Mgiełki do ciała

La Rive Only Desire Body & Hair Mist Mgiełka zapachowa do ciała i włosów

• 16 września 2021 o 13:25
    Jak ktoś lubi mgiełki, to w porządku
    Mgiełka z La Rive jest dobrym wyborem dla osób, które lubią mgiełki do ciała. Zapach ma słodki, mocno waniliowy, z opakowania wydaje się nieco duszący, ale po spryskaniu nią ciała ta nadmierna intensywność szybko wyparowuje i zostaje miły, delikatny zapach. To, co mnie pozytywnie zaskoczyło, to trwałość - przy mało intensywnym, spokojnym dniu utrzymuje się cały dzień, a przy intensywnym dniu czy np. częstym przebieraniu się w okrycia wierzchnie - około pół dnia. Jak dla mnie to bardzo długo jak na mgiełkę. Dodatkowo atomizer jest bardzo dobrej jakości - rozpyla bardzo przyjemną mgiełkę. Jak dla mnie mgiełka nie ma praktycznie żadnych właściwości pielęgnacyjnych. W składzie na samym początku ma wodę, alkohol i substancję zapachową. Substancje takie jak gliceryna czy pantenol są dalej w składzie, no i co ważne - daleko po alkoholu. To zdecydowanie czuć w działaniu, skóra co prawda nie jest wysuszona czy podrażniona, ale również w żadnym stopniu nie jest bardziej nawilżona Jest to ciekawy produkt, ale ja jednak preferuję perfumy i nie wrócę do niego :). Osoby, które oczekują trwałej mgiełki o miłym zapachu i nie oczekują od niej właściwości pielęgnacyjnych będą zadowolone.
    Zalety:
    • Atomizer
    Wady:
    • Brak właściwości pielęgnacyjnych
  • 8 maja 2021 o 10:35
    Za tę cenę okej
    Lubię kupować mgiełki zapachowe by głównie psikać się nimi w domu dla dobrego samopoczucia lub np wrzucić do torebki jak idę do pracy czy na zajęcia dla "odświeżenia zapachu" ciuchów itp. Nie tak dawno natknęłam się na nie w Rossmannie i widziałam kilka zapachów, spodobały mi się nawet 3 ale pozostałe były bardziej świeże, owocowe a ja miałam ochotę na coś bardziej słodkiego i otulajacego akurat. A ten zapach taki właśnie jest. Jest wyczuwalna najmocniej wanilia ale tę konwalie również czuć. Alkohol bardzo wyparowuje i zostaje sam ladny zapach a często nawet sporo droższe mgiełki zapachowe są mocno alkoholowe. Zapach wiadomo nie jest szczególnie trwały, po godzinie, dwóch już go nie czuć ale to typowe dla tego rodzaju produktu. Jedyne co czego się przyczepię to ta mgiełka nie ma prawa nawilżać ciała ani w jakikolwiek sposób je pielęgnować bo jest przecież na bazie alkoholu i nawet jakby miała jakikolwiek dobry składnik to on nie zadziała wiec po co pisać takie bzdury na opakowaniach i dorabiać większą ideologie do zwykłej mgiełki zapachowej :D. Uważam, że jak za tak niską cenę warto spróbować jeśli ktoś lubi mgiełki zapachowe. Idealne zamiast perfum na lato.
    Zalety:
    • Dostępność

Zobacz także inne Mgiełki do ciała