Płyny do płukania jamy ustnej

Ziaja Mintperfekt Sensitiv, Płyn stomatologiczny zmniejszający nadwrażliwość

Ziaja Mintperfekt Sensitiv
Ziaja Ziaja Mintperfect Sensitiv Płyn Stomatologiczny Zmniejszający Nadwrażliwość 500ml

• 21 lutego 2025 o 21:27
    Dla wrażliwych ząbków
    Płyn kupiłam w firmowym sklepie Ziaji. Postanowiłam że spróbuję. Kosztuje ok.10 zł. Ma dobry skład. Nie zawiera alkoholu a ma aminofluorek który wzmacnia szkliwo i chroni dziąsła. Płyn ma świeży, delikatny miętowy smak. Skutecznie oczyszcza jamę ustną, zapobiega odkładaniu płytki nazębnej, zmniejsza nadwrażliwość i dobrze odświeża. Jest dobrą alternatywą dla droższych produktów.
    Zalety:
    • Nie zawiera alkoholu
  • 5 lutego 2025 o 15:37
    Nie wiem co w tym jest ale jest super!
    Mam zęby tak wrażliwe, że nie mogę jeść słodyczy, pić zimnych czy gorących napojów. Ból jest nie do zniesienia. Próbowałam już różnych sposobów i każdy zawiódł, dlatego sceptycznie podchodziłam do tego płynu. Jednak był to strzał w 10, przy regularnym płukaniu ból znika i mogę znów jeść wszystko bez obaw. No i do tego ta niewygórowana cena. Polecam spróbować wszystkim wrażliwcom.
    Zalety:
    • zniknął ból zębów
  • 18 listopada 2024 o 20:41
    Super świeżość
    Płyn zmniejszający nadwrażliwość zębów Ziaja zakupiłam już drugi raz z myślą o uzupełnieniu swojej codziennej higieny jamy ustnej. Płyn ten jest świetny. Bardzo fajnie odświeża jamę ustną, całkiem mocno, ale mnie akurat ten efekt nie przeszkadza. Wydaje mi się również, że pomógł mi pozbyć się nadwrażliwości zębów, ponieważ o dziwo po jego nawet sporadycznym stosowaniu zęby po prostu przestały mnie boleć na stałe. Ale od razu mówię, że niedowierzam, że to akurat działanie tego płynu. ;) Płyn nie jest raczej wydajny, jak z resztą wszystkie płyny do płukania jamy ustnej. Ma ładne opakowanie w stylu Ziaja, ładnie prezentuje się w łazience. Cena jest standardowa, jak za płyn do higieny jamy ustnej.
    Zalety:
    • bardzo dobrze odświeża
    • wydaje się usuwać nadwrażliwość
    • ładne opakowanie
    Wady:
  • 29 maja 2024 o 10:53
    Uzupełnienie codziennej pielęgnacji jamy ustnej
    Płyn stomatologiczny zmniejszający nadwrażliwość marki Ziaja świetnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji jamy ustnej. Płyn nie zawiera alkoholu a zawarte w nim składniki w postaci azotanu potasu, betainy, aminofluorku, florku potasu działają łagodząco i redukują nadwrażliwość. Płyn idealnie sprawdza się w przypadku odsłoniętej zębiny i nadwrażliwości zębów. Płukanie jamy ustnej tym produktem zapewnia nie tylko ochronę zębów ale także dziąsła przed działaniem kwasów. Regularne stosowanie płynu według zaleceń producenta daje namacalne efekty w postaci oczyszczenia przestrzeni międzyzębowych, redukcji nadwrażliwości, zabezpieczeniu szkliwa oraz świeżego oddechu. Płyn ma przyjemny, świeży miętowy smak. Płyn zawiera aż 98% składników pochodzenia naturalnego. Duża butelka o pojemności 500ml ma ekonomiczny kształt, który zapewnia wygodne użytkowanie. Grafika na butelce jest prosta a opis czytelny. Cena produktu jest przystępna.
    Zalety:
    • nie zawiera alkoholu
    • aktywne składniki łagodzące i redukujące nadwrażliwość
    • 98% składników pochodzenia naturalnego
    • świeży, miętowy smak
    • duża, wygodna butelka
  • 21 czerwca 2023 o 13:51
    Średniak.
    Produkt kupiłam w sklepie Ziaji. Cena atrakcyjna, a pojemność duża, zatem postanowiłam spróbować. Jestem osobą, która ma nadwrażliwość dziąseł, dlatego zwykle przy wyborze stomatologicznych produktów wybieram te łagodzące. Butla jest bardzo duża, produkt bardzo wydajny, na długo starcza. Płyn jest lekko odświeżający, jest delikatny, miętowy, przy czym ta mięta nie jest ostra, bardziej jakby słodka. Jeżeli chodzi o łagodzenie nadwrażliwości, to właściwie nie zdziałał u mnie tutaj nic, ale jest przyjemny do stosowania w kontekście odświeżenia lub wzmocnienia oczyszczenia jamy ustnej, choć efekt nie jest długotrwały (świeżość). Cena jest bardzo przystępna, więc jeśli zależy Ci na krótkotrwałym i szybkim odświeżeniu to tak! Jak dla mnie produkt fajny, aczkolwiek dalej poszukuję czegoś lepszego. :)
    U konsultantki