Topy do paznokci

Essence Quick Dry Topcoat Szybkoschnący lakier nawierzchniowy

Nasi użytkownicy zostawili 57 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 maja 2021 o 22:23
    Już lepszym rozwiązaniem jest bezbarwny lakier.
    Ten lakier nawierzchniowy od Essence, to jakaś totalna porażka. Już na samym początku producent nas oszukuje, bo wcale on szybko nie schnie. Schnie bardzo długo, wręcz patologicznie długo. Nakładałam go cienkie warstwy i po 5 minutach nadal nie był wyschnięty. Po 2 godzinach lekko się lepił i był miękki. Po nocy na paznokciach miałam obitą pościel. Również po nałożeniu zauważyłam bąbelki powietrza pod lakierem. Nie przedłuża wcale trwałości, tylko jeszcze ją skraca i niszczy manicure i trzeba go poprawiać. Lakier ma bardzo wygodny pędzelek, ale co z tego jak sama formuła leży i kwiczy. Sam efekt też daje ładny, bo delikatny błysk. Bardzo szybko mi się skończył. Lepiej już nawierzchniowo nałożyć zwykły bezbarwny lakier, który schnie o wiele szybciej, niż on.
    Drogeria Natura
    Krewana
    7 lipca 2019 o 10:46
    Jak dla mnie porażka
    Trafiłam na ten lakier w drogerii Java, ponieważ chciałam znaleźć tani i dobry szybkoschnący lakier utrwalający. Sądziłam, że Esence będzie idealny. Niestety bardzo się zawiodłam po pierwszym nałożeniu. Mimo, że producent zapewnia nas o szybkim schnięciu i ochronie lakieru to tak się nie działo. LA kierunku bardzo długo schnie i mimo, że powinien dawno wyschnąćto jednak zwykłe dotknięcie w tym miejscu powodowało niszczenie naszego dzieła. Na niektórych paznokciach utworzyły się nieestetyczne pęcherzyki powietrza. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • Długo schnie
    • Po długim czasie lakier i tak szybko się niszczy
    • Powstają pęcherzyki powietrza
    peszy
    25 stycznia 2018 o 10:33
    Dramat
    Bardzo żałuję, że nie przeczytałam wcześniej recenzji tutaj o tym produkcie. Jest to prawdziwy dramat. Sprawdziło się dokładnie wszystko o czym piszą tutaj niezadowolone Wizażanki. Po pierwsze schnie długo. Może nie jest to wieczność, ale 5 min-7 min trzeba mu dać żeby utworzyła się lekka warstwa ochronna, następnie jeszcze trzeba odczekać jakieś 10 ponieważ lakier jest wciąż miękki. Dla mnie to dużo bo miałam już tego typu produkty które wysuszały paznokcie w 1 minutę. Po wyschnięciu, zauważyłam że na pojedynczych paznokciach utworzyły się pęcherzyki powietrza. Mimo że malowałam paznokcie w ciągu dnia i miały dobre kilka godzin na wyschnięcie, to na drugi dzień rano obudziłam się z odbitą pościelą. Produkt może i jest tani, ale mimo kilku prób i dawania szansy z różnymi lakierami za każdym razem coś jest nie tak. Dla mnie beznadziejny.
    Zalety:
    Wady:
    • długo schnie
    • nie utwardza dobrze
    • nawet po kilku godzinach jest wciąż na tyle miękki że może nam się coś odbić
    Drogeria Super-Pharm
    Frundek
    1 lutego 2017 o 21:22
    nie polecam
    Produkt nie spełnia głownej "obietnicy" producenta - zdecydowanie nie jest szybkoschnący. Nie wiem ile czasu trzeba by mu dać, żeby porządnie wysechł, ale niestety kiedy po ok 3h od jego nałożenia zaczęłam się czesać, na lakierze powstały mało estetyczne zadrapania. Kolejna "obietnica" - "chroni lakier przed odpryskiwaniem" - no nie wiem, skoro już następnego dnia miałam odpryski na końcówkach paznokci, czyli o wiele szybciej niż kiedy nie użyję coatu ;p Na początku po nałożeniu nadał paznokciom ładny połysk, ale utrzymywał się max 3 dni, później się starł (?). Zdecydowanie nie spełnia się w roli coatu.
    Drogeria Natura
  • 14 sierpnia 2015 o 11:14
    Okropny
    Ten top kupiłam mniej więcej rok temu, bo potrzebny mi był jakikolwiek lakier nawierzchni, więc chwyciłam za pierwszy lepszy i poszłam do kasy, bo nie miałam zbyt wiele czasu. Przyznam że bardzo dobrze się rozprowadza i ma fajny pędzelek, daje lakierowi połysk i go wygładza. Jednak tu zalety się kończą. Schnie niemiłosiernie długo, cała warstwa jest strasznie miękka, żelowa i się rozwala. U mnie pełnił swoją rolę jakieś 2 dni później miałam wrażenie jakby go nie było. Bardzo zawiodłam się na essence, bo myślałam, że to będzie dobry top coat gdyż z poprzednich ich produktów byłam bardzo zadowolona, jednak temu mówię zdecydowane NIE. Używam tego produktu od: 11 miesięcy Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno

Zobacz także inne Topy do paznokci