Kremy i maski do rąk

Bielenda Eco Nature, Nawilżająco - kojący krem do rąk `Śliwka kakadu + jaśmin + mango`

• 8 marca 2023 o 12:58
    Ładny zapach ale efekt chwilowy.
    Kupiłam go na szybko, bo potrzebowałam jakiegoś kremu do wrzucenia w torebkę. Opakowanie jest wygodne, kompaktowe ale trochę denerwowało mnie odkręcanie go. Zapach piękny, konsystencja delikatna, nie kleił się i szybko się wchłaniał i… to tyle. Nie nawilżał mi dłoni dostatecznie, musiałam co chwile go dodawać. Szkoda, bo zapowiadał się dobrze. Jeśli nie lubicie tłustych i ciężkich kremów to być może Wam podpasuje ;)
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Delikatna konsystencja
    Wady:
    • Niezbyt udana nakrętka
    • Szybko wysychał
  • 19 stycznia 2023 o 7:49
    Genialny zapach
    Kupiłam do na mega promce - kosztował mnie jakieś 2 zł - grzech nie kupić. Pierwsza zaleta opakowanie - małe, poręczne, z łatwością mieszczące się do małej torebki lub plecaka. Mogę mieć ją zawsze przy sobie. Po drugie zapach- genialny, pachnie ładnie i intensywnie. Umila dzień. Trzecia zaleta - dobry skład - dużo składników naturalnych tj. masło shea, olej z babassu czy olej z avokado i masło mango. Czwarta zaleta - opakowanie z recyclingu. Teraz wady - pierwsza wada - zostawia tłusty film - spoko jeśli idziemy spać, ale jeśli mamy złapać telefon lub kierownice auta czy nawet założyć rękawiczki zimą to już słabo. Druga wada wysoka cena regularna jak na taką małą pojemność.
    Zalety:
    • małe opakowanie
    • piękny zapach
    • naturalny skład
    • opakowanie z recyclingu
    Wady:
    • wysoka cena regularna jak za taką pojemność
    • zostawia tłusty film
  • 3 grudnia 2022 o 2:21
    Dla mnie za słaby
    Krem do rąk Bielenda Eco Nature w wersji nawilżająco-kojącej zamknięty jest w małej tubce o pojemności 50 ml. Zapach jest delikatny, a konsystencja treściwa. ⠀ Krem zawiera 99% składników o naturalnym pochodzeniu. W składzie mamy m.in. masło shea, glicerynę, olej babassu, olej z awokado, masło mango, ekstrakt ze śliwki kakadu, ekstrakt z kwiatów jaśminu, betainę, trehalozę, sok z Yaconu i olej roślinny. Wygląda to naprawdę imponująco. ⠀ Jednak przejdźmy do działania. Krem łatwo się rozprowadza, a szybkość wchłaniania określiłabym jako średnią - przez chwilę wyczuwalny jest tłustawy film na dłoniach. Krem nawilża, ale nie jest to spektakularny efekt - musimy używać go dość często. Dodatkowo, jeśli dłonie są już wysuszone to nie radzi sobie z regeneracją. Może sprawdziłby się u osób, które nie mają dużych problemów z przesuszaniem dłoni, ja nie kupię go ponownie.
    mbzkzbm
    12 października 2022 o 1:17
    Słaby
    Jestem mocno zaskoczona tak dobrymi recenzjami, bo jedyny plus tego kremu to naprawdę ładny zapach. Poza tym totalnie się u mnie nie sprawdza. Nie dość, że nie nawilża dłoni, to pozostawia tłustawą warstwę na skórze, przez co naskórek z wierzchu jest tłusty, a pod tą warstwą czuję, że mam suchą i napiętą skórę. Koszmar. Na dodatek opakowanie jest nieporęczne i mało trwałe. Tubka pękła zanim zdążyłam ją przynieść do domu. Do tego też nie lubię odkręcanych tubek, więc tutaj to tylko dopełnia czary goryczy. Nigdy więcej.
  • 7 marca 2022 o 10:56
    Już dawno nie miałam tak dobrego kremu.
    Kupiłam go za 5,55 zł i nie spodziewałam się niczego. Tymczasem na mojej skórze spisał się wręcz idealnie. Moje dłonie są średnio suche, gdy używam delikatnych detergentów ich stan jest troszkę lepszy. Mimo to codziennie stosuję kremy do rąk. Ten miał nieco gęstą konsystencję, ale sprawnie się rozprowadzał. Przez chwilę po aplikacji zostawiał tłustą warstewkę, która zupełnie mi nie przeszkadzała. Używałam go bowiem głównie na noc, a lubię wtedy zastosować jakiś treściwszy krem. Jednak i na dzień zdarzało mi się go użyć, np. po sprzątaniu i w czasie chłodniejszej aury. Nawilżał moje dłonie idealnie. Znikało wszelkie napięcie skóry, była miękka w dotyku, a to uczucie trwało naprawdę długo. Właśnie tego oczekuję od kremów do rąk. Zapach - myślałam, że będzie pachniał jak peeling do twarzy z tej serii, lekko owocowo. A ja czułam coś podobnego do słynnego borówkowego musu do ciała z Nacomi, taki lekko wibrujący aromat. Przez chwilę zostawał na dłoniach, nie irytował mnie. Tubka jest malutka, łatwa do rozcięcia, pod światło widać zużycie. U mnie krem stał cały czas na zakrętce. Pomimo trochę mniejszej pojemności, bo 50 ml, wystarczył mi na około 2 miesiące. Nie jest źle. Podsumowując, krem sprawdził się bardzo dobrze na moich dłoniach, miał dość przyjemny zapach i niską cenę. Żadnych istotnych wad nie zauważyłam, więc dostaje zasłużone 5 gwiazdek.