Płatki kosmetyczne

Isana Wattepads Nature 100% Bio Płatki bawełniane z niebielonej bawełny organicznej

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 1 maja 2025 o 10:40
    Są niby ok, ale mi nie pasują
    Niestety te waciki mi nie podpasowały. Chociaż jakościowo są bardzo dobre, to niewygodnie mi się ich używa. Są dobrze zbite i nie rozwarstwiają się. Są niestety dość twarde jak dla mnie. Design opakowania jest przyjemny taki Bio, szkoda że wykonanie nie idzie z tym w parze, bo jest foliowe...
    Wady:
    • niby bio a folia
    • są twarde
  • 25 kwietnia 2024 o 16:15
    Płatki o super składzie i w pełni zadowalającej jakości wykonania.
    Na płatki te trafiłam nigdzie indziej jak w Rossmannie, gdzie akurat były na promocji. Wiadomo, to jeden z tych produktów higienicznych, które zawsze chce się mieć w łazience pod ręką, dlatego co jakiś czas uzupełniam zapasy. Tutaj płatki są wykonane w 100% z niebielonej, organicznej bawełny, więc dla osób na maxa dbających o składy z pewnością będzie to istotna informacja. Za zamknięcie służy nam klasyczna folijka ze ściągaczem, więc jest w porządku, bo po użyciu wystarczy ścisnąć sznurek i chronimy zawartość np. przed zakurzeniem. Same płatki są solidnie wykonane, całkiem grube, bardzo chłonne. Również na ich miękkość nie można narzekać. Poza tym nie pylą ani nie rozwarstwiają się oraz nie pozostawiają na buzi strzępków waty. Są idealne do demakijażu, także delikatnej skóry powiek, zmywania lakieru z paznokci czy nakładania np. toniku. Nawet i maseczki kremowe da się nimi zmyć, choć ze względu na klasyczną rozmiarówkę, w tej roli mimo wszystko lepiej sprawdzą się płatki MAXI. Podsumowując: jestem z tego produktu zadowolona. Ma jakościowe wykonanie, świetny skład i jest w cenie adekwatnej do jakości, do tego dostępny w mojej ulubionej drogerii. Oczywiście wręczam 5 gwiazdek!
    Zalety:
    • solidne wykonanie
    • spora grubość
    • duża chłonność płynów
    • wystarczająca miękkość
    • nie rozwarstwiają się
    • nie pylą
    • nie pozostawiają na twarzy strzępków waty
    • perforacja na powierzchni płatków
    • wykonane w 100% z niebarwionej, organicznej bawełny
    • wygodne opakowanie ze ściągaczem
    • dostępność w drogerii Rossmann
    Ann_ek
    26 stycznia 2024 o 21:07
    Fajnie, że są niebielone, ale jak dla mnie zbyt szorstkie i się rozwarstwiają
    Płatki kosmetyczne są obowiązkowe w mojej łazience, ponieważ często zmywam makijaż płynami micelarnym. Poza tym lubię za ich pomocą aplikować na skórę toniki. Mam cerę wrażliwą, więc ważne jest dla mnie, by były jak najbardziej delikatne. O opakowaniu nie ma się co za dużo rozwodzić. Jest takie normalne, jak zawsze przy wacikach. Przezroczysta folijka, można ją otworzyć z dwóch stron. Jest też sznureczek, z którego ją akurat zawsze korzystam, bo zawieszam sobie opakowanie na haczyku. W środku znajdziemy 60 sztuk. Waciki mają klasyczny, okrągły, niewielki kształt. Jest w porządku. Niestety nie mają zgrzanych brzegów, przez co bardzo często, podczas wyjmowania z opakowania rozwarstwiają się. Są grube i chłonne, to na plus. Wykonane z niebielonej bawełny organicznej, co również bardzo chwalę. Przez to nie są idealne, mają czarne kropeczki, co producent nazywa pozostałością łupin. W ogóle mi to nie przeszkadza. Niestety ta bawełna jest jakaś taka szorstka, nieprzyjemna w dotyku. Niezbyt miłe doznanie sensoryczne jak dla mnie. Znam dużo lepszych wariantów, do tych więc już nie wrócę.
    Zalety:
    • wykonane w całości z niebielonej bawełny organicznej
    • grube i chlonne
    Wady:
    • trochę szorstkie
    • rozwarstwiają się
  • 1 października 2023 o 20:36
    Jakość stosowna do ceny
    plusy: + dosyć miękkie + nie zostawiają włókien + nie rozwarstwiają się + odpowiednia grubość minusy: ? inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność - nieco zbyt wysoka cena - niezbyt wydajne
    werka89
    7 sierpnia 2023 o 5:37
    Bardzo w porządku płatki
    Te płatki z Isany są bardzo w porządku. Cena jest niska, płatki nie są bielone, są z delikatnej przyjemnej w dotyku bawełny. Jak dla mnie śmiało mogą być następcą płatków z Body Shopa (wycofane). Płatki nie kłaczkują za co jest dla mnie bardzo ważne. Da się wyjąć je w ilości pojedynczej, nie wyciąga się po wiele na raz. Nie mają fakturki, ale ładnie zmywają makijaż - używam płynu micelarnego (Bioderma / Nivea i inne - i droższe i tańsze) oraz płynu do demakijażu oczu Nivea czarnego. Nie nasiąkają zbytnio produktem do demakijażu. Nie są zbyt wilgotne, ani za suche. Tak samo miałam z Sephorą i wycofanym Body Shopem. Nie są tak upierdliwe w użyciu jak Cleanic z jedwabiem czy też Libbe (dawna seria Rossmanna - pamięta ktoś ją jeszcze?). Nie rozłażą się. Te płatki są bardzo przyjemne w dotyku, są też bardzo dobre dla mojej wrażliwej, wręcz nadwrażliwej na dotyk skóry. Cena niska, mimo, że jest ich niewiele. Ale poza tym produkt jest fantastyczny. Polecam z czystym sumieniem.