Szampony do włosów

Phyto Phytojoba, Moisturizing Shampoo Szampon nawilżający

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 kwietnia 2022 o 7:45
    Dobry szampon
    Szampon został zakupiony przeze mnie w internetowej drogerii Douglas. Opakowanie dobrze leży w dłoni, choć przyznaję - wyciskanie z niego szamponu jest dosyć problematyczne. Szampon pachnie jak delikatne perfumy. Dosyć dobrze pieni się po zetknięciu się z wodą. Posiada niezwykle przyjemną , raczej kremową konsystencję i kolor w perłowym odcieniu. Szampon dobrze oczyszcza skórę głowy z sebum, kurzu itp. Faktycznie jest bardzo łagodny - niweluje swędzenie skóry głowy oraz niewielki łupież. Pozostawia włosy miękkie i przyjemne w dotyku. Polecam.
    Zalety:
    • łagodny dla skóry głowy
    Wady:
  • 16 października 2021 o 21:42
    Ukochany produkt
    Świetny szampon, zdecydowanie mój ulubiony. Dokładnie myje i super nawilża włosy. Na prawdę są lśniące i błyszczące. Co więcej zapach tego szamponu jest uwodzicielski! - jak w wielu produktach Phyto. Baaardzo polecam.
    piccess
    25 listopada 2020 o 21:06
    Rewelacyjny szampon
    Wybrałam ten szampon przede wszystkim aby doprowadzić "do porządku" moją skórę głowy. Czułam, że po raz kolejny muszę ją oczyścić z kurzu, nadmiaru sebum i przede wszystkim nawilżyć od nasady. Dlatego skusiłam się na ten szampon i nie żałuję. Co ważne - szampon nie podrażnia. Piszę o tym, bo ja przed myciem głowy staram się conajmniej 1-2 minutę intensywnie masować skórę głowy. Aby pobudzić cebulki i krążenie. Po takim dość intensywnym masażu, w zależności od pory roku lub kondycji zdarzało się, że przez przypadek za mocno ścisnęłam lub zahaczyłam paznokciem skórę. W tym przypadku szampon spisał się świetnie, bo nie raz czułam, że podrażniłam skórę paznokciem, a mimo to nie miałam po jego użyciu żadnych nieprzyjemności ani pieczenia. Jest bardzo delikatny, ale skuteczny. Dobrze nawilżył moje włosy i po 1 miesiącu stosowania były wyraźnie bardziej błyszczące. Szampon nie pieni się za dobrze ale to wielki plus - pamiętajcie o tym, że im mniej szampon się peni tym lepiej bo ma mniej składników pieniących. Ich głównym zadaniem jest mycie, SKUTECZNE MYCIE! Włosy po myciu łatwo się rozczesuje (czy stosowałam odżywkę czy nie), nie puszą się, dobrze mi się układały. Jednym słowem - nie miałam z nimi problemów.
    Zalety:
    • dobrze myje
    • nie podrażnia
    • nie przesusza
    • skutecznie oczyszcza skórę głowy i włosy z zanieczyszczeń
    • delikatny, lekki zapach
    • żadnych problemów z rozczesywaniem
  • 17 października 2020 o 14:06
    Mieszane uczucia
    Nie zauważyłam tutaj efektu nawilżenia. Włosy po umyciu były trochę sztywne i miałam raczej uczucie dobrego oczyszczenia niż nawilżenia. Pięknie pachnie i ma gęstą konsystencję przez co dobrze rozprowadza się po włosach. Włosy były puszyste, ładnie pachniały i wydawały się gęste. Gdyby nie wysoka cena kupiła bym ponownie ;)
    Drogeria Super-Pharm
  • 6 lipca 2020 o 12:42
    Bardzo dobry i łagodny dla skóry głowy
    Szampon ma bardzo ładny zapach. Dobrze radzi radzi sobie z oczyszczeniem głowy i włosów. Mam wrażliwą skórę głowy ze skłonnościami do podrażnień i najważniejsze jest dla mnie aby szampon był dla niej łagodny. Produkt Phyto Phytoprogenium spisuje się w tej kwestii świetnie – jest delikatny i nie powoduje żadnych podrażnień, świądu ani zaczerwienień skóry. Większość szamponów drażni mi skóre głowy i mam później z nią problemy lecz ten jest bardzo łagodny i super wpływa na kondycje mojej skóry. Produkt średnio się pieni i muszę na włosy nanieść nieco więcej produktu niż zazwyczaj. Włosy po umyciu są miękkie i odżywione. Szampon trochę plącze włosy, jednak zawsze używam odżywkę wiec nie jest to dla mnie duży problem. Kiedy stosuję ten szampon moje włosy nie puszą się. To produkt, z którego jestem zadowolona.
    Zalety:
    • dobrze myje
    • nie podrażnia
    • delikatny dla skóry głowy'
    • odżywia włosy
    • dodaje włosom miękkości
    • nie puszą się po nim włosy
    Wady:
    • średnio się pieni