Kupiłam ten pędzel z potrzeby, ponieważ chciałam mieć jakiś mały pędzel do kosmetyczki, którym szybko przypudruję twarz w ciągu dnia.
Sam kosztuje 60zł, troszkę dużo jak dla mnie, ponieważ znam dobre pędzle w niskich cenach, a potrafią zrobić robotę. Za ten też zapłaciłam około 60zł ale udało się mi zgarną go w zestawie z innymi produktami marki GLOV.
BUDOWA
Jeśli chodzi o budowę pędzla, to trzonek jest wykonany z plastikowego elementu a włosie jest syntetyczne. Włosie jest mocno zbite, przez co pędzel jest "twardy" i nie jest to przyjemne w aplikacji. Pędzel jest już po kilku kąpielach i niestety nie jest też dobrze i trwale wykonany. Po czasie trzonek odkleił się od włosia i często wypada a samo włosie samo wypada, ale to już nie kwestia odpadającego trzonka a słabo sklejonego włosia. Jest to uciążliwe, ponieważ gdy chcę szybko dołożyć pudru to czasem staje się to ogromnym dla mnie wyzwaniem niestety.
EFEKTY
Tak jak wcześniej wspomniałam włosie jest zbite i nie jest przyjemne w aplikacji stosowanie tego pędzla. Trudno nim coś wklepać, prędzej jak już to omiatanie twarzy, ale to czasem sprawia, że podkład schodzi z twarzy. Przy wklepywaniu czasem czuć te włoski i nie należą też do najmiększych.
Jestem mocno z niego niezadowolona i nie ukrywam, ze od miesięcy leży w szufladzie i się kurzy, bo naprawdę nie lubię go używać. Myślę, że już lepiej by mi się sprawdził jakiś z Rossmanna najtańszy pędzel typu kabuki niż ten :(
Wady:
- cena
- jakość wykonania
- mocno zbity co utrudnia stosowanie
- nie przyjemne w użytkowaniu
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu