Lakiery hybrydowe

hairstore.pl
Semilac Semilac One Step Hybrid Plum Wine S780 3ml ZE0503-SOSS780
Bodyland.pl
Semilac Semilac One Step Hybrid Baby Blue S810 3ml ZE0503-SOSS810

Nasi użytkownicy zostawili 118 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

martinx
    23 lipca 2024 o 23:26
    Co za gniot!
    Zacznę od tego, że świadomie nigdy bym się nie pokusiła na zakup hybrydy w markerze. Wyprzedaże na Semilac mnie skusiły i kupiłam nieco kolorów i niestety w tym również 3 w markerze, chociaż sądziłam że kupuję zwykłą hybrydę w klasycznej buteleczce tyle że 3in1. Zaczynamy. Tragiczna, nieprecyzyjna aplikacja, pędzelek wylewa za dużo produktu, ciężko go rozprowadzić, bo pędzelek również nie należy do precyzyjnych. Na razie wypróbowałam 2 z 3 kolorów. Biały to tragedia, 5 warst musiałam kłaść, żeby uzyskać krycie. Drugi kolor malinowy, przy 2 warstwach krycie było już ok, chociaż problemem było to, że kurczył się przy brzegu paznokcia. Po podwójnym! wysuszeniu malinowy kolor nie utwardził się, cały połysk zszedł wraz z cleanerem, więc musiałam dodatkowo aplikować top. Ogólnie uważam, że ten produkt to totalny gniot. Niby miał ułatwiać robienie hybrydy, przyspieszać proces bo przecież omijamy etap bazy i topu. Tymczasem malowanie tym pisakiem trwa wieki, jeśli chcemy żeby manicure wyglądał estetycznie. Omijać to szerokim łukiem radzę.
  • 20 września 2022 o 0:30
    tu nic nie wyszło dobrze
    Markery (tak, niesttey liczba mnoga) kupiłam skuszona promocją. Jak dobrze, że magiczna siła przekonała mnie do nie wykupienia wszystkich kolorów markerów - bo te bardzo mi się podobały, w połączeniu z wizją szybkiego wykonania manicure nie było to łatwe. Po ponad sześciu latach używania hybryd nie trafił mi się taki bubel. OPAKOWANIE: Minus markera to dozowanie ilości produktu, lubi on wypłynąć kiedy chce, niestety nie mamy opcji jego ponownego wlania do butelki, pozostaje on zmarnowany. Dodatkowy minus opakowania, to fakt, że pisak musimy trzymać w pozycji pionowej. APLIKACJA: Tutaj czar pryska, zaczyna się źle i nic nie wskazuje na poprawę. Lakier jest bardzo rzadki, wymaga conajmniej pięciu cienkich warstw a i tak efekt nie jest w pełni zadawalający. Na płytce paznokcia, po środku są prześwity, spłynął on po bokach. Pędzelek markera jest nieprecyzyjny, ciężko nim się maluje, włoski nie są tej samej długości. Gdy zaschną resztki lakieru po pierwszej aplikacji, ciężko sprawić, aby ponownie był miękki. Malowanie nim powoduje bąbelki na płytce paznokcia, są ciężkie do usunięcia ze względu na ich mikroskopijny rozmiar. Wg instrukcji, powinnam trzymać dłoń 30 sekund w lampie, końcowo trzymałam 3,5 minuty a on nadal nie zasechł. Postępując wg ww instrukcji, przecierając paznokcie, wycierał się lakier. Wymaga on dodatkowej warstwy utwardzacza. DZIAŁANIE: Lakier trzyma się około tygodnia. PODSUMOWANIE: Pisak 3w1 sugeruje nam szybsze, sprawniejsze wykonanie manicure, nic bardziej mylnego. Dostajemy rzadki lakier zamknięty w markerze, przy którym najpierw stracimy pieniądze, później nerwy. Jest bardzo drogi (to tylko 3ml, zwykłe lakiery mają po 7ml), co w ogóle nie przekłada się na to co otrzymujemy. + specjalnie sprawdziłam, od jakich osób lakier ten dostał najwyższą notę - potwierdzam to co napisały poprzedniczki, 5 gwiazdek jest od osób, oceniające tylko markę semilac, co jest dość zabawne
    Zalety:
    • ładne kolory (na opakowaniu, dla jasności...)
    Wady:
    • przymus trzymania w pozycji pionowej opakowania
    • rzadki lakier
    • rozlewa się po bokach płytki paznokcia
    • konieczność nałożenia conajmniej pięciu warstw, a nadal są prześwity
    • drogi (to tylko 3ml, zwykłe lakiery mają po 7ml)
    • brak kontroli zużycia
    • brak kontroli nad ilością wypłyniętego lakieru, brak możliwości wlania go z powrotem do opakowania
    • nie utwardza się w pełni, konieczność użycia topu
    • niewygodny pędzelek, brak precyzyjności, powoduje bąbelki na płytce
    • brak pokrycia informacji na instrukcji z rzeczywistością
  • 4 sierpnia 2022 o 23:33
    Kiepski
    Lakier wydawał się bardzo kuszącą opcją, pozwalającą zaoszczędzić czas. Jednak okazało się to bardzo mylne przekonanie. Kupiłam kolor S204. Wymagał nałożenia 4 warstw, aby na paznokciu był rozłożony równomiernie bez smug. Do tego ten beznadzijny pędzelek, który moim zdaniem jest za duży. Sama opcja włożenia lakieru w marker nie jest złym pomysłem, ale nie zrezygnowałabym z tradycyjnej formy.
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Pędzel
    • Lekkie krycie
  • 1 marca 2022 o 15:42
    Szybkość i precyzja
    Takiego produktu się nie spodziewałam. Lakier hybrydowy w pisaku i to jeszcze 3w1, niewiarygodne ! Musiałam przetestować i okazało sie że jest super ! Stylizację robię o wiele szybciej ponieważ jest to jeden produkt a nie 3 do nakładania. Pigmentacja jest naprawdę dobra, wystarczą dwie warstwy aby pokryć cały paznokieć. Kolory są naptrawdę ładne i żywe. Kształt markera oraz pędzelka ułatwia pracę. Szczególnie sprawdzi sie u osób początkujących.
  • 23 lutego 2022 o 19:14
    Mi się sprawdza!
    Kupiłam z ciekawości, ponieważ zależało mi na szybkim manicure. Produkt przeszedł moje oczekiwania. Bardzo długo się utrzymuje! Nie miałam również problemu z utwardzaniem go bądź aplikacją. Dwie warstwy idealnie kryją. Stosuję również do pedicure i jest super! Warto stosować się do zaleceń producenta, a praca z tym produktem będzie przyjemna. ;)

Zobacz także inne Lakiery hybrydowe