Pharmaceris N, Puri-Capeeling Delikatny peeling enzymatyczny do twarzy

Pharmaceris N Puri-Capeeling Delikatny Peeling Enzymatyczny do twarzy 50ml

Azani
    8 września 2019 o 18:56
    Pogorszył kondycję skóry
    Peeling jest przeznaczony do pielęgnacji skóry z rozszerzonymi naczynkami i ma za zadanie delikatnie usunąć, zrogowaciałą warstwę naskórka, bez konieczności tarcia. Dodatkowo: uszczelnić i wzmocnić naczynia włosowate. Moja skóra ma tendencję do naczynkowej, więc przetestowałam całą serię Pharmaceris N. Peeling stosowałam regularnie z zachowaniem pewnych odstępów. Złuszczenie naskórka jest bardzo delikatne - prawie niezauważalne. Zaczerwienienie skóry - pozostało na tym samym poziomie (nie zmniejszyło się, ani nie wzrosło). Niestety, w miarę stosowania, w okolicy brody i nosa, zaczęły pojawiać się bolące miejsca (pod skórą). Peeling, w moim przypadku, spowodował wysyp krostek.
    Zalety:
    • Minimalne wygładzenie, złuszczenie naskórka
    Wady:
    • Dłuższe stosowanie spowodowało powstawanie bolesnych grudek pod skórą lub wysyp krostek (zwłaszcza w okolicy brody i nosa)
    Drogeria Super-Pharm
    kroofy
    12 stycznia 2018 o 22:54
    Szkoda czasu i pieniędzy
    Mam problemy z naczynkami i powracającymi rumieniami, przez co nie powinnam używać tradycyjnych peelinów z drobinkami , a jedynie peelingó enzymatycznych. Nie ma niestety sporego wyboru na rynku, zwłaszcza takich w przystępnej cenie , dlatego testuję praktycznie wszystko co jest jak leci licząc, że w końcu trafię na coś "cudownego" Peeling z Pharmaceris z seri N , zdecydowanie do takich cudów nie należy, jest zdecydwanie jednym z najgorszych jakie miałam na swojej twarzy. Po jego użyciu (wielokrotnym, ponieważ jest dość wydajny) nie ma absolutnie żądnej różnicy, skóra nie jest gładsza, nie jest czystsza, zaskóniki jak były tak dalej są nawet te najmniejsze i następne dalej się pojawiają, pryszcze wyskakują, skóra się zbiera , tak jakbym w ogóle nie używała żadnego peelingu. Po 2 tygodniowym stosowaniu, moja twarz była w bardzo złej kondycji, a po przerzuceniu się na inny produkt, odżyła błyskawicznie. Bubel jakich mało, jestem nią bardzo zawiedziona
    Zalety:
    Wady:
    • nie działą absolutnie w żaden sposób
    • powoduje pogorszenie się stanu skóy
    • brzydko pachnie sztucznym zapachem
    • wchłania się jak maseczka
    • skóra pozostaje szorstka
    • przy nałożeniu grubszej warstwy powodowała podrażnienie
    • zapycha
    • nie nadaje się do cery naczynkowej
    Ramija
    10 października 2017 o 11:23
    Stosuję go z powodzeniem od kilku lat
    Bardzo lubię ten produkt za delikatność działania. Nie podrażnia, a przy tym dobrze peelinguje skórę. Łagodzi i koi. Dobrze się go nakłada, nie spływa, jest bardzo wydajny. Stosuję go raz na tydzień i to w zupełności mi wystarcza.
    Zalety:
    • łagodny peeling do skóry skłonnej do podrażnień (naczynek)
    • wygodny w stosowaniu
    • bardzo wydajny
    • poręczne opakowanie z którego da się wydobyć produkt do końca
    • dobra cena
    Drogeria Super-Pharm
    _daisy
    17 listopada 2016 o 13:33
    dobry
    dobra cena przy tej wydajności a wydajny jest :) skóra po nim jest miękka i gładka ładnie pachnie nie zauważyłam zmniejszenia zaczerwienień i naczynek, ale też nie pojawiły się nowe
  • 24 marca 2016 o 13:21
    Lubię go nawet.
    Tak szczerze, jest to jedyny peeling enzymatyczny, który stosowałam do tej pory, więc nie mam porównania z innymi produktami tego typu. Ufam tej serii z Pharmacerisa, kremy dobrze działają na moją naczynkową i wrażliwą cerę, więc zdecydowałam się wypróbować również peeling. Opakowanie bardzo wygodne, tubka sprawdza się w 100%. Konsystencja w sam raz, dobrze się rozprowadza na buzi, nie spływa z niej. Zapach delikatny, jak dla mnie przyjemny, Sam peeling faktycznie jest delikatny. To dobrze z jednej strony, bo przynajmniej nie zrobi krzywdy. Jego działanie jest o niebo lepsze, jeśli używa się go regularnie. Ja staram się tak dwa razy w tygodniu robić peeling i maskę. Jak kiedyś stosowałam peeling sporadycznie i w większych odstępach czasowych, to faktycznie rezultaty były marne. Jak miałam ostatnio trochę skórek, z którymi sobie peeling nie poradził, to zmyłam go zwilżonym ręcznikiem, delikatnie masując skórę - podziałało. Nie jest to ogólnie zły produkt, jeśli jednak ma się duże wymagania w stosunku do peelingu, to nie ukrywam, że może rozczarować, bo jego działanie jest faktycznie delikatne. Jak dla mnie działa dobrze, nie narzekam, bo nie robi mi krzywdy. Nie piecze i nie powoduje zaczerwienień. Skóra jest po nim odświeżona, promienna i wygładzona. Nie ma co trzymać go na buzi dłużej niż te 8 minut zalecane przez producenta. Odkąd nakładam go pędzlem, jest bardzo wydajny.