Mialam ochote na fajne, neonowe kolory, poczytalam recenzje, poogladalam swatche i zakupilam 5 butelek u dystrybutora.
Flip flop fantasy - kolor mega neonowy, odblaskowy, jasny pomaranczowo brzoskwiniowy, pastelowy. Na lato ciekawy kolor, jakosc fatalna. Malowalam 3 warstwy, sa one kompletnie matowe, nigdy czegos takiego nie widzialam w lakierze, zeby nie mial lakierowego polysku. Ratuje go tylko nablyszczajacy top coat. Odpryski nastepnego dnia.
pool party- mega neon pomaranczowy, taki jak odblaski przy rowerze, jak odblaskowy flamaster, kolor grubo przesadzony. Malowalam podobnym orly i pomimo neonu, paznokcie byly eleganckie, soczyste. Ten jest fatalny i rownie matowy, przy czym nie jest to kremowa, matowa warstwa, ale cos z nim jest rowniez nie tak. Lakieru nie mozna nosic bez bazy i nie ze wzgledu na trwalosc, ale ze wzgledu na ohydny mat, jakby starego lakieru. Rowniez 3 warstwy.
thistle do nicely-neonowy koral, rowniez doblaskowy, nie jest to lekko podkrecony koral, ale centralnie neon dajacy po oczach.
shell-o - kolor koralowo rozowy, lekko neonowy, natomiast co dziwne, prawie przezroczysty w 1 warstwie.
i brake for colour-dla odmiany nudny zgaszony czerwony, taki, ktorego nikt juz nie nosi.
oceniajac jakosc -fatalna. Kompletnie nie rozumiem, czy ja dostalam jakies stare lakiery, choc byly zabezpieczone , nieotwierane, czy one sa takie paskudnie matowe. Ten czerwony jest normalny, ma blysk, a reszta straszny mat, nie podoba mi sie lakier bez polysku swiezosci lakieru. Bez top coatu tego nie da sie uzywac. Poza tym kolory zupelnie nietrafione, napewno nie nadaja sie do pracy. Gustuje w zywym odcieniu koralowym z lekkim neonem, uwielbiam sh gel, maja swietne kolory. Te kolory nie nadaja sie do noszenia, w mojej ocenie sa zbyt nahalne, chyba ze na wakacje, ale tez mialabym watpliwosci. Neony innych firm sa bardziej z klasa, te nie przypadly mi do gustu, natomiast abstrahujac od kolorow, nigdy nie spotkalam sie z tak niska jakoscia lakieru, sa gorsze od inglota.
- Trwałość