanie przyciąga uwagę
    • Polska firma
    • cena,a i tak często są promocje
    • jedno opakowanie wystarczy na jedną aplikację
    • przyjemny zapach arbuza
    • wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu są zawarte
    • czas trwania aplikacji 15 minut
    Wady:
    • konsystencja przypomina kisiel i ciężko się rozprowadza i zmywa
    • twarz zaczęła mnie szczypać, piec podczas trwania aplikacji
    • po zmyciu maseczki skóra była zaczerwieniona, ściągnięta, podrażniona, czerwona i nadal piekła
    • zero efektu nawilżenia
  • 18 lipca 2022 o 13:22
    Soczysty Arbuz
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maskę dostałam w prezencie więc nie był to mój wybór. Lubię nowości w pielęgnacji, ale nie wszystkie produkty robią mi dobrze na twarz. Niektóre podrażniają, wysuszają lub szczypie mnie skóra. Jak miło było podczas relaksu z Arbuzem. Bardzo podoba mi sie opakowanie produktu. Jest takie świeże i bardzo energetyzujące, jeśli można to tak nazwać. Zapach fajny, ciut chemiczny, ale czuc arbuza. Maska ma konsystencje przestudzonej, gęstej galaretki arbuzowej. W opakowaniu jest dosyc zbita i przy wyciąganiu jej z opakowania musiałam uważać żeby nic mi nie spadło na podłogę. Ale dobrze się rozprowadza po twarzy, zostawia taką różową galaretkę. Maskę trzymałam 20min. tak jak zaleca producent. Zmyłam letnią wodą, to też łatwe nie było, bo po kontakcie z wodą strasznie się wszystko śliska. Przez pierwsze kilka minut czułam jakby mrowienie w okolicach nosa ale szybko ustapiło. Na nastepny dzień zauważyłam, że buzia jest rozświetlona, miła w dotyku, a przebarwienia takie drobne lekko zbladły. Jestem zadowolona z efektu i przyjemnie było spróbować czegoś innego. Nie wiem czy kupie ponownie, bo mam jeszcze msnóstwo masek do przetestowania ale polecam każdemu.
    Zalety:
    • forma maski (galaretka)
    • zapach, trochę chemiczny ale arbuzowy
    • ukojenie i rozświetlenie