Wody perfumowane damskie

Bohoboco Eucalyptus Patchouli Perfume

5 na 51 opinię

• 17 stycznia 2025 o 16:44
    Niezwykle elegancki i wyrafinowany zapach.
    Używam perfum Bohoboco od wielu lat. Doskonale pamiętam początki, kiedy perfumy były dostępne tylko w stacjonarnym, warszawskim Douglasie i mogę śmiało powiedzieć, że to moje absolutnie ulubione perfumy. Zużyłam już kilkanaście flakonów Eucalyptus Patchouli i za każdym razem, gdy otwieram nowy, czuję to samo ekscytujące uczucie. Ten zapach to dla mnie prawdziwe uzależnienie. Główna nuta, eukaliptus, jest wyraźnie obecna już od pierwszego wrażenia. To orzeźwiająca, czysta woń, która natychmiast pobudza zmysły. Zapach daje poczucie świeżości, ale równocześnie jest zaskakująco głęboki. W połączeniu z różowym pieprzem i kardamonem tworzy intensywną, lekko pikantną otoczkę, która dodaje zapachowi nieco tajemniczości. Z czasem, gdy zapach rozwija się na skórze, pojawiają się mistyczne nuty kadzidła i olibanum, które wprowadzają do kompozycji odrobinę duchowego wymiaru - i to jest idealne określenie dla tego zapachu. Jest głęboki, ale nie przytłaczający. Paczula, drzewo cedrowe i mech w bazie dodają perfumom wyjątkowego ciepła sprawiając, że zapach staje się bardziej zmysłowy, a jednocześnie pozostaje niezwykle elegancki i wyrafinowany. Jest to zapach, który przyciąga uwagę i zostaje w pamięci. W moim odczuciu jest to zapach unisex, przypomina trochę nuty obecne w męskich perfumach, nie jest lekki, nie jest też owocowy, czy kwiatowy, więc nie sprawdzi się u każdej kobiety. Flakon jest absolutnie wyjątkowy. Piękny, minimalistyczny design wykonany z ciężkiego szkła z drewnianą zakrętką pokrytą welurem to prawdziwa uczta dla oczu. Ten zapach łączy świeżość eukaliptusa z ciepłem paczuli, kadzidłem i drewnem - co ważne, dwie ostatnie nuty utrzymują się najdłużej. Jest to kompozycja mistyczna i głęboka, która dosłownie uzależnia (nie jest dla każdego). Ja po prostu je kocham! Dodatkowym atutem jest ich trwałość, zapach jest bardzo intensywny i utrzymuje się na ubraniach przez kilka dni. Dlatego tak ważne jest, żeby wybrać z całej kolekcji Bohoboco swój zapach. Nie są to perfumy drogeryjne, o których można zapomnieć w ciągu dnia, co dla mnie jest to plusem.
    Zalety:
    • bardzo trwały i intensywny zapach
    • zapach niszowy
    • piękne, minimalistyczne opakowanie
    • oryginalna kompozycja zapachowa

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie