Kremy uniwersalne

Ziołolek Linoderm Plus, Krem kosmetyczny z pantenolem

• 1 lutego 2022 o 8:04
    Świetny krem za niewielkie pieniądze
    Kosmetyk zakupiłam po przeczytaniu pozytywnych opinii. Ma dobry skład i kosztuje niewiele bo około 10zl. Stosuję go głównie pod pieluszkę u mojej córeczki, na zmianę z zielonym linodermem i zielonym linomagiem. Krem sprawdza się super. Zapobiega powstawaniu odparzeń oraz świetnie nawilża i natluszcza. Ja również często go stosuje na przesuszone dłonie. Krem jest bez zapachowy, ma dobry skład. Wg mnie jest to kosmetyk wielofunkcyjny który sprawdzi się na wiele sposobów. Wracam do niego niezmiennie.
  • 17 kwietnia 2021 o 23:25
    Bardzo gęsty i tłusty, ale dobrze nawilża i odżywia problematyczną skórę.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kilka próbek tegoż specyfiku otrzymałam, gromadząc apteczną wyprawkę dla mojego synka. Jednak nim się urodził, krem wykorzystałam na moje dłonie, których wysuszenie wołało o pomstę do nieba. Kosmetyk jest gęsty i tłusty, więc nakładałam go pod rękawiczki bawełniane - w innym przypadku wszystko byłoby w kremie. Zapach jest dla mnie neutralny. Pora przejść do efektów: moje ręce po takim kilkugodzinnym kontakcie z tymże kremem wyglądały zdecydowanie lepiej. Stały się miększe, nawilżone i odżywione. Co prawda wysuszenie całkowicie nie zniknęło, ale ciężko tego oczekiwać po kilkukrotnym zastosowaniu kosmetyku. Sądzę, że i pod pieluszkę krem ten sprawdziłby się super dzięki swoim ochronnym i pielęgnacyjnym właściwościom. Jedynym minusem jest słaba wchłanialność i tłusta konsystencja, poza tym nie mam się do czego przyczepić i jestem na tak!
    Zalety:
    • nawilża i odżywia skórę
    • łagodzi podrażnienia i chroni
    • nie piecze ani nie powoduje żadnego innego dyskomfortu po posmarowaniu
    • neutralny zapach
    • wydajność dzięki gęstej konsystencji
    • prosty, krótki skład
    • bezpieczny dla noworodków
    Wady:
    • bardzo tłusta konsystencja, która opornie się wchłania
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 14 listopada 2020 o 21:33
    Idealny przy izoteku
    Krem znany jest z przeznaczenia do pieluszkowania, jednak jest on odpowiedni do stosowania na całym ciele. Przy kuracji izotekiem cudo. Idealnie otula skórę twarzy bez jakiegokolwiek uczucia dyskomfortu, ściągnięcia, pieczenia. Odbudowuje płaszcz hydrolipidowy. Nie wywołuje reakcji alergicznych. Skład może wydawać się "zapychający" przez kondensację składników nawilżających/natłuszczających, jednak osobiście nie zauważyłam zmian na skórze. Polecam stosowanie na noc ze względu na delikatnie lepką powierzchnię jaką zostawia na twarzy. Rano skóra jest nawilżona, mięciutka i taka hmm gęsta :D Mocno odżywiona. Polecam bardzo :)
    Zalety:
    • cena +-10zł
    • prostota składu
    • wielofunkcyjność
  • 25 listopada 2019 o 11:07
    Kosmetyczny wielofunkcyjny sztos za grosze kocham!
    Szczerze lubię kosmetyki wielofunkcyjne, ale mało mam takich, które mogłabym powiedzieć, ze sprawdziły się w 100%. Dlatego jestem raczej ostrożna bo wiele takich wielofunkcyjnych kosmetyków skończyło już w koszu i nie były dobre na nic. Tutaj recenzuje prawdziwe odkrycie bo choć używam go dla swojego dziecka, już ponad rok tak mi zaczął ratować życie całkiem niedawno ale spisał się natychmiast. Na krem trafiłam szukając czegoś godnego polecenia do pielegnacji pupy niemowlaka podczas pieluchowania. Chciałam znaleźć coś co nie zawierałoby cynku a wiele maści dla niemowlaków go zawiera. My już jedną maść z cynkiem mieliśmy i skończyło się kiepsko więc szukałam czegoś mocno natłuszczającego. Wiele mam ale nie tylko chwaliło właśnie Linoderm, który jak się okazało kosztuje śmieszne pieniądze, bo do tej pory kupujemy go za 8-9 zł. Kupiliśmy Linoderm by załagodzić pupkową katastrofę wywołaną kremami z cynkiem i okazało się, że stan skóry poprawił się niemal w 2 dni. Zaczerwienienia zniknęły a po nich nie było śladu z odparzeniem. Krem bardzo szybko pomógł załagodzić istniejący stan zapalny i tak długo jak go stosujemy a jest to myślę spokojnie z 5 lub 6 opakowanie nigdy pieluszkowe odparzenia już nas nie nawiedziły. Krem zaczęłam podbierać synkowi bo mimo, że jest to krem-maść bardzo natłuszczający i co prawda pozostawia warstewkę i film ale nałożony w odpowiedniej ilości na przesuszenia i łuszczące się miejsca działa cuda. Krem jeśli o mnie chodzi idealnie radzi sobie i stosuję go co wieczór do suchych skórek i spierzchniętych ust, a mój mąż używa i na suche łokcie i kolana. Efekt jest naprawdę zaskakujący ale być może jest to kwestia prostego składu i bogatej natłuszczającej formuły, która mimo to nie obciąża skóry. Krem stosuje również przed wyjściem dla synka na twarz, nakładając cienką warstwę, aby zimno i wiatr nie podrażniły mu skóry. Z czystym sumieniem mogę go polecić spisuje się naprawdę dobrze, jest przy tym bardzo wydajny.
    Zalety:
    • jest wszechstronny łagodzi zarówno miejscowe stany zapalne jak odparzenia oraz radzi sobie z suchą, łuszczącą się skórą np. skrzydełek nosa, czy spierzchniętych ust ale przede wszytskim do pielęgnacji delikatnej skóry dziecka.
    • jest bardzo tani
    • wydajny
    • jest bezzapachowy
  • 18 stycznia 2019 o 11:02
    moj KWC!
    ten niepozorny, niedrogi krem z apteki to moj KWC od 3 lat. Kiedy urodzil sie moj syn zaczelam uzywac linodermu z pantenolem pod pieluszke. Okazalo sie wkrotce, ze tylko Linoderm radzi sobie z AZSem mojego dziecka, dzialaly tez masci ze sterydami, ale rzecz jasna wolalam Linoderm. Od tego czasu Linoderm jest zawsze w moim domu, kupuje go w ilosci hurtowej. Jest idealny do ust, na skorki, do stop, na kazde przesuszenie skory. Na pekajace kaciki ust, zadrapania na skorze... Uzywamy cala rodzina.
    Zalety:
    • Dostepnosc i niewysoka cena.
    • Fajny sklad bez niepotzrebnych substancji.
    • Bardzo wydajny.