Cienie do powiek

BPerfect Cosmetics Bperfect x Stacey Marie, Carnival III Love Tahiti Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

• 4 października 2024 o 0:22
    Świetna paleta
    Kupiłam ją, bo świat się nią zachwycał. Paleta to doskonały wybór dla miłośników makijażu, którzy szukają zarówno intensywnych, jak i subtelnych kolorów. Zaskakuje nie tylko bogatą kolorystyką, ale również wysoką pigmentacją, która pozwala na uzyskanie efektownych looków już po nałożeniu jednego pociągnięcia. Cienie są łatwe w blendowaniu, co sprawia, że tworzenie harmonijnych przejść między kolorami staje się przyjemnością. Dodatkowo, ich trwałość na powiekach jest imponująca, a jedwabista konsystencja dobrze współpracuje z aplikatorem, minimalizując osypwanie się. Paleta jest uniwersalna, idealna zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych wizażystów, co czyni ją świetnym narzędziem do kreatywnego wyrażenia siebie w makijażu. Jedyny minus dla mnie to brak cienia bazowego oraz czymś aby załagodzić ostrość cienii i muszę sięgać po inną paletę gdzie jest beżowy, bądź biały kolor.
    Zalety:
    • Duża ilość kolorów,
    • Łatwe w blendowaniu,
    • Duże lusterko,
    • Cena adekwatna do ilości cieni
    • Dostępność
    Wady:
    • Brak bazowego cienia
  • 12 sierpnia 2024 o 19:49
    Uwielbiam
    Dostałam tą paletę w prezencie i odkąd ją mam używam jej notorycznie. Brakuje mi w niej kilku kolorów cieni, ale bez problemu można zrobić nią cały makijaż. Błyski nie są jakieś powalające, ale dają radę, maty są super, świetnie się blenduja
    • Pigmentacja
  • 6 czerwca 2024 o 20:52
    Robi wrażenie
    To paletka, która na pierwszy rzut oka zrobi na każdym ogromne wrażenie. Kupiłam paletę kilka lat temu zafascynowana gamą kolorów, które urzekły mnie swoją mocą. Opakowanie nawiązuje to tropików, jest dosyć solidne, znajdziemy też duże lusterko, które może ułatwić osobom aplikację. W środku znajdziemy aż 40 cieni od matowych po te błyszczące. Kolorystyka jest bardzo zróżnicowana, znajdziemy tam neony, intensywne odcienie różu, a nawet neutralne kolory. Paleta nada się do stworzenia różnorodnych makijaży dziennych i wieczorowych. Jakość cieni jest boska! wszystkie kolory są bardzo dobrze napigmentowane i łatwo się blendują. Błyszczące cienie mają super kremową konsystencję i intensywny połysk. Nie zauważyłam, żeby któryś z cieni bardzo się osypywał albo krótko utrzymywał. Zawsze używam paletek z bazą pod cienie i te cienie wytrzymują długą zabawę na imprezach czy spacer po parku. Cena dla niektórych osób może być dosyć wysoka, ale jak za taką ilość cienie w tak dobrej jakości, można sobie na to pozwolić. Jeśli jesteście fanami żywych kolorów i lubicie poszaleć z makijażem, zdecydowanie powinniście w nią zainwestować.
    Zalety:
    • szeroka gama kolorów
    • intesywność kolorów
    • trwałość i wydajność
    • łatwość blendowania
    Wady:
    • niektóre kolory barwią skórę, ale jest to napisane przez producenta i wiadome przez wiele osób, że takie kolory mogą to zrobić
  • 7 sierpnia 2023 o 12:16
    Skuszona poprzednią odsłoną palety
    Skuszona poprzednią odsloną palety Bperfect x Stacey kupiłam paletę z numerkiem trzy. Jeśli chodzi o kolorystykę tej palety to z czasem coraz mniej mi się podobała, ciepłota tej palety zaczęła mnie przytłaczać. Nawet czerń w tej palecie wydaje mi się być ciepła. Wyjątkiem są 3 niebieskie cienie, The Deep, Lagoon i Reef. Jakościowo ta paleta trochę odstaje od poprzedniczki, tu również są cienie lepsze i gorsze. Fiolety w tej palecie potrafią robić plamy. Wiem, że fiolety to jest nie łatwa sprawa, aczkolwiek w tej palecie jest ich tyle, że jednak wypadałoby aby były w 100% dobre. Na dwa czerwono pomarańczowe rzędy nie mogę narzekać, pigment bardzo dobry. Idąc dalej - zielono brązowa część z domieszką niebieskich. Tu jest po prostu okej, odcienie są dość unikalne więc mi odpowiadają. Cienie sypią się strasznie. Mój Yello oraz Mango po dwóch użyciach ma takie wgłębienie jakbym używała ich conajmniej z 30 razy. Błyski w tej palecie są poprawione, ale nadal nie jest to wybitna formuła.
    Zalety:
    • Pigment
    Wady:
    • Kolorystyka
    • Błyski
    • Pylenie się
  • 5 maja 2023 o 22:04
    Najbardziej kolorowa paleta w moim zbiorze
    Kocham, kocham, kocham Paleta jest mega kolorowa. Posiada 40 cieni o różnym wykończeniu Używam jej do makijaży dziennych ale kolorowych - takie lubię na sobie i takie noszę na co dzień i do pracy również. Mam to szczęście, że nie mam żadnych ograniczeń co do makijażu w pracy :) Cienie ładnie się ze sobą łączą, można dokładać Długo utrzymują się w dobrym stanie na powiekach. Przy nakładaniu jest minimalny osyp, który można usunąć pędzelkiem Polecam każdemu, kto lubi kolorowe oczy :) Zaznaczam, że nie kupię ponownie, bo te cienie do użytku na potrzeby własne, są po prosu nie do zużycia
    Zalety:
    • mnóstwo kolorów
    • różne wykończenia
    • długotrwały efekt