Szampony i odżywki dla mężczyzn

Equilibra Carbone Attivo Shampoo Detox Szampon oczyszczający z aktywnym węglem

Equilibra Aktywny Węgiel i Kwas Hialuronowy Detoksykujący szampon 265 ml
e-ZikoApteka.pl
EQUILIBRA SZAMPON Z WĘGLEM AKTYWNYM 250ML
Equilibra Carbone Szampon z Aktywnym Węglem i Kwasem Hialuronowym 265ml

• 16 lipca 2022 o 6:39
    Szampony marki Equilibra interesowały mnie już od dawna, w końcu zdecydowałam się na zakup jednego z nich. Wybór padł na wersję z węglem aktywnym, gdyż bardzo lubię ten składnik aktywny w kosmetykach, a jeszcze nie miałam kosmetyku do włosów z węglem. Poza tym mam włosy cienkie, przetłuszczające się, więc liczyłam na przedłużenie świeżości włosów i ograniczenie wydzielania sebum. Jestem bardzo zadowolona z tego kosmetyku, to świetny szampon zapewniający dogłębne oczyszczenie włosów i skóry głowy, przedłuża świeżość włosów i unosi je u nasady. OPAKOWANIE Podoba mi się prosta kolorystyka i grafika opakowania. Zieleń kojarząca się z naturą idealnie współgra z grafiką z węglem i aloesem,które są głównymi składnikami aktywnymi. Butelka ma nieco spłaszczony kształt, dobrze leży w dłoni i nie wyślizguje się podczas mycia. Zamknięcie na klik jest praktyczne - pozwala na szybkie otwarcie produktu a jednocześnie chroni go przed przypadkowym otwarciem, co sprawdza się szczególnie w podróży. Z tyłu znajduje się dokładny opis kosmetyku i funkcji składników aktywnych. SZAMPON Szampon ma postać dość gęstego, żelu o czarnej, wręcz smolistej barwie. Kolor mnie zaciekawił, bo jest nietypowy jak na kosmetyk do włosów. Ma świeży, aloesowy zapach, który odpręża podczas mycia. Szampon nadaje się do codziennego stosowania, nie zawiera SLS, SLES, parabenów, silikonów, PEG, alkoholu, barwników ani substancji zapachowych. Szampon opiera się na soku z aloesu, zawiera jednak ALS będące średnią pod względem siły substancją myjącą. Po nałożeniu na włosy obficie się pieni otulając je pianką, co naprawdę lubię w szamponach i nie spodziewałam się takiej ilości piany po szamponie z takim składem. Wystarczy niewielka ilość, aby uzyskać pożądaną ilość piany,jeszcze więcej jest jej kiedy stosujemy go w metodzie kubeczkowej. Kosmetyk solidnie oczyszcza zarówno włosy jak i skórę głowy. Nadaje się idealnie do oczyszczania kosmyków ze stylizatorów czy resztek olei. Szampon nie plącze włosów, po myciu są miękkie, gładkie, lejące i lśniące. Najbardziej podoba mi się efekt uniesienia włosów u nasady i odbicie ich, dzięki czemu włosy nabierają objętości. Zawartość węgla aktywnego przyczynia się do ograniczenia wydzielania sebum,włosy zachowują dłużej świeżość. W składzie znajdziemy aż 98% składników pochodzenia naturalnego. Jest stosunkowo wydajny - butelkę 250 ml używałam przez 1,5 miesiąca. Można zakupić go w aptekach i drogeriach, choć ja kupiłam go w sklepie internetowym. Cena jak za produkt z dobrym składem jest korzystna. Szampon kupimy za około 20 złotych, w promocji nawet taniej. Ogólnie jestem z niego zadowolona jako z produktu myjącego PLUSY dobrze się pieni ładnie pachnie świetnie oczyszcza podnosi włosy u nasady małe i praktyczne opakowanie świetny skład korzystna cena wydajność
  • 15 maja 2022 o 22:24
    Fajnie oczyszcza
    Equilibra szampon z aktywnym węglem dobrze oczyszcza włosy oraz skórę głowy. Włosy po umyciu są miękkie i błyszczące oraz oczyszczone z pozostałości stylizacji. Szampon po wylaniu z butelki ma czarny kolor ale kiedy go zmieszamy zmienia się w biała pianę. Nie podrażnia skóry oraz nie wysusza włosów. Nie zawiera sls, parabenów, silikonów czy barwników, jest delikatnie perfumowany. Zawiera 98 % składników pochodzenia roślinnego.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza włosy i skórę głowy.
    • Nie wysusza włosów
    • Nie podrażnia
    Yose13
    23 maja 2021 o 0:34
    Zdecydowanie na tak
    Produkt fajnie oczyszcza, ale nie powoduje podrażnień. Nie zauważyłam, żeby skóra i włosy były po nim dłużej świeże, ale mimo to fajnie się go używało. Skóra nie była po nim wysuszona. Zapach nie był jakoś specjalnie wyczuwalny. Szampon co prawda jest czarny, ale nic nie barwi. Produkt jest wydajny. Produkt nie należy do najtańszych, ale cena jest adekwatna do jakości, więc mimo to, warto go kupić.
    Zalety:
    • fajnie oczyszcza,
    • nie podrażnia,
    • nie wysusza,
    • jakość,
    Wady:
    • dosyć drogi (ale wart ceny)
  • 19 kwietnia 2021 o 20:55
    Bardzo dobry
    Trudno znaleźć dobry, drogeryjny szampon do przetłuszczających włosów, ale ten spełnia moje oczekiwania. Mam umiarkowanie przetłuszczające, kręcone włosy. Szampon utrzymywał je świeże na dłużej niż inne i nie obciążał. Nie zaobserwowałam też wysuszania.
    Zalety:
    • skóra głowy długo jest świeża
    • nie wysusza
    • skład
    • wydajny
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • dostępny tylko online
  • 6 kwietnia 2021 o 15:54
    Miał być hit a jest kit
    Moje początki z tym szamponem były bardzo przyjemne i zdawać by się mogło, że znalazłam swoją perełkę. Aż tak mniej więcej w połowie opakowania diabeł machnął ogonem i nic już nie było tak jak dawniej.. Zaczął mi doskwierać ogromny świąd skóry głowy, wzmożone wypadanie i co najgorsze strupy (myślałam nawet, że może mam początki łuszczycy). Odstawiłam na jakis czas, skóra się uspokoiła i powróciłam ponownie - to samo. O łupieżu nie wspomnę. Zaczęłam szukać winowajcy, pierwszy wybór padł na Cocamidopropyl Betaine, ale ten składnik był też w innym szamponie którego używałam i nie miałam takich objawów. Coś mnie uczuliło, ale nie wiem co, w każdy razie nasza przygoda nie trwała zbyt długo.
    Zalety:
    • Fajnie się pieni
    • Czarny, ale nie barwi
    Wady:
    • Uczula