Kremy i maski do rąk

Sephora Collection, Watermelon Hand Balm Odżywczo-nawilżający arbuzowy balsam do rąk

silkaa
    27 września 2022 o 11:52
    mocno średni
    Krem dostałam jako gratis do zakupu. Na pewno pojemność jest idealna do torebki, więc duży plus. Podoba mi się również kolorystyka opakowania, jest taka letnia, no i kolor kremu - różowy :). Konsystencja jest przyjemna, raczej rzadsza i bardzo łatwa w aplikacji, krem szybko się wchłania i pozostawia bardzo przyjemny, minimalny film na dłoniach, nie klei się. Zapach arbuzowy ma intensywność 5/10, nie utrzymuje się specjalnie długo. I to chyba tyle , jeśli chodzi o zalety. Niestety działanie jest doraźnie i chwilowe. Po umyciu rąk nie czujemy, że użyliśmy kremu, ręce z powrotem są suche. W dłuższej perspektywie nie zauważyłam nawilżenia dłoni. Dla efektu mogłabym co chwilę go dosmarowywać, aby zauważyć różnicę. Jako gratis jak najbardziej można go przetestować, jednak zakup za własne pieniądze to po prostu ich strata. Na rynku są dziesiątki lepszych kremów.
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektu nawilżenia, jakiego oczekuję
  • 13 stycznia 2022 o 23:30
    Bardzo dobry
    Kremik otrzymałam w prezencie do zakupów i jestem bardzo zadowolona. Noszę go w torebce - pojemność idealna 30ml, nie zajmuje dużo miejsca. Okazało się, że akurat komponuje się z moim arbuzowym żelem antybakteryjnym z Sephory również z tej serii. Stosuję go właśnie po żelu, aby ochronić dłonie przed możliwym drobnym przesuszeniem. Dobrze sprawdza się w tej roli. Długotrwale nawilża, szybko się wchłania i nie zostawia tłustego filmu. Jest bardzo wydajny, wystarczy niewielka ilość aby działał cuda. Zapach sztucznego arbuza, w sumie pachnie tak samo jak żel antybakteryjny; pomimo, że nie przepadam za takimi zapachami - ten jest w miarę przyjemny i mnie nie drażni. Bardzo chętnie po niego sięgnę lub jego inny wariant, gdy skończy mi się posiadany obecnie egzemplarz.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • pojemność /rozmiar idealny do torebki
    Ann_ek
    19 września 2021 o 15:45
    Sephora, czy ten krem do rąk to jakiś żart? Robicie to naprawdę źle
    Raczej rzadko zaglądam do Sephory. Ostatnio jednak musiałam kupić kilka prezentów i otrzymałam w gratisie ten oto krem do rąk. Ucieszyłam się, bo tego typu produktów zużywam na tony. Na skutek dezynfekcji środkami na bazie alkoholu, do tego częstego mycia dłoni, no i ochłodzenia aury moje ręce obecnie potrzebują naprawdę solidnej dawki nawilżenia. Przyznaję, że opakowanie pozytywnie mnie zaskoczyło. To znaczy ja nieszczególnie przepadam za tak małymi zakrętkami, zawsze mam problem z ich sprawnym dokręceniem. Tutaj jednak te gwinty są jakoś bardziej przyjazne, nawet pokremowanymi dłońmi nie mam problemów, zakrętka nigdy mi nie wypadła, także o dziwno, oceniam ją na plus. Tubka jest mała i zgrabna, zawiera 30 mililitrów produktu. Jest idealna do torebki. Wygodnie leży w dłoni. Plastik jest wytrzymały, łatwo go też ścisnąć, żeby zaaplikować krem. Szata graficzna przyjemna dla oka. Pierwszym, co mnie zawiodło był jego zapach. Liczyłam na świeży, owocowy, arbuzowy, a wyczuwam po prostu glicerynę. Naprawdę to dziwne, w szczególności, że kompozycja zapachowa znajduje się dość wysoko w składzie. Szkoda. Krem ma delikatnie różowy kolor i fajną konsystencję. Jest taka kremowa, aksamitna, dobrze rozprowadza się na dłoniach i szybko wchłania. Pozostawia delikatny film, lecz nie jest lepiący. Skład nie jest najwyższych lotów, ale wiadomo, nie jest to kosmetyk naturalny. Wydajność kiepska, z tego względu, że aplikację trzeba co chwilę ponawiać (ale o tym później). 20 złotych za 30 ml to wysoka cena, w szczególności zestawiając ją z jakością produktu. A ta jakość jest naprawdę zła. Czuję, jakbym się smarowała najtańszym glicerynowym kremikiem z kiosku za 2 zł, serio. Szybko się wchłania, aby już po kilkunastu minutach pozostawić dłonie w stanie jak przed aplikacją. Daje delikatny efekt wygładzenia i pozostawia ochronną warstwę, jednak często nie przetrwały one nawet do kolejnego mycia. Nawilżenia brak, odżywienia brak, działania długofalowego – totalnie brak. Bardzo rzadko oceniam produkty na 1, muszą wtedy nie tylko być totalnym bublem, ale też podrażnić czy uczulić. Ten kremik balansuje na granicy 1 a 2, ale powiedzmy, że mogę mu tę ocenę do 2 podnieść, ponieważ rzeczywiście jest totalnym, niedziałającym bublem, no ale krzywdy sam w sobie mi nie zrobił, jedynie po prostu nie pomógł. No jakbym się posmarowała wodą. Nie polecam, omijajcie szerokim łukiem, a jeśli już dostaniecie go w gratisie, tak jak ja, to polecam zużyć latem, może wtedy nie wyprowadzi Was z równowagi.
    Zalety:
    • sprawnie się rozsmarowuje
    • szybko się wchłania
    • delikatnie wygładza
    • fajne opakowanie
    Wady:
    • efekty są bardzo krótkotrwałe, maksymalnie do pierwszego mycia, a zwykle znikają już po kilkunastu minutach
    • bak nawilżenia
    • brak odżywienia
    • kiepska jakość, a wysoka cena
    • zapach, a właściwie brak woni arbuza
  • 13 grudnia 2020 o 21:08
    Pozytywnie mnie zaskoczył!
    Kremik dostałam w prezencie urodzinowym od Sephory. Zamknięty został w miękkiej tubce o pojemności 30ml. Zakrętka choć mała, to dzięki kanciastemu kształtowi nie sprawia problemów nawet gdy zakręcamy ją już posmarowanymi dłońmi. Otwór do wydobycia kremu jest odpowiedni w stosunku do konsystencji, bez problemu możemy wydobyć dokładnie taką ilość jaką chcemy. Zapach jest bardzo letni i beztroski, kojarzący się z plażą i upałami, po prostu arbuzowy. Nie należy do nachalnych czy irytujących, jest lekko słodki, wodnisty i delikatny. Czuć go podczas rozsmarowywania kremu na dłoniach jak i chwilę później, ale dosłownie chwilę i się ulatnia. Konsystencja jest lekka i dokładnie tak jak napisała Sephora - aksamitnego balsamu, w kolorze pastelowego różu. Już niewielka ilość wystarcza na pokrycie dłoni, świetnie się rozsmarowuje. Balsam szybko się wchłania i nie pozostawia żadnej wyczuwalnej warstwy. Nawilżenie jest bardzo dobre. Nie zrozumcie mnie źle, ale z tym kremem jakoś nadziei nie wiązałam, a miło się zaskoczyłam ;) Bardzo fajnie sprawdza się w ciągu dnia by szybko nawilżyć skórę dłoni, jest świetny jako ratunek po ściągającym mydle czy żelach antybakteryjnych, a już chwilę po użyciu można wracać do pracy, bo nic na tych dłoniach nie pozostaje prócz dawki nawilżenia. Jego kompaktowe opakowanie sprawia, że jest idealny do torebki, a działanie pozytywnie zaskakuje moją suchą skórę dłoni, do tego te obłędne zapachy (a jest ich całkiem sporo do wyboru!)... No nie da się ukryć, że z chęcią zaopatrzę się w kolejny balsam do rąk! :)
    Zalety:
    • wygodne i kompaktowe opakowanie
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia żadnej wyczuwalnej warstwy
    • działanie