Płyny do płukania jamy ustnej

SEYSSO Carbon Range, Refreshing Black Mouthwash Odświeżający płyn do płukania jamy ustnej

stomatologicznysklep.pl
Seysso Carbon Płyn do płukania jamy ustnej Refreshing Black 500 ml
SEYSSO Carbon Black Odświeżający Płyn do Płukania Jamy Ustnej 500ml
Seysso Carbon Refreshing Black Płyn do płukania jamy ustnej 500 ml

• 18 września 2023 o 17:19
    Bardzo lubię produkty marki Seysso, więc kiedy dostałam cała serię z węglem aktywnym bardzo się ucieszyłam, bo od dawna za mna chodziła. Dodatkowo zdobyła ona nagrodę KWC 2023, więc tym bardziej byłam ciekawa czym tak zachwycił Wizażanki. Ciekawy skład oraz dodatek węgla aktywnego w połączeniu z innymi kosmetykami z tej serii oraz szczoteczką soniczną zapewnia długotrwałe odświeżenie i poprawę koloru zębów. OPAKOWANIE Prosta kolorystyka w której przeważa czerń, biel i fiolet oraz grafika nadają opakowaniu świetnego charakteru. Płyn znajduje się dużej butelce o pojemności 200 ml i wystarczy na kilka tygodni codziennego stosowania. Buteleczka jest wysoka i wąska, dzięki czemu nie zajmuje dużo miejsca. Produkt jest bardzo dobre opisany na tylnej ściance opakowania. PŁYN Jakie mam oczekiwania co do płynu do płukania jamy ustnej? Płyn do płukania jamy ustnej to jedno z moich must have, jednak z uwagi na dosyć wrażliwy język nie wszystkie mi odpowiadają, nie znoszę uczucia pieczenia i alkoholu w ustach. Dlatego szukam delikatnych płynów, najlepiej bez alkoholu w składzie. Jako wielbicielka wszelkiego rodzaju herbat niestety muszę liczyć się z możliwymi przebarwieniami, czego staram się możliwie uniknąć dzięki wybielającym produktom do higieny jamy ustnej. Płyn ma intensywny, czarny kolor. Ma przyjemny, miętowy zapach i dosyć mocny smak smak, dzięki czemu zapewnia odpowiednie odświeżenie- uczucie świeżości utrzymuje się bardzo długo. Smak jest przyjemnie miętowy, nie za ostry, ale na początku lekko piecze w język, trzeba się do tego przyzwyczaić. Producent obiecuje ochronę zębów i dziąseł oraz wybielanie. Myślę, że ołyn ogranicza pwostawanie płytki nazębnej a stosowany w połączeniu z pastą i nicią dentystyczną sprawia, że koloryt zębów jest lepszy, zęby są bardziej białe, choć nie jest to spektakularny efekt. Produkt jest wydajny, można go nabyć w korzystnej cenie. Na uwagę zasługuje przyjazny, naturalny skład. Spory minus jaki widzę – po jego użyciu sprzątanie umywalki mamy gwarantowane, gdyż wszystko brudzi.. PLUSY: + ciekawa szata graficzna + mocny miętowy smak + wydajny + w korzystnej cenie + długotrwale odświeża MINUSY - lekko piecze w usta - brudzi wszystko dookoła
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 1 września 2023 o 21:47
    Pozytywne zaskoczenie
    Płyn do płukania marki Seysso dostałam w prezencie od Wizaż, z racji wygranej w konkursie Hity KWC 2022. Płyn jest zamknięty w plastikowym opakowaniu o pojemności 300ml, zakręcanym szczelnym korkiem. Od razu spodobał mi się jego kolor, bo nie spotkałam dotąd czarnego płynu do płukania jamy ustnej :) Producent prosi o mocne wstrząsnięcie butelką w celu aktywacji formuły z aktywnym węglem. Stosowałam go przez okres 2 tygodni, 2 razy dziennie. Uważam, że to dobry wynik przy tym typie produktu. Płyn jest bardzo mocny, dogłębnie oczyszcza jamę ustną i pozostawia zęby czyste i lśniące, a oddech świeży przez wiele godzin. Przy regularnym stosowaniu dało się zaobserwować lekkie wybielenie zębów. Jak dla mnie, to produkt godny polecenia i z pewnością do niego wrócę.
    Zalety:
    • Mocno odświeża oddech
    • Dobrze czyści
    • Wydajny
    • Dobry skład
  • 1 lutego 2023 o 10:08
    Miętowy smak, długotrwałe odświeżenie oddechu i brak alkoholu w składzie.
    Odświeżający płyn do płukania jamy ustnej Seysso dostałam od ekipy Wizaz w ramach wygranej za recenzentkę października 2022 za co serdecznie dziękuję :) Płyn zamknięty został w poręcznej zgrabnej butli wykonanej z bezbarwnego plastiku z czarną naklejką i nakrętką. Wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu zostały podane w języku polskim i angielskim min. skład, pojemność, data ważności, PAO, sposób użycia. W składzie płynu znajdują się: *aktywny węgiel *olejek z mięty pieprzowej *fluor *mentol *sacharynian sodu - zapobiega powstawaniu próchnicy i wzmacnia szkliwo *sacharyna substancja słodząca, smakowa i zapachowa *fenoksyetanol kontrowersyjny składnik produktu Pojemność 300 ml wystarczyła mi na miesiąc stosowania w dwie osoby. Przed użyciem wystarczy wstrząsnąć aby składniki aktywne się połączyły. Bez problemu idzie dozować produkt, otwór jest wystarczająco duży tak samo jak nakrętka, która dobrze leży w dłoni i bez problemu można ją nałożyć i otworzyć butelkę. Wystarczy niewielka ilość płynu do płukania jamy ustnej. W czasie płukania wyraźnie czuć odświeżenie oddechu, które utrzymuje się bardzo długo. Brak alkoholu w składzie uprzyjemnia codzienne stosowanie, zero uczucia szczypania, pieczenia czy palenia jamy ustnej. Smak jest delikatny miętowy z nutą słodyczy. Regularnie stosowany poprawił biel zębów były gładkie i czyste. Wydajność oceniam na dobrą, cena jest adekwatna do jakości. Na plus łatwość w stosowaniu, spełnione obietnice producenta, długie PAO aż 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia, widać zużycie produktu z boku butelki, mocne solidne opakowanie i minimalistyczny design. Bardzo delikatny dobry płyn do płukania jamy ustnej z chęcią sięgnę po kolejne opakowanie oraz wypróbuję inne produkty firmy Seysso.
    Zalety:
    • delikatny subtelny miętowy i słodki smak
    • brak alkoholu w składzie
    • długotrwałe uczucie świeżości w jamie ustnej
    • poręczne lekkie opakowanie zawiera wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu
    • widać zużycie produktu
    • długie PAO aż 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia
    • dobra wydajność
    • cena adekwatna do jakości i wydajności
    • design opakowania przyciąga uwagę
    Wady:
    • w składzie mamy fenoksyetanol
  • 29 grudnia 2022 o 14:50
    moc węgla
    Płyn poleciła mi Pani konsultantka na stoisku. Przekonała mnie jego skuteczność i cena. Trochę bałam się że będzie brudził moje zęby ale nie miałam racji. Płyn jest w wygodnej butelce z małym gwintem - nie zalewam się podczas picia. Ma smak mięty ale nie szczypie w usta. dobrze odświeża i niweluje zapach oraz smak. Używam go codziennie dla odświeżenia i po posiłkach. Mam go zawsze pod ręką i każdemu polecam.
    Zalety:
    • skład, smak, skuteczność, odświeżenie
    U konsultantki
  • 29 grudnia 2022 o 13:44
    Moc czarnego węgla
    Płyn kupiłam razem ze szczoteczka do zębów oraz pasta. Jest idealnym uzupełnieniem codziennej pielęgnacji. Początkowo bałam się że pozostawi na zębach szary odcień ale nic podobnego. Płyn ma przyjemny miętowy zapach ale nie jest ostry w smaku co działa na plus. W połączeniu z pasta i mocą szczoteczki daje bardzo fajne uczucie świeżości i czystości. Opakowanie jest poręczne mieści się w każdej kosmetyczce. Co do składu bardzo fajny - aktywny węgiel zachęca do korzystania bo po dłuższym używaniu wpływa na koloryt zębów i na bakterie w jamie ustnej. Polecam szczególnie z innymi produktami z tej serii.
    Zalety:
    • Skład, zapach, smak, nie barwi, odświeża
    U konsultantki