Maseczki klasyczne

Cien Maseczka oczyszczająca z różową glinką

• 14 grudnia 2024 o 20:44
    Bardzo dobra maska za niewielkie pieniądze.
    Często podczas zakupów w markecie dorzucam do koszyka maseczki Cien, bo mają niską cenę i większość z nich zapewnia bardzo fajne efekty. Jakiś czas temu zdecydowałam się na zakup maski oczyszczającej, która bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Znajduje się w saszetce o pojemności 10 ml. Bez problemu się ją otwiera, nie trzeba do tego używać nożyczek. Ma jasnoróżowy kolor i kremową konsystencję. Zawiera też trochę drobinek peelingujących, którymi można zrobić masaż podczas zmywania kosmetyku lub podczas nakładania. Zapach bardzo mi się podoba, zdecydowanie czuć tutaj różę piżmową. Nie jest nachalny, umila pielęgnację. Z nakładaniem maski na twarz nie ma żadnych problemów, z łatwością można rozprowadzić ją na całej twarzy. W saszetce jest jej sporo i użyłam jej dwukrotnie. Maseczkę należy nałożyć na ok. 5-10 minut i spłukać. Raz trzymałam ją też dłużej i nic niepożądanego się nie wydarzyło. Choć jest to maska z glinką to nie zastyga. Jedynie tam gdzie nałożyłam ją w mniejszej ilości troszkę zastygła, ale ogólnie cały czas była kremowa. Ze zmyciem też problemu nie było, od razu ładnie się spłukuje. Wspomnę jeszcze, że mam cerę mieszaną, która dość często się przesusza, a czasem pojawiają się na niej zaczerwienienia i różne niedoskonałości. Lubię oczyszczające maseczki, a ta z marki Cien jest naprawdę warta uwagi. Od razu po jej zmyciu można zauważyć jak świetnie wygładza skórę. Zmniejsza również widoczność porów, dogłębnie oczyszcza i przyjemnie odświeża skórę. Ma też działanie łagodzące, bo po jej użyciu zaczerwienienia zniknęły, a dodatkowo zmniejsza sebum. Najbardziej jednak spodobało mi się to wyczuwalne wygładzenie. Skóra po tej maseczce jest miękka w dotyku i też bardziej promienna. Nawilżenie jest raczej delikatne, nie pojawia się uczucie ściągnięcia, nie ma po masce żadnych podrażnień i wysuszenia. W składzie mamy tutaj m.in. olej z nasion róży piżmowej, kwas glikolowy, różową glinkę, glicerynę, kwas mlekowy, kwas salicylowy. Jest to maseczka, do której z chęcią bym wróciła. Zapewnia naprawdę dobre oczyszczenie i wygładzenie. Efekty są widoczne i zadowalające.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach róży.
    • Świetnie wygładza skórę, jest miękka w dotyku.
    • Delikatnie nawilża.
    • Nie podrażnia i nie przesusza.
    • Sprawia, że skóra jest bardziej promienna.
    • Bezproblemowa w nakładaniu i zmywaniu.
    • Ma działanie łagodzące.
    • Odpowiednio oczyszcza i też odświeża skórę.
    • Zmniejsza widoczność porów i sebum.
    Her666
    15 listopada 2024 o 16:17
    Bardzo dobra za małe pieniądze
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczkę zakupiłam w promocji. Maseczka starcza na 2 porządne aplikacje, ma różowy kolor oraz delikatny zapach. Łatwo się rozprowadza ale trochę ciężej zmywa ponieważ nie zastyga do końca i jest kremowa do końca wskazanego czasu. Produkt ładnie wygładza skórę, odświeża cerę i wycisza zaczerwienienia mimo mikro drobinek peelingujacych, które prawie wcale nie są wyczuwalne, ładnie oczyszcza pory .
    Zalety:
    • Oczyszcza pory
    • Wygładza
    • Pozostawia skórę świeżą i miękką
    Wady:
    • Trochę utrudnione zmywanie przez kremowa konsystencję
  • 11 lutego 2024 o 9:54
    Maseczka za grosze stała się mym hitem
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Maseczkę kupiłam w Lidlu za 99 groszy, podeszłam do niej z dozą niepewności a zapewniam to hit. Maseczka prawdziwie oczyszcza, jest skoncentrowana, wygodnie nakłada się na twarz. Opakowanie jednostkowe w zupełności wystarcza na bogate aplikowanie maseczki. Po zastosowaniu mam skórę gładką i miękką. Mi odpowiada też zapach maseczki.
    Zalety:
    • Wydajna
    • Bardzo tania
    • Dostępna w narkecie
  • 30 listopada 2023 o 9:57
    Ukojenie dla cery
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczkę kupiłam już jakiś czas temu i przy okazji weekendu postanowiłam zrobić sobie dzień dla cery. Ponieważ w ostatnim czasie mam większą tendencję do niedoskonałości, wybrałam maseczkę oczyszczającą. Opakowanie w formie saszetki - przy aplikacji na samą twarz i szyję, produktu wystarczy na dwie aplikacje. Kolor lekko różowy, zapach różany, osobiście nie przepadam za nim ale w tej masce nie jest bardzo mocny, więc zniosłam go bez większych problemów. Producent zaleca trzymać ją na twarzy ok. 10 minut, na tyle też ją zostawiłam. Przeciwnie do innych glinek - nie zaschła całkowicie - konsystencja nadal pozostawała kremowa, przez co nie występuje uczucie ściągnięcia. Zmywanie maseczek nie należy do moich ulubionych czynności- tu też chwilę potrzeba by zmyć ją z załamań ale stosunkowo szybko pozbyłam się całości. Cera tuż po aplikacji jest wyraźnie wygładzona, miękka w dotyku, bez uczucia ściągnięcia - nie ma potrzeby natychmiastowego sięgania po krem. Niedoskonałości zeobiły się bledsze, uspokojoje. Rzeczywiście to udany produkt, chociaż wolałabym aby saszetka była podzielona na dwie mniejsze. Sam efekt po użyciu jest bardzo zadowalający, dlatego chętnie kupię ją jeszcze raz.
    • Łatwość aplikacji
    • 10 minut wystarczy na uzyskanie efektu
    • Cera jest widocznie wygładzona, miękka w dotyku
    Wady:
    • Saszetka mogłaby być podzielona na dwie mniejsze
  • 11 lipca 2023 o 12:10
    Cudowna maseczka
    Kiedy tylko mam możliwość zawsze ja kupuje. Ma super cenę, wygodnie się ją aplikuje na twarz za pomocą szpatułki. Na moją skórę naprawdę świetnie działa. Ma w sobie różową glinkę, która jest odpowiednia do każdego rodzaju skóry. Moja jest sucha, a ta maseczka mnie nie podrażnia, nie zapycha. Na pewno dobrze oczyszcza, daje taki kojący dla skóry efekt. Dodatkowo maseczka zawiera olej z nasion róży piżmowej, co powoduje nawilżenie skóry i nadaje jej gładkości. Tak jak pisze producent, tak jest. Moja skóra jest miękka, lekko nawilżona, pełna blasku, wygląda zdrowo. U mnie mniej widoczne przez jej stosowanie zaczerwienienia. Maska ma lekko różowy kolor, pięknie pachnie różą, ma w sobie drobinki peelingujące.
    Zalety:
    • Działanie maseczki, cena, zapach, opakowanie, dostępność maseczki
    Wady:
    • Wydajność, ale za taką cenę, można ją kupić kilka razy