Maseczki w płachcie

Marion Japoński rytuał, Odmładzająca maska na twarz na tkaninie

• 15 lipca 2022 o 22:21
    Świetna jest
    ✔️Maseczka jest jednorazowa i jest zapakowana w bardzo ładne opakowanie które wpada w oko. Płachta znajdująca się w siedku ma całkiem dziwne wycięcia, jak na oczy za wąskie a na usta zbyt duże. Ma całkiem ładny zapach, który dość długo czuć. Esencji maseczki jest całkiem sporo co idealnie wystarczy na szyje i dekolt. ✔️Maseczka bardzo szybko się wchłania SLD pozostawiła lepką warstwę. Po jej zastosowaniu widać efekty nawilżenia, odświeżenia jak i delikatna w dotyku. Maseczka ma taki sobie skład, ale za to świetnie się sprawdziła. Jest ona bardzo tania mi udało się kupić ją za 2 zł.
  • 8 lipca 2021 o 9:18
    Wooooow!
    Kupiłam tę maskę jako jedną z wielu na zapas i przy robieniu kolejnego zamówienie tego cuda kupię chyba z 5 sztuk! Podoba mi się to, że płachta nie ocieka serum i nie brudzi wszystkiego dookoła, dla mnie idealna ilość. Ja nałożoną płachtę masuję rollerem do twarzy, co wg mnie lepiej działa niż taka sobie leżąca po prostu. Po zdjęciu nadmiar zbieram i wmasowuję w szyję, po czym całość jeszcze trochę masuję rollerem. Cera nie jest lepiąca, naprawdę fajnie się to wchłania, zostaje tylko piękny zdrowy glow. Rano moja buzia wyglądała bardzo dobrze, emanowała taką zdrową dobrze nawilżoną skórą. Po umyciu twarzy pianką efekt... Był jeszcze lepszy. :o Cera nabrała ładnego kolorytu, nie wiem czym to jest spowodowane, ale jak na moją zaróżowioną buzię to serio szok. Promienność, gładkość, miękkość jakie zaobserwowałam przed długi czas po umyciu totalnie mnie zaskoczyła. Nawilżenie jak dla mnie jest mega dogłębne, czułam taką elastyczność twarzy. I myślę, że efekt liftingu jest tutaj zauważalny. :) Ja zmarszczek nie mam (mimo 28 lat ;)) jedynie drobna płytka kreska miedzy brwiami stała się niewidoczna. Wiadomo, że maseczki działają tymczasowo, no ale zafundować sobie dobrą, bogatą w włąściwości maseczkę raz na choćby tydzień może dużo dobrego dać naszej skórze, a systematyczność pozwala przez długi czas cieszyć się młodą, zdrową cerą. Z ręką na sercu - gdybym nie wiedziała, że to Marion, myślałabym, że to jakaś droższa marka. Jedyny minus - płachta jest ekstra delikatna, mi się trochę pourywała, ale koniec końców dało się z niej zrobić użytek. Cena na +++ bo zaledwie 2zł z groszem. Polecam kupować w necie takie zapasy, bo w drogerii 10zł za jedną, a online w tej cenie mamy 3-4 maski, co jest super opcją zważając, że to maski na raz.
  • 6 czerwca 2021 o 18:56
    Maseczka na raz, przed wyjściem
    OCZEKIWANIA W ramach dodatków do pielęgnacji stosuje różne maseczki, dobrane do chwilowych potrzeb skóry. Na moment stosowania maseczki miałam potrzebę dodatkowego nawilżenia skóry, która się przesuszyła od toniku+sport+zima. O producencie/linii kosmetyków Marion jest polska marką, z niższej półki cenowej. Marka powstała na początku lat 90ch, raczej ma słabe składy, skromny styl opakowań i szat graficznych. Celują w masowe, przystępne produkty. SKŁAD Skład nie jest najlepszy. Jest kilka ciekawych składników, ale sama baza i ogromna ilość konserwantów, silikonów i innych dziwnych dodatków odrzucają od długoterminowego stosowania. Za główny nawilżacz gliceryna. OPAKOWANIE i ZAPACH Maseczka jest jednorazowa i jest zapakowana w plastikowe opakowanie, lekko chropowate z zewnątrz. Płachta znajdująca się w środku jest nieco dziwnie skrojona (jest szeroka, wycięcie na oczy bardzo wąskie i jest krótka) i jest oczywiście syntetyczna. Ma łagodny lekko ziołowy zapach z dodatkiem nutki kwiatowej. Samej maseczki jest dość sporo i ma glutkowatą konsystencję. Spokojnie wystarczy wysmarować szyję i dekolt. DZIAŁANIE Maseczka szybko się wchłania, pozostawia lepką warstwę i lekko ściągając skórę, nie szczypie. Po jej stosowaniu widać krótkotrwałe efekty nawilżenia, skóra się lekko świeci matowym blaskiem, jednak jest bardziej jako serum i jednoznacznie wymaga dodatkowego nawilżenia olejkiem/kremem. Pozostawienie maseczki na całą noc się nie sprawdziło, ponieważ lepi się strasznie, ściąga skórę i wysusza jeśli się nie nałoży dodatkowego nawilżacza. Zauważyłam również że przez wysuszenie mam lekko zapchane pory. WYDAJNOŚĆ Maseczka jest jednorazowa, więc trudno mówić o wydajności. Jej ilość w opakowaniu jest natomiast wystarczająca by pokryć całą szyję i dekolt. PODSUMOWANIE Maseczka ma słaby skład, bardzo łagodny w efektach główny nawilżacz - glicerynę. Jest stosunkowo droga 10 zł za jednorazową maseczkę jest dużo jeśli porównać z normalnymi opakowaniami. Podsumowując, warto wypróbować na jakieś wyjście ale nie warto robić na całą noc lub stosować długoterminowo.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Duża ilość w opakowaniu
    Wady:
    • Słaby skład
    • Nie ekonomiczna
    • nie nadaje się na całą noc
  • 3 stycznia 2021 o 21:28
    Szkoda, że nie nawilża lepiej
    Maska byłaby całkiem fajna, gdyby nie zbyt słabe, krótkotrwałe nawilżenie jakie daje. Producent zaleca stosować ją zamiast kremu na noc, ale niestety pod tym kątem jest za słaba. Rano pierwsze o czym pomyślałam to: ojej, jaką mam napiętą, suchą skórę. Nie myślałam o niczym jak o dawce kremu. Maska lepiej sprawdzi się np. w ciągu dnia, przed jakimś wyjściem. Skóra po wchłonięciu się serum naprawdę ładnie wygląda. Chwilę się klei, ale po chwili jest już niby matowa, a jednocześnie lekko naturalnie rozświetlona. Jest przyjemna w dotyku i gładka. Zdecydowanie lepsze efekty daje, gdy mając maseczkę na twarzy użyjemy rollera (mam jadeitowy). Wcześniej użyłam maseczkę bez rollera i gorzej się wchłaniała. Jeśli chodzi o przycięcie tkaniny, to dla mnie jest za duża, nacięcia są w dziwnych miejscach.
    jaga00
    24 maja 2020 o 7:15
    Zadowolona z maski
    Maskę dorzucilam do koszyka bez większego zastanowienia, jestem po 30 na opakowaniu jest napisane odmładzająca myślę nada się:).Sama maska jest dobrze wykrojona i super nawilżona, po zastosowaniu moja skóra była widocznie napięta, nawilzona. Jaz za tak niewielkie pieniądze jestem zadowolona z efektu, chociaż bez wow.
    Zalety:
    • Nasaczenie maski

Zobacz także inne Maseczki w płachcie