Mydła dla dzieci

Lorenay Peppa Pig, Liquid Hand Soap Świnka Peppa, Mydło w płynie

• 23 czerwca 2024 o 21:44
    Piękne
    Mydło jest zapakowane w pianka plastikowa butelkę z wizerunkiem świnki peppy i przyjaciół . Dzięki dyfuzorowi produktu używa się odpowiednia ilość , nie wytwarza zbyt dużo piany dzięki temu łatwo się myje dzięki i dobrze domywaa ciało nie uczula i nie podrażnia. Piękny zapach gumy balonowej córka jest bardzo zachwycona . Skusiła nas niska cena no i oczywiście świnka. Polecam że względu na pięknie utrzymujący się zapach na ciele dziecka.
  • 7 stycznia 2024 o 13:56
    Bajkowi przyjaciele z przyjemnym zapachem dotrzymują towarzystwa w czasie mycia łapek
    Przysadzista butla o pojemności 500ml z pompką, oklejona foliową etykietą z uroczymi bohaterami bajki ‘Peppa Pig’ to wybór, o którym zapomniałam mimo codziennego użytkowania przez moją córkę. Pompka działa bez zarzutu w trakcie korzystania przez już czteroletnie dziecko, nie rozpryskuje mydła na wszystkie strony, nie pluje, każdorazowo samodzielnie odbija tłoczek bez obawy o siłowanie się z mechanizmem, jednorazowo wydziela porcję do zdolną do umycia nawet bardzo dużych dłoni. Zapach słodki, faktycznie mocno przypomina gumę balonową, pozostaje na skórze przez około 10 minut od mycia, później jest już niewyczuwalny. Konsystencja płynno-żelowa, nie przecieka przez palce, nie rozlewa się. Pod wpływem wody łatwo rozprowadza się tworząc pianę skutecznie myjącą dłonie po plastycznych zabawach, radzi sobie z lekkimi, świeżymi zabrudzeniami z farby akwarelowej; w przypadku użycia po malowaniu farbami plakatowymi warto się pospieszyć, bo te zasychając tworzą plamy trudniejsze do usunięcia. Przezroczysty kosmetyk nie pozostawia po sobie klejącego, barwiącego osadu na umywalce. Szkoda, że nie można kontrolować zużycia produktu, bo okleina z grafiką z bajką skutecznie ukrywa ilość zawartości. Za to mojej latorośli bardzo podoba się opakowanie i czasem biegnie do łazienki na kolejne mycie łapek. Nie zauważyłam przesuszenia ani podrażnienia delikatnej skóry dziecka. Wydajność bardzo na plus - przy codziennym myciu łapek zużyłyśmy połowę opakowania przez 1,5 miesiąca użytkowania. Nie wiem jednak czy do niego wrócimy, bo moje dziecko woli bardziej pianki myjące od mydeł w płynie.