Szampony i odżywki dla mężczyzn

Garnier Fructis Men, Ice Force, Szampon przeciwłupieżowy 2 w 1

• 20 grudnia 2024 o 10:33
    Mroźna rewelacja!
    Mój mąż bardzo lubi męską Schaumę z imbirem i kupuje inne szampony tylko, gdy zabraknie ulubieńca. Z braku w drogerii, sięgnął po Garniera - miał kiedyś chłodny wariant z limonką, który nawet się sprawdził. Wersja z miętą pieprzowa jest świetna na lato - faktycznie mrozi i chłodzi! Opakowanie to zgrabna butelka, zamykana na zatrzask. Można postawić ją na głowie, aby wszystko spłynęło. Bardzo ładna szata graficzna - lubię taką tajemniczą zieleń, więc moje oko cieszy :) Zapach jest rewelacyjny! To zimna, mroźna mięta! Szampon tak pięknie i miętowo pachnie, że sama chętnie cieszę się jego zapachem, zwłaszcza, gdy dosięgnie mnie katar ;) Szampon ma gęstą konsystencję, jest krystalicznie przezroczysty. Świetnie się pieni, oczyszcza, przyznaję się bez bicia, że i ja po niego sięgałam, zwłaszcza w ciepłe dni i sprostał nawet moim wymagającym włosom. Włosy są po nim czyste, świeże, lekkie, a mięta przyjemnie chłodzi skórę głowy i dodaje powera. Myślę, że to produkt, który na prawdę przypadnie do gustu facetom. Kosmetyk tani, dostępny w popularnych drogeriach i dyskontach, nie mam mu nic do zarzucenia, a i mąż chętnie wprowadził go do swojej rutyny. Nie pozostaje nic innego, jak ocenić na piątkę :)
  • 25 kwietnia 2024 o 11:58
    Nie ustępuje działaniem i zapachem koleżce z serii.
    Testowałam szampon chłodzący z limonką oraz z miętą pieprzową jak i z aloesem,i w sumie między nimi nie widzę różnicy,to znaczy czuję w zapachu :D,szampony,maski,odżywki są stosowane przeze mnie codziennie każdego ranka.Lubię kiedy włosy są świeże,czyste i pachnące,dbam i używam szamponów nawilżających,regenerujących i poprawiających kondycję oraz zapobiegających wypadaniu,niestety z wiekiem włos robi się coraz cieńszy,mniej odporny na uszkodzenia mechaniczne a ja nie oszczędzam ich suszarką czy prostownicą.Szampon jest przeznaczony dla mężczyzn ale u mnie był stosowany wspólnie. Moje włosy są:suche,cienkie,delikatnie,wysokoporowate,regularnie farbowane(mocno rozjaśnione),natomiast męża normalne,delikatne z tendencję do wypadania. Opakowanie szamponu to wygodna plastikowa butelka o pojemności 250 ml z przyjemną dla oka grafiką,znajdziemy tu skład,działanie i właściwości produktu. Szampon jest przezroczysty i ma lekką konsystencję,bardzo dobrze się pieni oczyszczając włosy,nie plącze ich ani nie zbija w kołtun,przyjemnie świeżo pachnie i ma ciekawy efekt chłodzenia który sprawdza się latem,po zastosowaniu włosy są odbite od nasady,puszyste ale nie napuszone,pełne objętości i lekkości,bardzo dobrze poddają się stylizacji,nie elektryzują,jeśli chodzi o działanie przeciwłupieżowe to akurat ani ja ani mąż w ostatnim czasie nie mieliśmy problemów skórnych na głowie także ciężko mi na ten temat coś napisać :). Podsumowując przyjemny i lekki w stosowaniu szampon który idealnie sprawdzi się w sezonie letnim,z przyjemnością wrócę po kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta,działanie,oczyszcza pasma włosów,pogrubia strukturę,nadaje puszystości,nie powoduje strączkowania przy codziennym stosowaniu,nie obciąża
    • zapach-orzeźwiający idealnie sprawdzi się latem
    • konsystencja-lekka,żelowa,przezroczysta,bardzo dobrze się pieni oraz wypłukuje
    • szampon nie podrażnił,nie uczulił,nie spowodował swędzenia skóry głowy a nie łupieżu
    • nie plącze włosów podczas mycia ani nie zbija w kołtuny
    • po zastosowaniu włosy są lekkie sypkie i zwiewne,ułatwia rozczesywanie
    • nie przesusza,nie powoduje przetłuszczania włosów,nie tracą one świeżości przez cały dzień
    • opakowanie-widoczne zużycie produktów
    • sprawdził się przy damskich farbowanych włosach a także przy myciu całego ciała
    Wady:
  • 2 kwietnia 2021 o 15:15
    Fajnie oczyszcza
    Kolejny Szampon który skradł serce mojego męża z tej serii MEN jest szampon 2 w 1 jest to szampon do wali z łupieżem . Jest z miętą pieprzową która super chłodzi i dobrze oczyszcza skórę głowy. Szampon jest wydajny , pięknie pachnie , oczyszcza dobrze skórę głowy oraz włosów , nie podrażnia i nie uczula . Mąż mega zadowolony. Efekt widać już po 1 użyciu że włosy są miękkie w dotyku . Pięknie pachną i faktycznie szampon radzi sobie z łupieżem .
    Zalety:
    • Zapach'
    • Efekt
    Wady: