Pędzle do twarzy

Inglot Pędzel do cieni i pudru 4SS

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 26 lipca 2022 o 12:49
    Nie jest zły, nie jest najlepszy
    Poszukiwania idealnego pędzla do rozświetlacza to była dla mnie spora przeprawa i wśród pędzli do tego zadania pojawił się i on Inglot 4SS. Kupiłam go na stoiku za regularną cenę i cóż mogę rzec. Jest to dobry pędzel ale nie najlepszy jaki zdołałam używać. Producent opisuje go jako pędzel do cieni i chyba poniekąd mogę się z tym zgodzić bo: 1. Pędzel posiada włosie, które jest nieco dłuższe przez co nie jest tak mocno zbity - pozwala to na rozcieranie cienia bazowego np. beżu. Wiem, że kształty oczu są różne tak samo jak wielkość powiek. Na małe oczy się to prawdopodobnie nie sprawdzi. Nie jest to pędzel precyzyjny dzięki któremu nałożymy cień w kąciku oka czy chociażby w załamaniu, co to to nie. Jak wspomniałam do nałożenia bazowego cienia owszem. 2. Objętość włosia pozwala na zaaplikowanie większej ilości cienia i roztarcia znacznie szybciej niż małym pędzlem. 3. Nie jest na tyle zbity, aby utrudniał pracę na powiece. Kolejna kwestia - pudry 1. Rozświetlacz - na kości policzkowe aplikacja rozświetlacza jest łatwa i prosta aczkolwiek nie jest to ideał wśród pędzli i drugi raz bym go do tego zadania nie kupiła. Do rozświetlacza lubię pędzle nieco bardziej miękkie w których włosie jest takie "delikatniejsze". Mimo, że jak napisałam wyżej, że nie jest zbity tak do rozświetlacza dla mnie jest. Mój ulubiony to RT 402. Oczywiście pędzel 4SS spełnia zadanie ale gdyby włosie było nieco bardziej "rozłożyste" ułatwiłoby mi to sprawę a także aplikowałby rozświetlacz bardziej miękko. 2. Puder - do pudru nie jest dobry nawet pod oczy. 3. Konturowanie - jak najbardziej, precyzyjny zwłaszcza do konturu nosa. 4. Płynne produkty - szczerze nie wiem, prócz podkładów nie stosuje żadnych innych płynnych kosmetyków takich jak: róż, bronzer czy rozświetlacz. Jeśli chodzi o rączkę to dobrze się trzyma w dłoni. Włosie nie wypada (myje go mydłem w kostce), nie podrażnia. Wykonanie jest dobre i w tej kwestii nie ma się czego przyczepić jednak jego cena jest zbyt wygórowana ale to już kwestia indywidualna i każdy widzi co kupuje :)
    Renees
    1 grudnia 2019 o 11:16
    Do kontrurowania, rozświetlania kości i większych powierzchni niż oko się nadaje ale nie do cieni
    To na pewno nie jest pędzel do cieni na dolną powiekę oka albo górną jako precyzyjna aplikacja. Rączka jest solidna z mocną skuwką którzy trzyma włosie dobrze i nie wypada z niego ale to spory pędzel który wielkościowo nadaje się jako pędzel do rozświetlacza na kości policzkowe. Nie jest mały. Włosie ma miękkie i nie podrażnia skóry. Ja go próbowałam do wszystkiego. Od nakładania cieni na oko, blendowania, nakładania rozświetlacza i konturowania po nakładanie pudru pod oczy i na nos.Tak, na nos :) I sprawdza mi się najlepiej do konturowania, nakładania rozświetlacza na kości policzkowe (na kąciki oczu jest za duzy, to pędzel który daje efekt chmurki, bardziej blendujący) i głównie i zarazem najczęściej nakładam nim puder pod oczy i na nos. Na nos nakładam zazwyczaj nim puder mocno matujący, który jest bardzo miałki i drobno zmielony i tak sprawdza sie rewelacyjnie. Pędzel nie daje mocnego wykończenia tylko takie właśnie rozcieranie/blendowanie. Nie wyobrażam sobie nakładać nim cienie na oko- chyba musiałabym mieć oko dwa razy większe. Jeszcze może się sprawdzić komuś przy opcji z konturowaniem, że bronzerem załamanie i trochę powyżej załamania powieki cieniujemy oko ale nie żeby nałożyć cień precyzyjnie :) Dodam jeszcze, że cena jest dosyć wysoka i uważam, że w takiej cenie są lepszej jakości pędzle niż ten.
    Zalety:
    • nie podrażnia skóry
    • miękkie włosie
    • solidnie wykonany
    • do rozświetlacza na kości polczkowe
    • do blendowania
    • do nakładania pudrów
    • dobrze przyczepiają się drobno zmielone pudry
    • zaokrąglona końcówka
    Wady:
    • włosie się rozjeżdża przy myciu trochę
    • cena zbyt wysoka w stosunku do jakości
    • nie nadaje się do cieni
    U konsultantki
  • 18 grudnia 2018 o 11:37
    godny uwagi
    Pędzel ma idealny kształt i rozmiar. Bardzo miękki, łatwo się czyści. Idealny do nakładania cienia na całą powiekę lub rozświetlacza. Jestem zadowolona z zakupu. No i w Douglasie można go kupić taniej niż w samym Inglocie, co jest kolejnym plusem.
  • 16 sierpnia 2017 o 23:14
    Jeden z ulubionych
    Posiadam wersję z włosia naturalnego. Łatwo i przyjemnie się tym pędzelkiem pracuje. Robi przepiękną 'chmurkę' w załamaniu, miękki, nie drapie i nie podrażnia moich wrażliwych oczu. Warto go mieć do blendowania. (Jeszcze nie stosowałam go do pudru, ale na pewno wypróbuje)
    U konsultantki
    Itinea
    29 czerwca 2016 o 17:36
    Wielofunkcyjny
    Jestem zadowolona z zakupu. Pędzelek ma miękkie włosie, nie drapie, jest też wielofunkcyjny: Można nim rozprowadzać korektor i puder pod oczami, rozświetlacz, zaznaczać załamanie powieki. Pędzel jest dość duży i myślę, że u osób z małymi oczami może być za duży przy makijażu oka. Dobrze rozciera cienie. Jak na razie nie wypada z niego włosie, po praniu jak każdy pędzel z naturalnego włosia ma tendencje do rozczapierzania się, wystarcz suszyć go w osłonce lub owinąć ręcznikiem papierowym i wraca do swojego pierwotnego kształtu. Szybko schnie. Wart swojej ceny.
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do twarzy