Lakiery klasyczne

Pastel Lakier do paznokci

Pastel

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 marca 2025 o 21:48
    U mnie niestety nietrwały
    Lakiery Pastel mają piękne kolory, aż trudno zdecydować się na jeden, dlatego kupiłam od razu dwa. Niestety każdy z nich miał odpryski już na drugi dzień, a przy większości lakierów w ogóle mi się to nie zdarza. To niestety je u mnie dyskwalifikuje. Szkoda, bo kolory są boskie i cena atrakcyjna, jednak nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Kolory
  • 22 stycznia 2024 o 14:34
    Towarzyszą mi od lat
    Muszę przyznać, że mam całą półkę lakierów do paznokci i te z firmy pastel szczególnie przypadły mi do gustu. Uwielbiam lakier numer 266. Jest piękny, kryjący, napigmentowany, po prostu cudowny. Wystarczy jedna warstwa aby wyglądał wspaniałe. Gdy nim pomaluje paznokcie to wiem, że wyjdą super. Podobnie odcień 139. Jest on bardziej nudziakowy, wpadający w brąz. Przydatny w kolekcji, sprawdza się na codzień i na wyjścia specjalne. Odcień 54 to typowa baza do frencha. Niestety ma słabe krycie nawet po dwóch warstwach. Nie sądzę bym go kupiła drugi raz. Lakier numer 120 to bardzo ładny i klasyczny nude. Super współgra z każdą stylizacją. Pięknie wygląda ze złotym, brokatowym lakierem. Bardzo praktyczny i przydatny. Mimo, że jest jasny to dobrze kryje. Numer 142 miał przepiękny, fiołkowy odcień w którym się zakochałam gdy zobaczyłam go na półce. Niestety nie ma bardzo dobrego krycia. Rzadko go używam. Na półce wygląda pięknie, na paznokciach traci swój blask. Wreszcie odcień 261. Tak długo szukałam klasycznej czerwieni, która nie jest wiśniowa lub różowawą. Wreszcie znalazłam to, czego szukałam. Ten kolor, to klasyczna, prawdziwa czerwień. Pięknie wygląda na paznokciach, dobrze się trzyma i ma dobre krycie. Jestem z niej super zadowolona. Ogólnie mówiąc to na pewno mogę polecić ciemniejsze kolory od tej firmy, są śliczne i kryjące.
    Zalety:
    • Duży wybór kolorów
    • Łatwa dostępność
    • Ciemne kolory dobrze napigmentowane
    • Wygodny w obsłudze pędzelek
    Wady:
    • Jasne kolory są nie kryjące nawet po dwóch warstwach
    DagiStr
    18 stycznia 2024 o 16:06
    Bardzo dobry
    Kocham ten lakier, mam swoje dwa ulubione odcienie - koralową czerwien i mocny róż, który szczególnie latem eksploatuję non stop Bardzo wygodny w użyciu, posiada świetny pędzelek ładnie i równo rozkładający kolor Niestety nie wiem czy sam z siebie szybko schnie bo używam zawsze z top coatem przyspieszającym ten proces Na pewno w tej cenie najlepszy lakier jaki znam
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Wygodny pędzelek
  • 22 września 2023 o 10:52
    dla mnie bomba
    uwielbiam lakiery -mam ich całą masę-kilka lat temu zakochałam się w lakierze manhattan kolor coś pomiędzy nude a jasny róż-nie jest już dostępny-szukałam zamiennika ale nie udało mi się... do czasu kiedy napotkałam w hebe lakiery pastel-zobaczyłam kolor 310 i az mnie zatkało! był prawie identyczny. Nadal cieszę się tym kolorem. Jeżeli chodzi o trwałość to się nie wypowiadam, gdyż kolor zmieniam co 2-3 dni. Polecam serdecznie
    Zalety:
    • kolor, cena
  • 8 września 2023 o 15:06
    Za tą cenę nie ma sobie równych
    Mam kilka lakierów tej marki, numery: 51 (fioletowy), 266 (różowy), 277 (srebrny z drobinkami). Fioletowy ma trochę bardziej płynną konsystencję, która lubi zalewać skórki, ciężko się z nim pracuje i ma stosunkowo niewielkie krycie. Za to różowy i srebrny to bajka - żaden lakier nie utrzymuje się nienaruszony na moich paznokciach taki czas. Sprzątanie, zmywanie naczyń, praca przy roślinach - lakier nawet nie ma śladów pęknieć ani odprysków. Gdy je noszę, zmywam je dopiero gdy znudzi mi się kolor lub jest zbyt długi odrost płytki. Serdecznie polecam zwłaszcza nr 266, taki trochę przydymiony róż, w sklepie wydawał się mieć cieplejszą tonację, ale w rzeczywistości ślicznie się prezentuje w sąsiedztwie chłodnych podtonów skóry. Na pewno kupię jeszcze inne odcienie, za to żałuję pieniędzy wydanych na inne często kilkukrotnie droższe lakiery. Różowego raz nie dokręciłam i zaschnął, rozcieńczyłam go acetonem i sprawuje się tak samo dobrze jak nowy, co nie jest przecież oczywistością.
    Zalety:
    • niska cena, wysoka jakość, trwałość, łatwość aplikacji
    Wady:
    • loteria jeśli chodzi o konsystencję lakieru pomiędzy różnymi kolorami

Zobacz także inne Lakiery klasyczne