Wody perfumowane damskie

Avon Eve Embrace EDP

• 16 marca 2025 o 10:43
    Dość przyjemny zapach.
    Zakupiłam sobie w ciemno małą perfumetkę o pojemności 10 ml. Cena nie była zabójcza, bo zaledwie 9 zł. Na szczęście trafiłam z wyborem. Zapach generalnie nie jest odkrywczy i kojarzy mi się z jakimś innym - ale z czym? Zupełnie nie pamietam. Wyczuwam w nim nuty różane, trochę malin i jakieś inne różowe kwiatki, może piwonie. Na początku jest trochę ciężki, ale z czasem łagodnieje i staje się przyjemny dla mojego nosa. Stosowałam go późnym latem i jesienią, ale tylko wieczorami. W dzień i przy dużych upałach czułam się lekko przyduszona. Trwałość średnia, ale źle też nie jest. Ta mocniejsza faza trwa jakieś 30 minut, a ta słabsza kolejne 2-3 godziny. Opakowanie typowe dla avonowych perfumetek, wąska butelka z zatyczką, która dobrze się trzymała. Podsumowując, wyszło dość przyjemnie, nie narzekałam na zapach. Mimo wszystko nie kupię go ponownie, nie miał w sobie tego "czegoś".
  • 2 sierpnia 2024 o 12:20
    Trwałość bardzo kiepska ale sam zapach bardzo ładny...
    Jak czytam opinie to każdy wyczuwa coś innego...hmmm. Może zacznę od tego, że lubię linię Eve i za każdym razem jak się pojawia jakaś nowość to chcę je spróbować. Ta już jest od jakiegoś czasu ale dopiero niedawno zdecydowałam się na zakup. Embrace flakonem różni się od swoich "sióstr" bo 50 ml zazwyczaj są we flakonach bardziej okrągłych, a setki w podłużnych ale to tylko takie spostrzeżenie. Co by nie mówić Avon ma zdecydowaną większość przepięknych flakonów, które w katalogach potrafią zaprezentować mistrzowsko! Flakon jest piękny, różowy i jakoś trafnie zanim poczytałam o nutach skojarzył mi się z maliną lub truskawką i jakby nie było trafiłam bo to nuty głowy. I na malinie bym się tutaj skupiła bo ją czuję najbardziej i najdłużej, a kiedy słabnie zaczynam czuć truskawkę. Nie czuję natomiast ani paczuli ani piżma ani roży... Malina przyćmiła wszystko. Co ciekawe niektóre wizażanki czują piwonię, słodycz...co świadczy, że naprawdę chyba zależy jak zapach "dogada" się z naszą skórą :) Trwałość niestety jest bardzo, bardzo średnia bo jakieś max 3 godziny. Owszem w ciągu dnia możemy się psikać niezliczone ilości tylko myślę, że nie taki był zamysł producenta, a może? Generalnie mogę polecić. Zapach jest naprawdę ładny, ciekawy, niedrogi i właściwie wydajny nawet jeżeli się często psikamy.
    Zalety:
    • piękny flakon,
    • malina dobrze wyczuwalna co uważam za plus,
    • cena,
    Wady:
    • trwałość max 3 godziny,
  • 18 lipca 2022 o 19:52
    Lubię, i to bardzo
    Zapach jest uroczy i beztroski, napawa optymizmem i poprawia mi humor. Takie trochę endorfiny w całkiem gustownym flakonie. Nie powala trwałością, ale jest na tyle tani i łatwo dostępny ( u konsultantek Avon), że ponowna aplikacja w ciągu dnia nie jest problemem. Nie jest absolutnie ciężki, zdecydowany umilacz wiosny i lata, ma w sobie coś z aromatu kosza pełnego czerwonych owoców, owiewanego letnim wiatrem. No tak go widzę.
    Zalety:
    • zapach, flakon, cena
    Wady:
    • trochę mało trwały
    Cheza01
    11 lipca 2022 o 16:36
    Warte uwagi
    Do katalogowych perfum podchodziłam przez ostatnie lata z dużym dystansem, wszystkie wydawały mi się podobne i dość nudne. Któregoś dnia wpadł mi w ręce katalog Avon ze stroną pachnącą Eve Embrace i przepadałam, zamówiłam flakon. Nad samą butelką się nie rozpływam, ładna, szklana z różowym płynem, nie jest to jakiś zachwyt, ale nie trzeba jej też chować po szafkach. Zapach jest śliczny, kojarzy mi się z początkiem lata i koszem czerwonych owoców, w którym dominują maliny. Kompozycja wypada świeżo i dziewczęco, poroównałabym ją do Angel Nova. Perfumy są umiarkowanie trwałe, myślę, że trzymają się na mnie ok. 3 godzin. Na pewno warto przetestować.
    _aniko_
    1 kwietnia 2022 o 12:46
    Ulubiony
    Najpierw moją uwagę przyciągnął elegancki flakonik, potarłam stronę i stwierdziłam, że ten zapach ma w sobie to coś. Kupiłam i używam codziennie - jest to lekko słodki zapach, kwiatowo - owocowy, dość ciężki - zdecydowanie bardziej na jesień i zimę. Utrzymuje się na mojej skórze i ubraniach cały dzień, więc trwałość jest dla mnie bardzo dobra.
    Zalety:
    • trwałość,
    • zapach - wiadomo, kwestia gustu,
    • piękny flakon,
    • niska cena.
    U konsultantki

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie