Wody perfumowane damskie

Dsquared2 She Wood EDP

Dsquared She Wood Woman Woda perfumowana 30ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 47 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 stycznia 2019 o 17:50
    Delikatność i niewinność w wersji creepy
    Flakon to mistrzostwo świata i już on sam zachęca do poznania zapachu. Do tego, podobnie jak Dsqared2 mam wybitną słabość do nut drzewnych i olfaktoryczne uzależnienie od cedru. Jestem zachwycona, kiedy emanuje ciepłem południa, ale jeszcze bardziej pociąga mnie, kiedy jest prosty, suchy, chłodny i pełen drzazg. Kiedy zobaczyłam spis nut She Wood, spodziewałam się, że fiołek i cedr stworzą parę bardzo przestrzenną, pełną rześkości i nie bardzo kobiecą. I żeby nie było, przestrzeń tutaj jest, świeżość również. Jest też kobieco, ale osobiście już chyba wolę fiołki w męskim Farenheicie i dodam, że to nie do końca dlatego, że uważam, że Dsquared2 stworzyło zły zapach ;) Od pierwszego psiknięcia czuć, że to hołd złożony młodej, delikatnej dziewczynie. A może bardzo subtelnej kobiecie? To już nieważne. Ważne, że chłodek cytrusów i neroli jest jak nieśmiałe spojrzenie błękitnych oczu. Cóż, nie wątpię, że taki wzrok może urzekać niejednego mężczyznę i że sporo osób postrzega She Wood na etapie nut głowy jako urokliwy, łagodny i ciekawy zapach. No bo jak tu oprzeć się świeżości świetlistego lasu tuż po deszczu, kiedy zza chmur wychodzi słońce? Dla mnie problem rozpoczyna się chwileczkę później. Kiedy tylko ulotny czar cytrusów pryśnie, pryska też cały urok. Las ze świetnie wyczuwalnym zapachem lekko wilgotnego drewna, piękny i usiany fiołkami, staje się matnią, labiryntem bez wyjścia. Rzędy identycznych drzew, tysiące identycznych kwiatów. Zbyt krystaliczne powietrze. Bezruch jest złowrogi i spotęgowany do nieskończoności, cisza brzęczy w uszach. Spokój nie niesie odpoczynku, kompletnie nie pociąga, tylko niepokoi. Para niebieskich oczu zdaje się należeć do poukładanej, spokojnej i rozważnej psychopatki. Dobrze, że zapach szybko umyka i po około czterech godzinach przechodzi do głębokiej bazy. Dopiero tam, drewniana deseczka i mydlana świeżość uświadamiają, że to był tylko zły sen. Nie mam nic przeciwko temu zapachowi, gdy nosi go ktoś inny. Jest wtedy słabo wyczuwalny i nie męczy. Sama kreacja przejrzystego, ni to ciepłego, ni to zimnego, wiosennego lasu jest bardzo dobra. Tylko, że kiedy noszę go sama jest być może nawet ZA dobra, ZA porządna i ZA świeża, żeby mnie nie przygnieść. Cóż, utożsamiając się z Carrie (nie tą z wielkiego miasta, tylko z powieści Kinga), na pewno tak bym pachniała. Ale z racji tego, że się nie utożsamiam, daję mu czwórkę i przyznam szczerze, że nawet nie korci mnie, żeby do She Wood wracać.
    Michiru
    26 sierpnia 2018 o 10:17
    Na razie jestem rozczarowana
    Gdzie ten upajający las? Ciepłe drewno? Neroli, jaśmin? Na mojej skórze She Wood brzmi "drewniano" w złym tego słowa znaczeniu - to takie chemiczne zatęchłe zimne drewno, którego zapach nie upaja, a odrzuca. Miałam spore oczekiwania co do tych perfum, ale nuczym mnie nie przekonują. Nie mogę, nie potrafię ich nosić... ale trzeba im przyznać, że to zapach dość trwały
    Zalety:
    • Ładny flakon, dobra cena, trwałość
    Wady:
    • Kompozycja zapachowa
    W strefie wolnocłowej
  • 4 czerwca 2017 o 22:45
    Przejrzysty
    Zapach mam już jakiś czas i ciągle zbierałam się do napisania recenzji. Teraz przyszła pora gdyż jest to zapach na wiosenne i letnie dni. Zapach z zielenią, cytrusowymi nutami połączony z cedrem i piżmem nie jest ciężki - ale przejrzysty i krystaliczny. Zapach ładnie się rozwija baza cytrusowa ustępuje łagodnie kwiatom, ale nie daje się zdominować, przebijają się też nuty męskie to pewnie fiołek i drzewne nuty. Trwałość średnia, buteleczka ładna z drzewnym motywem. Lubię ten zapach.
    Zalety:
    • Lekki i krystaliczny zapach, zrównoważony
    Wady:
    karo83
    6 grudnia 2016 o 18:12
    Fajne, takie swieze ale inne
    Kiedys mialam probke tego zapachu i od razu przypadl mi do gustu, Kilka lat pozniej, kiedy moje gusta zapachowe troche sie zmienily, zakupiam caly flakon 50 ml. Nadal mi sie podobaja. :) + zapach swiezy, rzeski, idealny na co dzien i do pracy :) + idealny na lato :) + swiezy ale niebanalny, inny niz swiezaki typu "Light Blue" D&G :) + kwiatowo-cytrusowy z drzewna nuta, wyczuwam tez mech :) + oryginalny, minimalistyczny flakon z drewnianym akcentem :( - nietrwaly, ulotny. Projekcja: moze max 2 godziny :( - bardzo bliskoskorny - prawie niewyczuwalny dla otoczenia :( - korek bardzo ciezko otworzyc, trzeba wrecz szarpac, ale ryzykujemy upuszczeniem calego flakonu na kafelki :( - bardzo szybko do niego przywyklam, przestal byc wyczuwalny i przestal instrygowac Z wiekiem znieniaja sie nasze gusta i chyba w jakis sposob "wyroslam" z tego zapahu, ktory tak bardzo podobal mi sie kilka lat temu. Ja jednak do niego nie wroce, choc polecam przetestowac na sobie.
    esbyko
    4 grudnia 2016 o 23:40
    rześka chmurka
    Próbkę perfum znalazłam w jakimś magazynie dawno temu, zakochałam się w nich i od razu kupiłam 100 ml. Używam ich wymiennie z innymi perfumami. Co do zasady - preferuję cięższe słodkie zapachy, She Wood to dla mnie taka rześka odskocznia od słodyczy. Ciężko ubrać w słowa ten zapach, mam wrażenie że z każdym użyciem odkrywam jego nowe nuty. Zapach jest rześki, przyjemny, ma w sobie zapachy lasu który właśnie skropił deszcz, czuć runo, mokre drzewa ujęte w najelegantszy sposób. Gdzieś w jego głębi wyczuwam też jednak tę słodkość, którą przecież tak w perfumach kocham. Zapach nie jest duszący, nie odstrasza, trzyma się długo, ładnie się wycisza przechodząc w delikatniejsze nuty. Flakon fajny, drewniana góra przypomina nam czym inspirowali się twórcy. Wciąż mam jeszcze trochę w opakowaniu, a gdy się skończy na pewno kupię nowe.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie