Seria o zapachu róż od marki Sielanka kusiła mnie od kiedy zobaczyłam te produkty na stronie marki. Bez namysłu popędziłam do internetowej drogerii po jakiś kosmetyk z serii. Postawiłam na hydrolat i krem do twarzy, który wydawał mi się być świetnym wyborem dla mojej mieszanej cery 30+. Krem miło mnie zaskoczył – przepięknie pachnie, jest lekki, dobrze się wchłania, nawilża, wygładza i nadaje się pod makijaż.
OPAKOWANIE
Krem zamknięty jest w malutkim, plastikowym słoiczku wykonanym z ciemnobrązowego plastiku. Przed otwarciem zabezpieczony jest folią. Szata graficzna jest prześliczna, co zresztą jest charakterystyczne dla marki. „Seria na górze róże” to przepiękna grafika z różami w różnych odcieniach różu. Na słoiczku znajdziemy nazwę serii, przeznaczenie i najważniejsze cechy kosmetyki i szczegółowy opis.
KREM
Krem ma białą barwę i lekką konsystencję, co mnie cieszy, bo nie obciąża dodatkowo skóry. Moja mieszana cera pod względem konsystencji kremów jest wyjątkowo kapryśna, zbyt ciężkie produkty niestety jej nie służą. Ten krem ma idealną wręcz konsystencję, nie za lekką, ale też nie zbyt bogatą, łączy w sobie obie tworząc treściwy, odżywczy produkt. Zapach jest bardzo przyjemny – kojarzy mi się z nadzieniem różanym w pączkach, jest słodki i intensywny, wyczuwalny dłuższą chwilę po aplikacji. Stosowanie kremu, który pachnie jak słodki deser i kwiaty to czysta przyjemność. Po nałożeniu na twarz kosmetyk szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej czy lepkiej warstwy. Nadaje się do stosowania pod makijaż, ponieważ współgra z kolorówką. Skóra po jego użyciu jest gładka w dotyku, nawilżona, odżywiona i przyjemnie miękka. Co do działania przeciwzmarszczkowego – skóra po jego użyciu jest przyjemnie napięta i jędrna, jednak nie widzę zmian jeśli chodzi o moje początkowe zmarszczki mimiczne. Krem nie zapycha i nie powoduje powstawania nowych niedoskonałości. W pełni spełnił moje oczekiwania. Poza tym jest to produkt 2 w 1 – na dzień i na noc, dzięki czemu mam jeden kosmetyk, który mogę używać cały czas. Jest całkiem wydajny, bardzo dobrze dostępny i często w promocjach. Na pewno skusze się na kolejne opakowanie. W składzie znajdziemy olej z owoców dzikiej róży, olej ryżowy, olej canola, masło shea, glicerynę, niacynamid, pantenol, alantoine, oliwę z oliwek, ceramidy, Wit. E a więc miks składników odżywczych, nawilżających, kondycjonujących i antyoksydacyjnych.
PLUSY:
+ dobrze nawilża i wygładza
+ przyjemny zapach
+ jest lekki
+ szybko się wchłania
+ nadaje się pod makijaż
+ ma ładne opakowanie
+ jest wydajny
+ ma korzystną cenę