Szampony do włosów

notino.pl
Schwarzkopf GLISS KUR Oil Nutritive Szampon 400 ml
Gliss Oil Nutritive
Schwarzkopf GLISS KUR Oil Nutritive Szampon 400 ml

Nasi użytkownicy zostawili 48 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 kwietnia 2024 o 13:11
    Średni
    Szampon dobrze się pieni i dobrze oczyszcza skórę głowy - nie powoduje łupieżu czy swędzenia skóry głowy - za co ogromny plus. Pomimo tego, że jest to szampon mocny, zawierający tzw. SLS-y nie radzi sobie z odświeżaniem samych włosów. Po umyciu włosy są ciężkie, przyklapnięte i nieświeże. A jedno mycie to zazwyczaj za mało i aby uzyskać w miarę dobry efekt, trzeba umyć głowę powtórnie. Zapach produktu jest słodki, ciężki i całe szczęście niezbyt intensywny, ponieważ nie należy do moich ulubionych.
  • 30 stycznia 2024 o 10:10
    Bardzo fajny szampon
    Szampon kupiłam w drogerii Hebe jako pierwszy z serii Gliss Kur. Szampon bardzo ładnie oczyszcza włosy, pięknie je nawilża. Trochę działa jak odżywka, po samym szamponie włosy są już gładkie i miękkie, co u mnie rzadko się zdarza. Oprócz tego szampon ma piękne opakowanie, dobrze się pieni i jest wydajny. U mnie po użyciu tego szamponu włosy nadają się do mycia o jeden dzień wcześniej niż po innych szamponach, ale mi to nie przeszkadza.
    • Nawilżenie
    • Oczyszczenie
    • Pojemność
    • Wygląd opakowania
  • 7 listopada 2022 o 16:40
    Mój wieloletni towarzysz
    Ten szampon przez wiele lat mi towarzyszył. Używałam go na zmianę z innymi szamponami Gliss Kur, ale ten chyba polubiłam najbardziej. Dobrze się pieni ,bardzo odpowiada mi zapach, a włosy (mam długie, grube i raczej matowe ) nie plączą się i są po nim błyszczące i jedwabiste w dotyku. Gdyby nie to , że staram się teraz używać tylko kosmetyków naturalnych na pewno bym z niego nie zrezygnowała.
    • działanie
  • 3 listopada 2022 o 8:31
    Średniaczek
    Kupiłam, ponieważ cenię sobie produkty Schwarzkopf Gliss Kur. Jednak ten szampon mniej rozczarował. Po pierwsze słabe działanie myjące - szampon oczyszcza bardzo delikatnie. Przy włosach do odświeżenia daje radę, jednak "normalne" mycie to dla niego za dużo. Po drugie plącze włosy - po żadnym innym szamponie nie miałam takiej trudności z rozczesaniem mimo tego, że rozczesuję włosy przed myciem i aplikuję odżywkę po każdym myciu. Po trzecie nie zauważyłam pozytywnego działania na końcówki, jednak szczerze mówiąc nie oczekiwałam tego po nim, uważam że "od końcówek" jest serum. Produkt musiałam używać w większej ilości niż zazwyczaj - 3 mycia zamiast 2 - dlatego jego wydajność była mała. Szampon miał też zalety. Ma piękny zapach. Nie przesuszał włosów. Ma estetyczne opakowanie, w którym widać zużycie produktu. Smukła butelka nie zabiera zbyt dużo miejsca.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • wzorowe opakowanie
    Wady:
    • słabe właściwości czyszczące
    • małą wydajność
    • nie przesusza włosów
  • 16 sierpnia 2021 o 22:54
    Jest ok
    Szampon kupiłam tak o, dopiero w domu przeczytałam o jego rzekomych właściwościach. Lubię zmieniać szampony, więc akurat trafiło na niego. Szampon zamknięty jest w żółtej, transparentnej butelce, dzięki czemu widać ile płynu ubywa. Jest bardzo wygodna, poręczna w używaniu, da się wykończyć produkt do ostatniej kropli. Konsystencja płynnego przezroczystego żelu o przyjemnym zapachu. Dobrze się pieni, nie potrzeba go dużo, więc jest wydajny. Nie podrażnia skóry głowy. Nie zauważyłam aby wpływał w jakikolwiek sposób na rozdwojone końcówki, ale przynajmniej nie wysusza włosów. Jako zwykły szampon spełnia moje oczekiwania i tak używam go z odżywką.