Cleanery i odtłuszczacze do paznokci

Semilac Nail Cleaner Odtłuszczacz

Nasi użytkownicy zostawili 34 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

milqaaa
    11 lutego 2025 o 21:50
    Super
    Ten cleaner sprawdza mi się bardzo, ale to bardzo dobrze. Bardzo dobrze odtłuszcza płytkę paznokcia i oczyszcza ją z wszelkich zabrudzeń tak. Zapach nie jest bardzo mocny, a opakowanie jest super.
    Zalety:
  • 18 października 2024 o 9:14
    Semilac Nail Cleaner Odtłuszczacz
    Semilac Nail Cleaner, czyli odtłuszczacz, jest produktem, który często stosuje się podczas wykonywania manicure hybrydowego lub żelowego. Jego główną rolą jest odtłuszczanie płytki paznokcia przed nałożeniem bazy, co pozwala na lepsze przyleganie produktów i wydłuża trwałość manicure. Po nałożeniu topu stosuje się go także do usunięcia warstwy dyspersyjnej, co daje końcowy, błyszczący efekt. Semilac Nail Cleaner bardzo dobrze spełnia swoją podstawową funkcję – dokładnie odtłuszcza płytkę paznokcia. Dzięki temu baza hybrydowa lepiej się trzyma, a lakier dłużej utrzymuje się na paznokciach bez odprysków. W porównaniu do niektórych tańszych odtłuszczaczy, zauważyłam, że Semilac daje większą pewność co do efektu końcowego. Produkt jest płynny, co sprawia, że łatwo się go aplikuje na wacik. Jeśli chodzi o zapach, jest on dość intensywny, typowy dla produktów na bazie alkoholu, ale nie drażniący na tyle, żeby było to nieprzyjemne podczas aplikacji. Mimo że zapach nie należy do najdelikatniejszych, szybko się ulatnia po użyciu. Świetnie radzi sobie z usunięciem lepkiej warstwy dyspersyjnej po nałożeniu topu. Paznokcie stają się gładkie i lśniące, a powierzchnia nie traci na połysku, co czasami może się zdarzać przy gorszych produktach. Produkt jest dość wydajny – do jednego zabiegu manicure potrzebna jest niewielka ilość, więc jedna buteleczka starcza na długo, nawet przy regularnym użytkowaniu. Choć cena Semilac Nail Cleaner może być nieco wyższa niż niektórych alternatyw dostępnych na rynku, uważam, że jest ona adekwatna do jakości. Jeśli zależy nam na trwałości i perfekcyjnym wyglądzie hybrydowego manicure, warto zainwestować w sprawdzony produkt. Semilac Nail Cleaner to bardzo dobry wybór dla osób, które regularnie wykonują manicure hybrydowy lub żelowy. Działa skutecznie, jest wydajny, a jego jakość przekłada się na trwałość manicure. Jedynym minusem może być intensywny zapach, ale to cecha większości tego typu produktów. Polecam go zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych w domowym manicure.
    Zalety:
    • Cena a jakość
    • Zastosowanie jako usuwacz warstwy dyspersyjnej
    • Konsystencja
    • Efektywność odtłuszczania
    Wady:
  • 5 sierpnia 2024 o 13:05
    Świetny produkt
    Nail Cleaner semilac to najlepszy cleaner jakiego używam. Ma minimalistyczne opakowanie z czarną nakrętką, gdy jest zamkniety nie wycieka orsz nie czuc jego zapachu. Sam cleaner ma delikatny lecz ostry zapach, mimo wszytsko nie przeszkadza on w uzywaniu. Jest bardzo wydajny. Dobrze odtłuszcza płytkę oraz bezproblemowo pozbywa się lepkiej warstwy po topie.
  • 8 lutego 2024 o 22:58
    Dobry, ale tylko przed bazą
    Jest to kosmetyk, z którym teoretycznie miałam do czynienia jeszcze w poprzednim, wściekle różowym opakowaniu. Po latach przerwy od kosmetyków Semilac, postanowiłam powrócić i kupiłam cleaner+aceton. Cleaner zamknięto w prostej, odświeżonej butelce. Jest estetyczna, minimalistyczna - aż za bardzo ;) duet z acetonem jest bliźniaczo podobny, łatwo o pomyłkę. Cieszę się, że są różne gabaryty do wyboru, ja wybrałam najmniejszą buteleczkę z małym otworkiem, bo hybrydy robię sobie teraz nieregularnie i na własny użytek. Kosmetyk nie śmierdzi bardziej, niż inne tego typu produkty. W mojej opinii jest silny i skuteczny - na prawdę matowi płytkę i porządnie ją odtłuszcza, przygotowując ją na dalsze etapy. Nałożony na wacik i zaaplikowany przed bazą, bardzo zwiększa jej przyczepność i trwałość. Manicure jest na prawdę trwały i trzyma się u mnie dwa tygodnie. I w takiej roli ten kosmetyk widzę. Niestety, nie stosuję go do przecierania paznokci pokrytych już topem - z racji swojej siły, ma tendencje do matowienia stylizacji na samym końcu :( Nerw na maksa, bo tyle poświęconego czasu i precyzji, by na koniec zniszczyć to jednym przetarciem wacika. Od jakiegoś czasu więc zaprzyjaźniłam się z topem no wipe i to była najlepsza decyzja. Teraz mam pewność, że nie zmatowię sobie paznokci i nie zmarnuję swojej pracy. Także wielbicielkom klasycznych topów nie polecę tego kosmetyku... Z racji swojej mocy, może przesuwać skórki wokół paznokci, zwłaszcza gdy będzie używany dwukrotnie podczas stylizacji. Jeśli macie problemy z przyczepnością, śmiało testujcie, ja wolę coś łagodniejszego.
  • 30 stycznia 2024 o 13:22
    Płyn zwiększa przyczepność bazy do paznokcia.
    Płyn odtłuszcza płytkę paznokcia, nie rozlewa się, nie podrażnia, nie uczula, szybko wysycha. ma nie drażniący zapach, jest często w promocji. Płyn zwiększa przyczepność bazy do paznokcia, ma wygodny aplikator, jest wydajny, wystarczy wylać trochę na wacik i już można pracować. Łatwo się go dozuje, polecam.