Szampony do włosów

Action Plex Care 1, Restoring Broken Hair Bonds Shampoo Szampon regenerujący do włosów zniszczonych

• 13 października 2024 o 13:15
    Dobry szampon
    Kupiłam wraz z odżywką w Action w niewygórowanej cenie. Nie zauważyłam jakichś spektakularnych efektów odnośnie regeneracji włosów, ale szampon dobrze się pieni, dobrze myje włosy. Nie zwróciłam uwagi na przyspieszanie przetłuszczania albo oklapniecie włosów, jak widzę po innych komentarzach.
  • 11 czerwca 2024 o 0:15
    Nie jestem zadowolona :(
    Dostałam ten szampon od siostry w pakiecie z odżywka, a że miałam suche, podniszczone włosy chętnie wzięłam się za testowanie. Niestety zupełnie mi się nie sprawdził. Wiadomo, szampon jest do mycia skóry głowy, a nie pielęgnacji, ale nawet tego nie robi u mnie zbyt dobrze. Już podczas mycia mam wrażenie, że skóra głowy nie jest dobrze domyta mimo dokładnego masażu, a, nawet mimo dwukrotnego mycia głowy. Mam wrażenie, że włosy są czymś oblepione, a po wysuszeniu wyglądają od razu na lekko tłuste i oklapnięte. Nie lubię marnować, więc zużyje jako produkt do pierwszego mycia włosów, ale zdecydowanie nie sięgnę po niego ponownie, nawet za tak niską cenę :)
    Giemzka
    4 lutego 2024 o 20:33
    Jak za tą cenę bard dobry
    Szampon razem z Odzywka w action kupilam po obejrzeniu kilku recenzji w internecie. Stwierdziłam że sama muszę go przetestować. Kosmetyk kupiłam za ok 9 zł. Butelka mieści 300ml produktu co uważam za sporo jak na tą cenę. Butelka jest niewielka poręczna, różni się od odżywki kolorem etykiety. Bardzo wygodna w użyciu. Szampon ma niezbyt gesta konsystencje dzięki czemu łatwo się rozprowadza, w dotyku jest "miekki" a kolor porównałabym do perłowego. Zapach jest delikatny i bardzo przyjemny, dłuższy czas utrzymuje się na włosach. Włosy po użyciu produktu są miękkie i delikatnie wygładzone, skóra glowy delikatnie oczyszczona. Po kilku dniach stosowania musiałam użyć innego mocnego szamponu bo moja skóra glowy nie była dobrze domyta ale to często zdążą mi się przy łagodnych i srednio mocnych szamponach. Po dłuższym stosowaniu zauważyłam że moje włosy stały się gładsze, bardziej miękkie i lśniące. Jednak muszę co jakiś czas zastępować ten szampon i odżywkę innymi, mocniejszymi produktami
  • 23 maja 2023 o 21:15
    Za taką cenę, na tak!
    Gdzieś, kiedyś zobaczyłam recenzje całej serii kosmetyków do pielęgnacji koloru z Action. Dziewczyna była tak zachwycona że i ja w te pędy poleciałam do sklepu. Opakowanie dość duże, cena niska. Zapach nie drażniący. Pieni się dość dobrze, oczyszcza skórę głowy. Nie spodziewałam się jakiś wielkich efektów ale za taką cenę warto choćby zobaczyć jak działa. Po samym szamponie miałam problem z rozczesaniem więc musiałam użyć odżywki i już było lepiej. Co do ochrony koloru...nie zauważyłam zmian. Także jest to dla mnie zwyczajny szampon oczyszczający.
    Zalety:
    • oczyszczanie
    Wady:
    • sztywna butelka i niestety brak widoczności ile jeszcze zostało szamponu
  • 8 lutego 2023 o 13:08
    Tanie i lekkie oczyszczenie skóry głowy i włosów
    Szampon w białej butelce z dosyć dużą pojemnością z minimalistyczną etykietą. Zapach dziwny, lekko przypomina jakiś olejek, EDIT.: zapach maski Kallos Milk, nie drażni spojówek ani skóry głowy. Wielkość orzecha laskowego pozwala na umycie mi włosów do połowy pleców, więc jest bardzo wydajny. Lekko oszczyszcza skórę głowy i włosy, w czasie czesania włosy nie kołtunią się, nie strzępią. Jakiegoś spektakularnego odżywienia koloru i włosów oraz redukcji zniszczeń po rozjaśnianiu i innych zabiegach kosmetycznych nie zauważyłam, ale od szamponu za taką cenę nie mam specjalnych wymagań. Bardzo tani kosmetyk, czasami nawet niedostępny w Action. Jak za cenę poniżej 10 złotych warto spróbować, bo to alternatywa dla innych kosmetyków z podobnej mocno budżetowej półki.