Płatki pod oczy

Sersanlove Aloe Hydrating Eye Mask Hydrożelowe płatki pod oczy z ekstraktem z aloesu

SersanLove, Hydrożelowe płatki pod oczy z kwasem hialuronowym i naturalnymi ekstraktami Aloe, 60 szt.
Pachnidelko

• 24 września 2024 o 9:16
    Takie same jak wersja truskawkowa
    Oczywiście chodzi mi o działanie. Płatki zamknięte są w plastikowym słoiczku, który czasem było mi ciężko dobrze domknąć. Plus za plastikową pokrywkę i łopatkę w środku. Na początku płatki są bardzo mokre, aż zjeżdżają spod oczu, ale z czasem płynu jest mniej i lepiej trzymają się skóry. Ja nie zauważyłam jakiegoś ekstra działania, ale właściwie nie zależy mi na tym. Dla mnie to po prostu wieczorny relaks i delikatne nawilżenie okolicy pod okiem. Według mnie nie ma zapachu, co jest na plus. Nie podrażniły mnie, nie zauważyłam też innych negatywnych skutków.
    Inne
  • 18 stycznia 2024 o 12:03
    Skusił mnie ten słodziak z opakowania
    Te płatki wyhaczyłam przypadkiem w Lidlu. Nie były na standardowej półce z kosmetykami, tylko w miejscu gdzie są bardziej sezonowe rzeczy. Kosztowały ok. 30 zł. Były w 3 wariantach, niestety nie pamiętam już jakich. Te z aloesem wydawały mi się najciekawsze. Co do samego użytkowania to są one przyjemne. Nie powodowały podrażnień. Ja swoje trzymałam w lodówce, dzięki temu dawały większe wrażenie ukojenia. Płatki są komfortowe, czasem na początku zjeżdżają, ale po jakiejś minucie jak już żel trochę się wchłonie, po poprawieniu już nie powinny. Co do działania to skóra jest bardziej nawilżona, może troszkę bardziej napięta. Niestety nie działają na podpuchnięte oczy. Przynajmniej u mnie. Są fajne, ale nie ratują w kryzysie. Czyli działanie mają takie typowe, jak przeciętne płatki hydrożelowe. Pewnie już ich nie kupię. Będę szukała dalej idealnych.
  • 2 września 2022 o 11:02
    Przyjemne płatki pod oczy.
    Kupiłam płatki pod oczy w Lidlu zaciekawił mnie skład produktu, szata graficzna opakowania oraz ilość jaka się znajduje i aż 60 sztuk czyli wystarczy na 30 zastosowań więc cena jak najbardziej adekwatna do ilości. Wielki plus za opakowanie słoiczek mocno i solidnie wykonany z plastiku, dodatkowo pod nakrętką znajduje się kolejna nakładką oraz szpatułka. Wszystko zabezpieczone kartonikiem i folią. Dołączona jest naklejka w języku polskim z informacjami dotyczącymi produktu, mało ich podano ale zawsze. Czas na zużycie płatków to 6 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia PAO. Z łatwością idzie wydobyć pojedynczy żelowy płatek dołączona szpatułką w pierwszej chwili nieco zjeżdża spod oka ale mam na to patent, mianowicie wcześniej na oczyszczoną skórę nakładam odrobinę żelu z Flosleku i wtedy płatki leżą jak ulał. Zazwyczaj trzymam 30 minut, stosuje w zależności od potrzeb, czasem nawet codziennie wieczorem. Czasem wkładałam opakowanie na kilka minut do lodówki i wtedy lepiej chłodzą i koja podrażnia. Producent zaleca stosować 2-3 razy w tygodniu. Po zastosowaniu płatków skóra jest lekko napięta, wygładzona, ukojona, a opuchnięcia zminimalizowane. Zapach jest raczej neutralny, prawie niewyczuwalny charakterystyczny dla produktów z aloesem. Sama nie wiem czy kupię ponownie, spotkałam raz w sieci sklepów Lidl. Dostępne są również inne wersje i mam chęć też je przetestować.
    Zalety:
    • dobroczynne działanie aloesu
    • duże opakowanie zbiorcze zawiera płatki na 30 aplikacji
    • opakowanie jest solidne, zabezpieczone kartonikiem i folią
    • opakowanie ma dodatkowe zabezpieczenie w formie nakładki i dołączoną szpatułkę
    • przyjemny czas aplikacji 30 minut
    • należy stosować 2-3 razy w tygodniu lub częściej w zależności od potrzeb
    • opuchlizna znika w mgnieniu oka
    • skóra jest wygładzona, promienna, lekko napięta
    • cena adekwatna do jakości i wydajności
    Wady:
    • płatki czasem zjeżdżają spod oka