Eyelinery

Ingrid x Fagata Eyeliner 2

dddyy
    3 lutego 2022 o 8:01
    Super
    Łatwa aplikacja, bardzo trwały kolor, bezpieczny dla oczu dzięki czemu nie pieką oczy. Kupiłam na promocji oraz miło się zaskoczyłam. Trochę dziwią mnie tutaj negatywne opinie bo do tej pory jest to jeden z lepszych kosmetyków do makijażu oczu jaki miałam okazję przetetsować. Polecam!
  • 13 stycznia 2022 o 22:33
    Kropka, nie kreska
    Szukałam kolorowego eyelinera w przystępnej cenie. Ingrid posiada kilka wariantów w swojej ofercie, a ich cena (na promocji koło 12 złotych) w porównaniu z innymi markami wygląda zachęcająco. Poza tym, kolor biały trudno dostać w drogerii. Zacznijmy od opakowania. Nie wiem jak to się stało, ale napisy (firma itd.) z przodu buteleczki się szybko starły. Oczywiście nie jest to bardzo istotne, aczkolwiek wpływa na odczucia. Po drugie - pędzelek z włosia, który według mnie jest porażką. Zdecydowanie za długi i zbyt elastyczny do narysowania precyzyjnej kreski. Jeśli chodzi o praktykę.. tu jest gorzej. Próbowałam używać go standardowo, do zwyczajnych kresek i do tego się nie nadaje. Bardzo szybko się kruszy na powiece, a jego fragmenty odpadają. Dodatkową trudność stanowi opisany wyżej pędzelek. Przy malowaniu zawsze ufajdałam sobie nim rzęsy i przy usiłowaniu zmycia go, wszystko jeszcze gorzej się rozmazywało. Plusik należy mu się jednak za łatwość w wykonywaniu drobnych zdobień. Robiłam nim maleńkie kropki na końcach zwykłej kreski, serduszka nieco pod okiem lub dodawałam nim obrys czarnej kreski. O ile z tym pierwszym nie było w ogóle problemu, tak z serduszkami czy obrysem sięgałam po własny, krótszy pędzelek i maczałam go w eyelinerze. Mimo wszystko - na małej powierzchni trzyma skubany cały dzień. Reasumując - polecam przetestować przy eyelinerach graficznych, jednak do użytku "codziennego" - omijajcie.
    Zalety:
    • wyraźny kolor, matowy
    • dobry do małych zdobień
    Wady:
    • niewygodna aplikacja
    • kruszy się
  • 19 września 2021 o 20:19
    Piękny kolor na powiece!
    Eyeliner jak dla mnie naprawdę dobry. Pięknie wygląda na powiece. Jezeli chodzi o trwałość to się sprawdził, utrzymuje się przez wiele godzin. Nie ściera się, ani nie skrusza. Jestem z niego zadowolona, a używam go często.
    Zalety:
    • Piękny kolor różu
    • Długotrwały
    • Nie ściera się, nie sypie
    • Atrakcyjna cena
  • 7 sierpnia 2021 o 13:33
    Tragedia. Jeden z nielicznych kosmetyków który po kilku próbach poleciał do kosza
    Kreska na oku czy to wykonana kredką czy eyelinerem to mój stały element makijażu. Teraz latem lubię poszaleć z kolorem więc błękity, fiolety czy turkusy są na porządku dziennym. Ingrid ma swoją szafę w Hebe i któregoś dnia tak sobie wypatrzyłam ładny fioletowy eyeliner z serii Pina. Nie było promocji ale i tak kupiłam (13zł) Kolor ładny z tych ciemniejszych nie neonowy, taki bardziej stonowany. Na oku robi się matowy. Oprócz koloru to innych plusów nie zauważam WADY Konsystencja jest bardzo wodnista a pigment słaby .Nakładałam chyba ze trzy warstwy a ciągle były dziury i prześwity. Pędzelek cienki , mnie osobiście ciężko się nim malować bo jest giętki i często brudzę sobie rzęsy. Wygina się we wszystkie strony, w moim odczuciu jest za długi i przez to czasem „odskakuje” od skóry Gdyby ktoś mi powiedział że to eyeliner w formie peel off to bym uwierzyła. Potrafi w mgnieniu oka kruszyć się i odchodzić płatami. Niestety po godzinie kolor zostaje tylko w niektórych miejscach Jest to cecha niewybaczalna dla tego typu produktu. Pierwszy raz gdy go użyłam to na całe szczęście nie nałożyłam go na jasny cień czy gołą powiekę tylko na dość mocny fioletowy kolor cienia i dzięki temu nie odznaczał się na oku a całej tej tragedii nie było aż tak bardzo widać. Najgorszy produkt jaki miałam w ostatnim czasie MINUSY -słaba pigmentacja -wiotki pędzelek -trwałość-po godzinie góra dwóch kruszy się i znika -cena- patrząc na jakość uważam że jest wysoka
  • 6 lipca 2021 o 17:58
    Nic nie warty kosmetyk
    Taki róż chciałam i taki znalazłam. Zamówiłam po poleceniach jednej z youtuberek i rozczarowanie. Sam kolor jest jest fajny ale... Ciężko się aplikuje, uciapałam sobie rzęsy na różowo... Próbuję wyciągnąć kreskę i w ogóle jej nie widać, na powiece ledwo co widać ten róż także pigmentacja bardzo zła. Jak już się udało coś namalować to wykruszył się podczas malowania rzęs. Kruszy się, osypuje, no jakość zero. Drogi nie był ale i tak szkoda pieniędzy.
    Wady:
    • źle sie aplikuje
    • słaba pigmentacja
    • kruszy się