Dezodoranty i mgiełki do stóp

Nivelazione Skin Therapy, Chłodzący spray na opuchnięte i zmęczone nogi

5 na 51 opinię

• 10 lipca 2022 o 14:53
    Uwielbiam ten kosmetyk! Jest dla mnie wybawieniem, kiedy cały dzień stoję na nogach. Jestem zaskoczona, że nie ma o nim recenzji :)
    Spray chłodzący Nivelazione dopadłam w aptece podczas przyjmowania towaru na stan. Rzuciło mi się to " na opuchnięte i zmęczone nogi". Spray kosztował ok 13 złotych, więc musiałam go mieć! Używam go już ok 2 lat, jestem zadowolona, wiec pora dodać recenzję. Mam bzika ma punkcie żylaków... od kilku lat systematycznie zażywam leki, które spowolnią ten przykry proces, noszę pończochy uciskowe. Nie ma co się czarować ! Moja mama ma żylaki, dziadek z babcią mają żylaki... niestety jestem obarczona ogromnym ryzykiem, do tego dochodzi praca na nogach przez cały dzień.... Jestem przed 30, a już widzę na udach i łydkach pajączki. Niestety jest to jeden z początkowych etapów powstawania żylaków. ✔OPAKOWANIE Metalowa, wydłużona tuba z atomizerem, identyczna jak w wielu antyperspirantach czy sprayach zapachowych. Zużyłam już 5 -8 opakowań i żadne z nich nie zepsuło się w trakcie. Szata graficzna jest przejrzysta, dominują kolor zielony i niebieski. Na tubie znajdziemy skład, obietnice producenta i sposób użycia. ✔ SKŁAD Uważam, że warto bliżej przyjrzeć się składnikom aktywnym, bo mają ona bardzo dobroczynny wpływ na zmęczone nogi. W składzie jest hesperydyna, kasztanowiec, arnika, miłorząb japoński. Hesperydyna jest składnikiem bardzo często występującym w preparatach wspomagających leczenie niewydolności kończyn dolnych. Ta substancja dobrze przenika przez skórę, uszczelnia i uelastycznia naczynia żylne. Dzięki temu żyły są bardziej elastyczne, odporne na opór krwi wracającej do serca. Arnika ma działanie przeciwzapalne, dobrze radzi sobie też z obrzękami i sińcami. Kasztanowiec usprawnia przepływ krwi w naczyniach. Składnikiem chłodzącym jest tutaj mentol. ✔MOJE ODCZUCIA Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie już funkcjonowania bez tego aerozolu! Zawsze mam jedno opakowanie w pracy i w domu, ten gadżet towarzyszy mi również w czasie podróży, wakacji. W zimę o nim zapominam, ale w lato kiedy temperatura daje się we znaki a nogi puchną areozol szybko wraca do łask. Po kilku minutach od aplikacji czuję przyjemny chłodek, a po kilkunastu czuć że nogi są nieco lżejsze. Nie będę czarować, że pajączki poznikały, bo to się niestety nigdy nie wydarzy. Jestem zaskoczona, że żadna Wizażanka nie miała do czynienia z tym kosmetykiem. Mam nadzieję, że moja recenzja to zmieni. Kochane, jeśli stoicie cały dzień na nogach, czujecie że są ona nabrzmiałe, ociężałe i bolesne spróbujcie tego :) Polecam całym sercem !
    Zalety:
    • natychmiastowa ulga !
    • cudownie chłodzi
    • bardzo tani
    • dostępny w aptekach i drogeriach

Zobacz także inne Dezodoranty i mgiełki do stóp