Płyny do płukania jamy ustnej

Ina Bulgaria Inaessentials, Woda naturalna z perukowca podolskiego do higieny jamy ustnej

5 na 51 opinię

• 11 lutego 2024 o 18:27
    NATURALNA I SPEŁNIAJĄCA FUNKCJĘ
    Mieści się ona w plastikowej zakręcanej butelce o pojemności 200 ml. Jest ona w 100% naturalna. Posiada certyfikat. Ma płynną konsystencję, bezbarwną. Pachnie ona ziołowo, a konkretnie zielskiem, chwastami. Niestety jest on dość specyficzny, ale typowy dla tej rośliny. Jednak jak dla mnie w porządku, wiem że jest naturalny i bez problemu się do niego przyzwyczaiłam. Woda ta jest wydajna. Ma wiele zastosowań. Ja używałam jej do płukania ust - zębów i dziąseł. Także moja ocena będzie się opierała na tym jej zastosowaniu. A więc w smaku jest też dziwna i specyficzna. Dla mnie to nie problem. Po wypłukaniu ust czuć niesamowite odświeżenie i lekki posmak tego zioła, ale z czasem on jest słabszy i zanika. Pomaga złagodzić wszelkie zmiany w jamie ustnej. Ja chętnie ponownie się na nią skuszę. Uważam, że jest lepsza niż Dentosept. Ponadto sprawdzi się w przypadku stanów zapalnych oraz krwawienia dziąseł. Można ją stosować przy zapaleniu przyzębia, aftach, zapaleniu dziąseł i nieprzyjemnym oddechu w jamie ustnej. Polecana też na wacik w obszarze skóry dotkniętym grzybicą i pozostawić na trochę. Można też dodać ją do miski z ciepłą wodą i moczyć stopy. Ponieważ perukowiec ma silne właściwości przeciwgrzybicze.
    Zalety:
    • praktyczne opakowanie
    • jest wydajna
    • płynna konsystencja
    • ziołowy. chwastowy zapach oraz smak (specyficzny i może się nie spodobać)
    • rewelacyjnie odświeża oddech, na długo
    • ma wiele zastosowań, np. w leczeniu aft, zapaleniu dziąseł i ich krwawieniu oraz w przypadku leczenia grzybicy.
    Wady:
    • dla mnie nie ma wad, ale dla innych może nią być smak i zapach, ponieważ jest wyrazisty i specyficzny