Wkładki higieniczne

Femina Pure, Wkładki higieniczne z powłoczką z organicznej bawełny

kaskaw8
    18 grudnia 2024 o 20:05
    Coś tu jest nie tak...
    Zgadzam się z wieloma negatywnymi opiniami na temat tych wkładek. Mają kilka zalet, jednak wady przewyższają plusy i już wiem, że nie kupię ich ponownie. Szkoda, bo zapewnienia o „organiczności” były kuszące. Wkładki mają standardową wielkość. Mnie ona odpowiada, bo używałam ich albo, gdy spodziewałam się okresu, lub pod jego koniec. Na co dzień unikam tego typu produktów, bo nie jest to ani zdrowe, ani potrzebne. Zważając na fakt, że nie potrzebowałam ich często, opakowanie z 40 sztukami wystarczyło mi na dość długi czas. Nie są one też bardzo drogie, więc jest to opłacalna opcja. Patrząc jednak na jakość i ogólne odczucia, nawet cena nie zachęca do ponownego zakupu. Wkładki są dość sztywne, szorstkie i trudno je dopasować. Są cienkie, lecz przez wspomnianą sztywność, są też mocno wyczuwalne. Nie są wygodne. Nie mają zapachu, co dla mnie jest plusem, ale co z tego jeśli reszta cech kierunkuje moją ocenę w coraz niższe rejony... Największą wadą, jaką zauważyłam, jest bardzo mocny, a jednocześnie... słaby klej. To przedziwna kombinacja, w którą samej trudno mi uwierzyć, ale tak jest! Wkładki niełatwo się nakleja, a gdy już się to uda to trudno je ściągnąć. Szczególne źle „współpracują” z majtkami bezszwowymi. Jak do tego materiału się przykleją to ZAWSZE klej lub kawałki wkładki pozostają na majteczkach. Jest to tak irytujące... Więcej frustracji sprawia ten produkt niż jest tego warty.
    Zalety:
    • Cena;
    • Opakowanie;
    • Dostępność;
    • Wykonane z organicznych materiałów.
    Wady:
    • Sztywne;
    • Trudno je dopasować;
    • Niewygodne;
    • Szorstkie;
    • Zostawiają klej na materiale;
    • Ciężko je ściągnąć.
    Ann_ek
    30 grudnia 2023 o 23:07
    Nie sprawdziły mi się
    Wkładek higienicznych nie używam na co dzień, ponieważ jest to, nomen omen, niehigieniczne. Jednak są nieocenioną pomocą, kiedy spodziewam się miesiączki oraz w jej końcówce. Te zchęciły mnie faktem, że są wykonane z organicznej bawełny. To mój pierwszy eko produkt do higieny intymnej. W opakowaniu znajduje się 40 sztuk, a więc dość niewiele. Jest ono wykonane z papieru, co bardzo cenię. Szata graficzna i kolorystyka taka jak widać, uważam, że jest przepiękna. Bardzo czytelna. Otwieranie klasyczne dla tego typu produktów, wygodne. Dziwna jest kwestia ich przyczepności. Klej jest bardzo mocny. Na tyle, że miałam problem z oderwaniem wkładki od bielizny, często całą wkładka się rozrywała, co doprowadzało mnie do szewskiej pasji. Jednocześnie lubi się ona zwijać na bokach. Nie rozumiem co tu poszło nie tak. Ta organiczna powłoka też jest jakaś taka nieprzyjemna. Szorstka w dotyku. O tyle dobrze, że całkiem nieźle chłonna. Wkładka jest sztywna, nieprzyjemnie się ją nosi. W dodatku miałam wrażenie, że czasem mnie podrażniają i odparzają. Z plusów mogę wymienić fakt, że nie mają barwników ani zapachu, są wykonane z organicznej bawełny. Dostępność, czyli sieć sklepów Biedronka też jest ich atutem. Jednak mówiąc szczerze jestem bardzo zawiedziona tymi wkładkami. Spodziewałam się czegoś lepszego. Muszę jeszcze potestować te ekologiczne warianty. Póki co mają ode mnie mocne 2 i chce o nich jak najszybciej zapomnieć.
    Zalety:
    • chłonne
    • mają mocny klej
    • wykonane z organicznej bawełny
    • bez barwników i substancji zapachowych
    • opakowanie wykonane z papieru
    Wady:
    • pomimo mocnego kleju zwijają się na bokach
    • wkładka wcale nie taka miękka w dotyku
    • sztywne
    • podrażniają
    PK1020
    26 marca 2023 o 10:58
    Zapewniają komfort
    Wkładki higieniczne Femina Pure to bardzo dobry produkt w przystępnej cenie. Powłoka wkładek wykonana jest w 100% z bawełny organicznej, dzięki czemu jest miękka i zapewnia komfort dla skóry. Wkładka zapewnia dobrą chłonność a anatomiczny kształt zapewnia dobre dopasowanie. Wkładka nie zawiera żadnych zapachowych substancji. Opakowanie zawiera aż 40 wkładek a cena produktu jest przystępna.
    Zalety:
    • anatomiczny kształt
    • powłoka wkładki wykonana w 100% z bawełny organicznej
    • dobra chłonność
    • brak substancji zapachowych
  • 2 marca 2023 o 22:43
    Bardzo fajne ale raczej na codzień
    Wkładki wykonane są z bardzo mięciutkiego materiału, są bezzapachowe, dobrze trzymają się na bieliźnie, nie przesuwają się podczas noszenia. Niestety od spodu mają materiał a nie folie przez co nie nadają się na końcówkę okresu bo najzwyczajniej w świecie przeciekają. Raczej sprawdzą się na co dzień lub przy naprawdę ostatnich podrygach okresu. Zdecydowanie bardziej praktyczne są te Femina classic w różowym opakowaniu.
    Cessie
    17 sierpnia 2022 o 10:05
    Niestety przeciekają
    Oceniłabym te wkładki bardzo dobrze, gdyby nie ta jedna poważna wada, która dyskwalifikuje ten produkt zupełnie - brak folii na samym spodzie powoduje, że wkładka przecieka. Lubię używać wkładek przy końcowych dniach okresu, kiedy krwawienie nie jest już tak intensywne, a do tego nie nadają się zupełnie - na majtkach pojawiają się czerwone kropeczki pod spodem. Jeśli ktoś lubi produkty eko i nie używa wkładek przy lekkim krwawieniu, tylko jedynie przy plamieniu, to polecam. W przeciwnym wypadku odradzam.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Miłe w dotyku
    • Dobry klej
    Wady:
    • Przeciekają

Zobacz także inne Wkładki higieniczne