Płyny do kąpieli

Sylveco dla dzieci Płyn do kąpieli z Pianą 500 ml
Sylveco
Sylveco dla dzieci 3+ Płyn do kąpieli 500ml

• 21 maja 2024 o 0:56
    Delikatny płyn do kąpieli od Sylveco
    Wiem, że nie jestem targetem tego produktu, ale skoro znalazł się on w kalendarzu adwentowym, chętnie go przetestowałam. Mając próbkę 30 ml, użyłam go podczas dwóch kąpieli, więc wydaje się być całkiem wydajny. Produkt dobrze się pieni, ponadto zapach przypadł mi do gustu, choć muszę przyznać, że jest bardzo delikatny – gdyby to nie był produkt dla dzieci to bym się przyczepiła, jednak w tym przypadku, w pełni akceptuję. Daje też delikatne poczucie oczyszczenia, jak dla osoby dorosłej, nawet trochę za delikatne. Myślę, że nie kupię pełnowartościowego produktu, bo oczekuję czegoś więcej od płynu do kąpieli. Niemniej, gdybym miała dzieci – rozważyłabym to, gdyby był w promocyjnej cenie. /ocena na podstawie 30 ml produkty z kalendarza adwentowego 2023/
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Dobrze się pieni
    • Wydajny
    Wady:
    • Cena regularna (30 zł)
    • Dostępność
  • 26 marca 2024 o 22:18
    Płyn dobry, ale zapach na minus
    Płyn kupiłam przy okazji jakiejś sporej promocji - cena regularna to 30 zł za butelkę 500 ml. Produkt jest przeznaczony dla dzieci, jednak ja używałam go na sobie. Skóra mojego ciała jest raczej normalna i nie mam z nią problemów. +Piękna szata graficzna to jeden z głównych powodów dla którego kupiłam ten płyn. Ta grafika z zajączkami bardzo mnie rozczuliła. +Skład jest w porządku. Są łagodne substancje myjące, gliceryna, panthenol, ekstrakt z borówki, olej kokosowy i żurawinowy. +Płyn świetnie się pieni. Naprawdę, byłam w szoku że produkt z łagodnymi substancjami myjącymi może dawać aż taką pianę. +Dobra wydajność +Nadaje się również jako żel pod prysznic, więc mamy produkt 2w1 +Dobrze oczyszcza ciało. Mimo delikatnego składu nieprzyjemne zapachy są usunięte, a ja czuję się czysto i świeżo. +Nie wysusza, nie podrażnia, nie wpływa w żaden negatywny sposób na stan skóry. -Zapach, czyli moje największe rozczarowanie w tym produkcie. Niby borówkowy ale jakiś taki sztuczny, nieprzyjemny. -Wysoka cena regularna Płyn jest w porządku, swoje najważniejsze zadanie spełnia. Myślę że to dobry wybór dla dzieci - o ile oczywiście nie przeszkadza Wam zapach.
  • 1 czerwca 2022 o 0:04
    Delikatny emolient, dość wydajny z optymalną pianą
    Nie jest to płyn,który zrobi pianę po sufit,tu bym tego nie oczekiwała,ale ma za to łagodny i pielęgnujący skład, do tego przyjemny zapach borówki,który nie jest sztuczny i lekko słodki. Syn jest całkiem zadowolony,ma 3 lata i nadal dość delikatną skórę. Bardzo lubi trochę dłużej posiedzieć w wannie i myć swoje auta, także zależy mi na delikatnych składach płynów i żeli do kąpieli, tu jestem spokojna,nic go nie podrażnia,nie uczula,skórę ma przyjemnie odświeżoną,ale nie wysuszoną. Czasem pianą spłukuje mu też jego loki,które później ładnie się skręcają. Do samego mycia głowy ma inny szampon,ale nie za każdą kąpielą istnieje konieczność żeby myć ją szamponem. Gdy był mniejszy stosowałam płyn do mycia z Sową z Sylveco i odczucia były zbliżone,także marka ma moje zaufanie,sama z resztą stosuje kilka ich kosmetyków dla dorosłych. Piana jak wspominałam w tytule recenzji jest optymalna,ale przykładowo mniejsza niż po płynie do kąpieli z Babydream. Akurat nie było mi po drodze do Rossman,także zamówiłam w internetowej aptece ten i zapłaciłam za niego około 25 zl. Jednorazowo na połowę wanny zużywamy około dwa wylania, kiedy zwieksze je do trzech oczywiście jest większa piana i więcej zabawy ;) To dość wydajny płyn, po miesiącu zeszlo około pół butelki, a w sumie jakby nie patrzeć jakoś szczególnie na nim nie oszczędzałam. Zasadnicza różnica między Babydream a nim jest taka,że bardziej pielęgnuje skórę, chyba odrobinę mniej łagodzi podraznienia,ale też nie znaczy,że wcale,na pewno skóra nie jest po nim bardziej sucha. Możliwe,że jeszcze do niego wrócimy, póki co jesteśmy w trakcie pierwszego opakowania. Sama spróbowałam go w formie żelu pod prysznic,kiedy miałam spieczony dekolt i ładnie wygładził i załagodził skórę,ale nie obyło się oczywiście bez smarowania jej czymś jeszcze,pieni się jak większość płynów o naturalnych składach,jest przeźroczysty i ma średnio gęsta konsystencje. Ma u mnie 4+. Opakowanie ma ładną grafikę, niestety nie jest przeźroczyste, miękki plastik,łatwo dozować,ale nie posiada pompki. To dobra propozycja kiedy zwracamy uwagę na składy.
    Zalety:
    • Przyjazny skład,
    • ładne opakowanie,
    • pielęgnujące właściwości,
    • nie wysusza skóry,
    • optymalna piana.
    • Całkiem wydajny
    Wady:
    • Być może odrobinę cena bez promocji i dostępność.
    • Dla niektórych piana może być za mała,kwestia gustu i potrzeb.
    • Brak pompki,która jednak ułatwia dozowanie.
  • 26 maja 2022 o 10:13
    Prtjemny, bezpieczny, dla dzieci i dorosłych
    Przyjemny płyn z dobrym składem. Daje fajną piankę, ładnie pachnie, dobry dla dzięki i dorosłych. Nie zawiera wysuszających substancji, jest bezpieczny w stosowaniu. Nie narusza bariery hydrolipidowej. Opakowanie 300ml. Dobra jakość w przyzwoitej cenie. Polecam :-)
  • 13 marca 2022 o 22:30
    Bardzo polecam!
    Płyn do kąpieli z pianą od marki sylveco zamknięty jest w uroczej butelce o pojemności 500ml. Ogólnie bardzo mnie zachwyciła ich szata graficzna. Płyn zawiera olej kokosowy i żurawinowy. Wzmacniający ekstrakt z owoców borówki oraz panthenol, który wykazuje działanie łagodzące. Kosmetyk ma bardzo ładny zapach iiii dzięki niemu powstaje naprawę dużo dużo piany, która wcale nie znika tak szybko. Płyn starczył nam spokojnie na 2 miesiące. Wasze dzieci na pewno będą miały frajdę z kąpieli. I ja także czasem używam tego płynu. Więc bardzo polecam