Płatki pod oczy

Efektima Snail & Vitamin C, Hydrożelowe płatki pod oczy

• 7 lutego 2025 o 9:29
    Bardzo dobre
    Efektima Snail & Vitamin C to hydrożelowe płatki pod oczy, które łączą działanie śluzu ślimaka wraz z działaniem witaminy C. Śluz ślimaka nawilża i regeneruje skórę, a witamina C rozjaśnia cienie pod oczami i dodaje blasku. Płatki są wygodne w użyciu, dobrze przylegają do skóry i dają przyjemne uczucie chłodzenia. Po zastosowaniu moja skóra stała się gładsza, bardziej nawilżona i odświeżona. Pierwsze efekty zauważyłam już po pierwszym użyciu, ale dla lepszego rezultatu warto stosować regularnie.
  • 16 lipca 2024 o 6:34
    Minimalnie poprawiają wygląd skóry
    Płatki pod oczy zamknięte są w saszetce. Kolor hydrożelowych płatków srebrny. Płatki cieniutkie i idealnie skorojone. Zawierają duża ilość esencji i co najważniejsze nie zsuwają się ze skóry. Płatki pozostawiam na skórze na 20 minut. Po tym czasie skóra jest widocznie odświeżona i nawilżona. Skóra wygląda ładniej, bardziej promiennie. Płatki polecam włożyć na chwilę do lodówki. Efekt chłodzenia jest super, skóra wtedy wygląda na zregenerowaną i odświeżoną. Zalety: Nawilża Odswieza spojrzenie Odżywia Odpowiednia ilość esencji Płatki Nie zsuwają się ze skóry Cena
  • 1 kwietnia 2024 o 13:28
    Mam ich zapas w lodówce
    Chętnie do nich wracam w różnych wariantach . Te ze śluzem ślimaka lubię, ponieważ dają natychmiastowy efekt , makijaż nałożony bezpośrednio po ich zdjęciu wygląda lepiej i świeżo . Trzymam je w lodówce , ponieważ zmniejszają opuchnięte oczy po całym dniu lub po nieprzespanej nocy. Są cienkie , żelowe , lekko srebrzyste. Na plastikowej tacce, na której są ułożone - jest bardzo dużo esencji , którą przeważnie jeszcze wmasowuję sobie w szyję i dekolt . Plusem jest też ich cena - kosztują mniej niż 10 zł dzięki czemu zazwyczaj zabieram z drogerii większy zapas, by nie latać kilka razy Polecam
    Zalety:
    • Natychmiastowy efekt
    • Wyraźnie zmniejsza i odświeża okolice pod oczami
    Wady:
  • 9 stycznia 2024 o 0:09
    To kolejne płatki od Efektimy, które nie zawiodły i świetnie spełniły swoją funkcję.
    Płatki żelowe to od jakiegoś czasu mój must have i s.o.s kiedy potrzebuję szybkiego działania. Kupuję na zapas kilka i trzymam w lodówce. Zdaję sobie sprawę, że efekt nie jest długotrwały ale ostatnio średnio sypiam z różnych względów i czasami budzę się z cieniami pod oczami, widać zmęczenie i niedospanie więc wtedy szybko muszę się ratować. Płatki Snail&Vitamin C to kolejna z propozycji od Efektimy, która od początku wzbudzała moje zainteresowanie być może ze względu na zawartość sluzu ślimaka, których nie darzę wielką sympatią chociaż wiem, że jest on wykorzystywany z dobrym skutkiem w kosmetykach. Sam winniczek nie jest niczemu winny więc na szczęście to od niego jest ten dodatek a nie od pomrowików z którymi walczę co lato żeby nie zjadły mi całego ogródka:))) wracając do tematu Płatki umieszczone sa na tacce zabezpieczonej folią a tacka zamknięta w kartoniku na miarę małej koperty. Zawsze chwalę to rozwiązanie i nadaj podtrzymuję. Koperta jest srebrna, przez okienko możemy dojrzeć jak wygląda płatek. Jest perłowo- srebrno- biały- piekny! Na odwrocie znajdziemy wszystkie niezbędne informacje takie jak skład, sposób użycia, datę ważności oraz dane producenta. Płatki zawierają: ✅️ekstrakt ze śluzu ślimaka, ✅️witaminę C, ✅️kolagen, ✅️kwas hialuronowy, ✅️proteiny soi. Zadaniem ich jest pozbycie się sinych cieni, zmarszczek oraz worków pod oczami. Ja regularnie stosuję żel pod oczy więc takie płatki traktuje jako poratowanie doraźne i dobrze się w tym spełniają. Według producenta należy trzymać je 15 min, a ja zazwyczaj wydłużam do 30. Nie opadają, trzymają się dobrze skóry więc jak coś robię to zapominam że je mam i tyle czasu już minęło. Od pierwszego przyłożenia czuć ukojenie i przyjemny chłód. Podsumowując na zmarszczki mi nie działają bo ich nie mam, cos tam zaczyna się pojawiać ale to jeszcze nie to. Cenie i worki zredukowało na dany czas kiedy tego potrzebowałam więc można uznać ze obietnice zostały spełnione;)
    Zalety:
    • ukojenie praktycznie odrazu,
    • nie zsuwają się z twarzy w czasie aplikacji,
    • zmniejszają opuchliznę i cienie pod oczami,
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 2 marca 2023 o 2:28
    Zbliżone działaniem do tych z retinolem,tylko chyba bardziej nawilżają i wygladzaja a mniej rozjasniaja
    Co mnie akurat nie dziwi,bo dołożona substancja aktywna idzie bardziej w tę stronę. Generalnie jestem zadowolona, jest to ok zakup w tej cenie,jak wspominałam przy recenzji wersji z retinolem- można zakupić większą ilość innych marek taniej,ale niekoniecznie z taką ilością składników aktywnych,bo czego tu nie ma..Często są w promocjach także nie są dużym wydatkiem, niestety bardziej jednorazowym, przynajmniej u mnie bo moja skóra pod oczami zasysa tę esencję do końca,na drugi raz też można na upartego bo esencji mało nie jest,ale oczywiście z myślą,że nie będzie to już taki sam egekt. Działają trochę jak taki booster, wszystko co nałożymy później wchłania się lepiej i działa efektywniej. Same z siebie wygładzają,nawilżają, spojrzenie świeższe i mniej zmęczone,wzięte z lodówki zmniejszają opuchliznę. Cienie mam rzadko,także się nie wypowiem. Ogólnie nie rwą się kiedy obchodzimy się z nimi delikatnie, kiedy chwilę odczekamy też nie zjeżdżają spod oka. Myślę,że mogę dać im 5,ale z minusem, jednak te z retinolem jakoś bardziej mnie przekonały. Niestety też przez chwilę po aplikacji odczuwam pieczenie,na szczęście bez konsekwencji.