Kremy uniwersalne

L'Occitane Ultra Rich Face Cream 25% Shea Butter Silnie nawilżający krem do twarzy z 25% masłem shea

notino.pl
L'Occitane Shea Ultra Rich Comforting Cream Krem na dzień 50 ml

Tawima
    8 listopada 2021 o 10:46
    Uczula, niestety...
    Krem jest gęsty, zbity, treściwy. Trudno się rozsmarowuje, ale daje ukojenie bardzo suchej skórze. Konsystencja bardzo bogata, ale wchłania się prawie do matu. Zapach jak w kremie nivea. Można go nałożyć bardzo dużo, a skóra go po prostu spija. Pod makijaż nie za bardzo - zbyt treściwy. Niestety stopniowo zaczął mnie uczulać i nie doszłam nawet do połowy słoika. Na twarzy miałam czerwone placki, a powieki spuchnięte, skóra była jakby poparzona. Alergicy muszą uważać - niestety to nie jest krem dla wrażliwej cery.
    Zalety:
    • treściwy, mocno odżywczy
    Wady:
    • uczula i to mocno
  • 24 lipca 2019 o 17:45
    Niestety nie polubiliśmy się...
    Mój pierwszy ekskluzywny krem kupiony w akcie desperacji, gdy moja skóra była mega podrażniona, z aktywnym trądzikiem różowatym. Krem w ładnym, estetycznym opakowaniu, cena bardzo wysoka 159 zł. Krem nie zalagodzil podrażnień, nie ukoil naczynek ani nie nawilżył, wręcz przeciwnie, skóra była jeszcze bardziej czerwona i piekąca. Konsystencja masełka jest gęsta i treściwa, wersja riche, nie wchłania się, tylko tłusci, zapach bardzo intensywny mydełkowy. Próbowałam używać go do rąk, ale też spektakularnych efektów nie zaobserwowałam. Zimą niestety nie sprawdził się, teraz latem przypomniałam sobie, że 3/4 opakowania zalega w szafce, a żal wyrzucić ze względu na cenę, użyłam na suche od słońca piszczele i tutaj całkiem nieźle się sprawdził. Ale taki sam efekt uzyskuję 3 razy tańszym i 4 razy większym balsamem z organique.
  • 4 grudnia 2017 o 20:16
    Fajny
    Warto spróbować. Nie zapycha, nie ma mocnego zapachu, przyjemny, ładnie nawilża. Miałam wersję 5% (legere). Dobrze się sprawdzała. Ładne opakowanie. Wydajny. Polecam.
    W strefie wolnocłowej
    ania_so
    23 stycznia 2017 o 15:24
    Mój ulubiony
    Uwielbiam. Byłby idealny gdyby nie jego wysoka cena. Świetnie nawilża moją skórę, używam go rano i wieczorem. Sprawdza się świetnie jako krem pod makijaż ( używam podkładu mineralnego). Moja skóra bardzo dobrze na niego reaguje. Po nałożeniu kremu mam uczucie komfortu na skórze, którego nie dają mi żadne inne kremy. Pasuje mi jego gęsta, bogata konsystencja. Niestety jego cena nie jest zachęcająca, więc kupuję go tylko raz na jakiś czas. Przy codziennym stosowaniu rano i wieczorem jeden słoiczek wystarcza mi na około miesiąc. Cały czas poszukuję tańszego zamiennika, jak na razie bezskutecznie.
  • 25 lipca 2016 o 23:36
    Jedyny, który sprostał wymaganiom mojej suchej cery
    Suchą cerę mam od zawsze i nieobce mi przesuszone miejsca, suche skórki czy źle wyglądający na wysuszonej skórze podkład. Stosowałam wiele bogatych kremów, jednak problem zawsze był ten sam: te dobrze nawilżające zapychały, a te niezapychające nie dawały sobie z nawilżeniem mojej cery rady. L'Occitane to jedyny krem, który sprawia, że moja sucha cera przestaje być wiecznie napięta i który NIE ZAPYCHA. Nawet codzienne stosowanie grubszej warstwy nie wpłynęło na pojawienie się nowych zaskórników. Ogromnym plusem kremu jest również jego zbita konsystencja, dzięki której świetnie "trzyma się" skóry, nie spływa, nie tłuści wszystkiego wokół. Mój ideał! Czy warto wydać na niego tę większą kwotę? Bez wątpienia tak. Kremu używam już około 9 miesięcy i zużyłam połowę opakowania.