Płatki pod oczy

Perfecta Ice Patch, Hydrożelowe płatki-kompres pod oczy (nowa wersja)

Perfecta Eye Patch Płatki/Kompres pod oczy Ice
Dax Cosmetics
Perfecta Ice Patch Hydrożelowe płatki-kompres pod oczy

• 10 maja 2025 o 10:22
    płatki wysuszają skórę (nałożone na krem jak w instrukcji)
    Używa od:próbka
    Nie lubię jednorazówek, bo za dużo plastiku, ale odkąd odkryłam płatki Isana i złote płatki Erne staram się zawsze mieć jedno opakowanie w lodówce na wypadek sytuacji podbramkowej. Pewnie każdemu zdarza się marnie przespana noc i u mnie od razu to widać na twarzy, zwłaszcza w okolicy oczu. Płatki Perfecta kupiłam, bo akurat były w promocyjnej cenie, więc postanowiłam spróbować czy równie dobre jak Isana i Erne. Niestety obok Isany i Erne to one nawet nie stały (za wyjątkiem sklepowej półki...). OPAKOWANIE Typowe, plastikowe. Dość małe, ale oczywiście plastik. Same płatki dobrze się wyjmuje, są dość grube i twarde. Przyklejają się znakomicie. Trzymają się bez żadnego wędrowania po twarzy. STOSOWANIE Uwaga! Uwaga! Te płatki trzeba KONIECZNIE nakładać na krem. Mamy tu info o tym na opakowaniu, ale już brak tego w podpisie rysuneczków, które są instrukcją. Trzymałam w lodówce przez kilka dni. Co wydaje mi się bez znaczenia, bo płatki nie mają przyjemnego chłodzącego efektu. Nałożyłam rano, na mój zwyczajowy krem pod oczy. Trzymałam 30 minut. Płatki są dość grube i nałożenie ich tuż pod okiem nie jest bardzo komfortowe, ale da się przeżyć. Po zdjęciu przeraziłam się, bo moje zmarszczki pod oczami, których na ogól nie widać (widać te w kącikach oczu, ale pod oczami mam w miarę gładko) nagle stały się widoczne. Wynikało to z przesuszenia skóry. Tak jakby płatki wyssały wodę z komórek naskórka. Wysuszenie znikło po wklepaniu solidnej warstwy kremu pod oczy. Z pozytywów - płatki być może lekko redukują opuchliznę i nie podrażniają. Ale przyjemność ich stosowania jest żadna i niestety, przynajmniej dla dojrzałej skóry mają działanie wysuszające. Płatków nie mogę polecić.
    Zalety:
    • nie podrażniają
    • bardzo dobrze się trzymają
    Wady:
    • wysuszają
    • brak info o kremie na instrukcji obrazkowej
    • nie chłodzą
    • słabe działanie redukujące opuchliznę pod oczami
  • 2 kwietnia 2025 o 18:21
    Ulubione!
    Moje ulubione płatki pod oczy! W opakowaniu znajdują się 2 płatki pod oczy. Wygodnie się je nakłada na skórę, klej jest solidny, więc nic nam z oczu nie zjeżdża. To duży plus. Przed nałożeniem trzymam je około godziny w lodówce. Mój must have przed wyjściem. Nakładam je na około 30 minut - skóra jest napięta, opuchlizna pod oczami się zmniejsza. Mam wrażenie, że makijaż w okolicy oczu lepiej się utrzymuje. Jak się nie wyśpię to od razu w ruch lecą te płatki, żeby zniwelować zmęczenie. Produkt genialnie spełnia swoją rolę.
    Zalety:
    • Niweluje zmęczenie
    • Klej dobrze trzyma
    • Opuchlizna się zmniejsza
    • Tani
    IvanaLi
    2 kwietnia 2025 o 17:02
    Najgorsze płatki pod oczy jakie miałam
    Po użyciu tych płatków miałam dziwne uczucie zawrotów głowy, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Musiałam szybko ściągać bo dziwnie się po nich czułam. Być może to przez intensywny zapach. W dodatku jak je ściągnęłam to nie widziałam żadnych efektów. Testowałam kilka razy ale za każdym razem miałam to samo uczucie. Nie polecam ????????
    Zalety:
    Wady:
    • zawroty głowy
    • intensywny zapach
    • brak efektów
  • 30 marca 2025 o 8:46
    zaskoczenie ...
    Jako, że używam różnych płatków pod oczy. Te kupiłam w Rosso z powodu składu (zielona herbata i aloes) jak i niskiej ceny. Produkt jednorazowego użytku kupuję wówczas gdy są w promocji. Poza tym rzuciło mi się w oczy opakowanie z delikatną, kobiecą grafiką w kolorze błękitu. Jakże było moje zdziwienie, gdy po otwarciu saszetki nie wypływał żaden płyn, a płatki w dotyku były suche????? Każdy z nich wręcz przyklejony do oddzielnej folii. Jak doczytałam później na opakowaniu to właśnie "ten klej" jest żelem, który robi kompres - łagodząc, odświeżając i niwelując sińce pod oczami. Faktycznie! Płatki dobrze wyprofilowane idealnie pasują na delikatną skórę pod oczami. Nie zsuwają się, wręcz są przyklejone do skóry. Zapewniają komfort w użytkowaniu i stosowaniu. Używam codziennie rano, gdy nie mamy zbyt dużo czasu. Przyklejam wówczas płatki i wykonuję makijaż. Działanie i wynik tego działania są widoczne po kilku użyciach. Skóra jest nawilżona, miękka, a opuchnięcia i sińce bledną. Zielona herbata i aloes swoje robią. I co najważniejsze. Mam bardzo delikatną i wrażliwą skórę wokół a one zupełnie nie spowodowały żadnej negatywnej reakcji typu : swędzenie, pieczenie, czy łzawienie oczu. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu i jutro popędzę do Rosso, żeby kupić na zapas (oczywiście jeżeli jeszcze będą dostępne) POLECAM
    Zalety:
    • jakość;
    • cena;
    • dostępność;
    • działanie;
    Wady:
    • jedyne co to trzeba sprawdzać czas aplikacji, gdyż płatki nie dają takiego sygnału (np. wysychanie)
  • 29 marca 2025 o 21:56
    Moje ulubione
    Zdecydowanie są to moje ulubione płatki pod oczy z tej firmy. Nie zlicze ile zużyłam opakowań. Stosujemy razem z mężem bo jemu też bardzo odpowiadają. Stosuję często z samego rana na 25 minut zanim nałożę makijaż. Skóra pod oczami jest wtedy gładka, nawilżona i bez cieni pod oczami.