Wkładki higieniczne

Femina Everyday, Wkładki higieniczne `Normal Total Comfort`

Miroku
    20 lutego 2023 o 23:03
    Silnie uczulają oraz podrażniają
    Autentycznie zrozumiałam, że recenzje wkładek higienicznych mają sens :D Bo gdybym wcześniej zajrzała na KWC w tej kategorii to bym w życiu nie kupiła Feminy. Powód prosty-nie lubię sztucznej siateczki, we wkładkach(i ogólnie artykułach higieny kobiecej) oraz bieliźnie ma być miękka bawełna, najlepsza dla naszych delikatnych stref intymnych. Teraz żadnego produktu tej marki nie kupię w ogóle gdyż strasznie się zraziłam do Feminy, zresztą przypomniałam sobie, że kiedyś miałam ich płyn do higieny intymnej i też nie byłam z niego zadowolona. Już lepsze są wkładki z Lidla lub rossmannowskiego Facelle, a ja zostanę przy naszej polskiej Belli. Zacznę od tego, że wkładek nie używam codziennie gdyż nie czuję takiej potrzeby-według mnie dużo zdrowiej jest po prostu nosić dobrą jakościowo i przewiewną bieliznę bawełnianą. Po tego typu rzeczy sięgam jedynie podczas okresu-jako ochrona przy tamponie lub na ostatnie dni gdy występuje tylko plamienie i nie opłaca się po prostu zakładać podpaskę/tampon. Dlatego lubię wkładki nieco grubsze i bardziej chłonne. Te takie są-akurat na plamienia, dobrze chronią bieliznę przed zabrudzeniem i pochłaniają to co mają pochłonąć.Ale już gorzej radzą sobie z ochroną przed zapachem-same w sobie mają ładny i delikatny, ale mam wrażenie, że on miesza się z naszym naturalnym i tworzy wtedy coś bardzo średniego. Dodam, że wkładki zmieniam często w ciągu dnia i przy tych naprawdę szybko pojawia się mniej przyjemna woń. Rozmiar mają w sam raz, dla mnie mogłyby być jedynie ciut dłuższe. Całkiem dobrze się kleją do bielizny i nie przesuwają, ale dosyć szybko odklejają się po bokach. Każda sztuka jest zapakowana osobno w folijkę-praktyczna i dyskretna sprawa do torebki, zresztą dlatego je kupiłam. Jednak ta folia nie ma żadnej naklejki na końcu i nie można zużytej zakleić jak przy podpaskach. Mimo, że ogólnie są dobre i spełniają swoje zadanie to dla mnie są skreślone. I to nie przez siateczkę, która o dziwo, nie odparzyła skóry tych okolic. Te wkładki mnie po prostu silnie podrażniły oraz uczuliły, pojawiły się nieprzyjemne objawy i mam stuprocentową pewność, że to wina Feminy. Od lat używam perfumowanych podpasek Naturelli, od lat do higieny używam pachnących oraz kolorowych żeli Ziaja Intima i nigdy nie miałam po nich takich problemów-mimo skłonności do uczuleń oraz infekcji.
    kama_m1
    25 marca 2022 o 16:44
    Dobry produkt w mega niskiej cenie.
    Wkładki higieniczne marki Femina kupiłam w sklepie Biedronka za ok. 3 zł. Jak sama nazwa wskazuje wkładki higieniczne służą mi w celu utrzymania prawidłowej higieny, zapobieganiu zabrudzeniu bielizny, często przed jak i po miesiączce dla bezpieczeństwa :) Te małe i cienki wkładki, znajdują się w ładnym, fioletowym kartoniku o bardzo przyjemnej kolorystyce i szacie, wizualnie design ciekawie się prezentuje. Posiadają wygodne otwarcie z okienkiem do wygodnego wyciągania wkładek, w środku znajduje się ich aż 20 sztuk, każda z nich zapakowana jest w osobną folijkę również w kolorostyce fioletowej co jest bardzo estetyczne, higieniczne, komfortowe i śmiało można wrzucić jedną do torebki czy kosmetyczki bez potrzeby brania całej paczuchy. Wkładki są bardzo delikatnie perfumowane, dzięki czemu chronią przed nieprzyjemnym zapachem. Są nie tylko cienkie, ale również wykonane z chłonnego materiału, wyposażone w delikatną siateczkę - choć jestem zwolenniczką klasycznej bawełny to te w żaden sposób nie odparzyły mojej skóry ani także nie uwierały. Pomagają utrzymać czystość, a także suchość tuż przed okresem a jak wiadomo okres nie jest zaliczany do przyjemnych niespodzianek. Wkładki nie posiadają skrzydełek, są raczej z tych krótszej długości, dobrze dopasowują się do bielizny i mocno się jej trzymają, nic się nie odkleja i nie przesuwa podczas noszenia, są miękkie, miłe w dotyku i na tyle cieniutkie, że są wręcz niewyczuwalne i bardzo komfortowe w użytkowaniu. Dzięki nim mam poczucie komfortu, świeżości i suchości. Są jak najbardziej całkowicie bezpieczne i przyjazne dla skóry, myślę, że jak najbardziej mogą być stosowane bezpośrednio na delikatne i wrażliwe kobiece miejsca intymne. Nie używam tego typu produktów na co dzień lecz tylko właśnie podczas miesiączki. Ogólnie jestem z nich zadowolona, jak najbardziej spełniły moje oczekiwania. Z nimi zawsze czuję się pewnie, bezpiecznie, za tę cenę śmiało mogę je polecić.
    Zalety:
    • niska cena względem jakości,
    • miękkie i cienkie, niewyczuwalne, komfortowe,
    • każda wkładka pakowana w osobną folijkę,
    • dyskomfort podczas noszenia, zapewniają bezpieczeństwo,
    • dobrze wykonane, nie odklejają się,
    • chłonne,
    • nie podrażniają okolic intymnych,
    • delikatnie perfumowane,
    • łatwo dostępne.
    Wady:
    • brak.
    Mariesa
    23 marca 2022 o 17:14
    Moje ulubione wkładki
    Tak,zdecydowanie są ulubionymi. Jak pojawiają się w Biedronce w moim mieście znikają jak świeże bułeczki. Często mam problem z ich dostaniem. Co w nich lubię to to, że super wchłaniają i wiążą wilgoć. Ponad to trzymają się tam gdzie powinny trzymać. Nic się nie rozwarstwia w środku, co często ma miejsce w innych wkładkach. Cena jest przystępna i opakowanie graficznie jest bardzo przyjemne.
    Zalety:
    • Chłonność
    • Siateczka dry net
    Wady:
    mm2991
    28 lutego 2022 o 11:58
    Bardzo dobre wkładki
    Wkładki są dostępne w Biedronce w całkiem dobrej cenie a często można kupić w promocji np przy zakupie 2 opakowań. Wkładki są idealnej długości - nie są długie i nie są mini krótkie. Materiał jest przyjemny i chłonny dzięki czemu czuję się komfortowo podczas użytkowania. Klej jest mocny i dobrze trzyma wkładkę na bieliźnie. Wkładki nie rozwarstwiają się i nie kulkują. Najważniejsze że nie podrażniają i nie uczulają.
  • 17 października 2021 o 21:12
    Ej, no fajne są!
    Wkładki kupilam na promocji za parę złotych w jednej z popularnych drogerii. Mam je zawsze przy sobie na wszelki wypadek i żeby po prostu czuć się świeżo. Wkładki zawierają dobry, mocny klej, przyklejają się do każdego rodzaju bielizny, i do majtek pełniejszych i bardziej wyciętych. Nie rolują się, nie odklejają, nie odswarstwiają. Można czuć się z nimi bezpiecznie. Pokryte są delikatną siateczką, dzięki której skóra oddycha. Są milutkie i mięciutkie. Naprawdę nie widzę wad :)

Zobacz także inne Wkładki higieniczne