Mydła

Ziaja Maziajki, Mydło do kąpieli (różne rodzaje) (nowa wersja)

Bodyland.pl
Ziaja MAZIAJKI Mydło do kąpieli bąbelkowa cola 500ml
E-Glamour.pl
Ziaja Kids Bubble Cola żel pod prysznic 500 ml dla dzieci

• 7 maja 2025 o 20:45
    Recenzują oba zapachy
    Do zakupu skłoniły mnie nazwy GUMA... oraz COLA . Te "smaki" to miał być taki powrót do dzieciństwa, niestety nie dałam rady. Zapach gumy balonowej jest tak duszący , że chyba jedyna opcja to myć się przy otwartym oknie w łazience. Porcja większa niż łyżeczka od herbaty grozi napadami duszności , więc nie ma mowy o bąbelkiwej kąpieli. Pod prysznic może i się nada jeśli da się minimalną porcję na gąbkę żeby spienić . Cola - ten zapach jest mniej duszący , ale równie nieprzyjemny i chemiczny . Zapach utrzymuje się bardzo długo na skórze co jest dla mnie minusem . Cechy wspólne Wysuszają skórę Oba produkty testowałam pod prysznicem , w wannie , jako "odprężająca" kąpiel stóp i w żadnym tym przypadku nie byłam zadowolona z powodu przesuszenia i duszącego zapachu obu tych produktów. W akcie desperacji próbowałam zużyć jako mydło do rąk co skończyło się takim przesuszeniem rąk że objawiło się popękaniem skóry. Domownicy którzy również testowali oba produkty nie są z nich zadowoleni z wyżej wymienionych powodów Podsumowując: produkty , które są skierowane dla dzieci i kuszą smakowitymi nazwami nie nadają nie ani dla dzieci ani dla dorosłych. Nie polecam Na szczęście kupiłam po jednej butelce
    Zalety:
    • Ładne nazwy
    Wady:
    • Wysusza
    • Zapach wręcz dusi
    Her666
    30 października 2024 o 18:56
    Idealny dla dzieci , ale ja też się skusiłam na kąpiel w nim
    Żel zamknięty w dużej plastikowej przezroczystej butelce z zamknięciem na klik i płynem srednio gęstym w kolorze coli. Pachnie przepięknie jak tradycyjna cola, dobrze domywa (tak,dzieci po letnich szaleństwach potrafią być baaardzo brudne) srednio się pieni na skórze,ale za to w kąpieli tworzy mnóstwo piany i ciekawie koloruje wodę na brązowo. Nie podrażnia, nie uczula i nie wysusza skóry. Dzieci (i ja) byliśmy bardzo zadowoleni z tego płynu i świetnej zabawy oraz zapachu.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 10 października 2024 o 16:52
    Boski
    Kupiłam w Hebe wersję "bąbelkowa cola" i jestem z niej bardzo zadowolona. Mydło do kąpieli zamknięte jest w butelce z nakrętką, która absolutnie mi nie przeszkadza. Opakowanie jest również przezroczyste i widać ile produktu, jeszcze w nim pozostało. Producent nam obiecuje, że płyn ma delikatnie myć i nie powodować podrażnień. W pełni spełnia te oczekiwania oraz również to, że zapach jest bardzo colowy. Bardzo przyjemny i relaksujący. Kosmetyk jest również wydajny. Cena jak za takie cudo jest jak najbardziej odpowiednia. A teraz zdradzę sekret: używałam to jako żelu pod prysznic i działał również fantastycznie i z pewnością jeszcze do niego wrócę. Pozostaje mi jeszcze wypróbować inne wersję maziajek i również z pewnością dopiszę je do tejże opinii.
    Zalety:
    • dobre opakowanie
    • nie podrażnia
    • delikatnie myje
  • 13 listopada 2023 o 21:36
    Za dużo słodyczy
    Żel otrzymałam w prezencie i przyznam, że upominek nie trafił w moje gusta zapachowe. Co prawda mydło do kąpieli bąbelkowa cola od marki Ziaja bardzo dobrze się pieni i myje przyzwoicie, jest łagodne, bo nie uczula i nie podrażnia, ale ten zapach...ach ten zapach...na dłużą metę stał się dla mnie denerwujący i duszący i ...w końcu wykorzystałam go do innych celów, niż relaksująca kąpiel. Mydło ma ciemny kolor, co nie za bardzo mi odpowiada, jego konsystencja wydaje mi się za rzadka. Na plusy duża butla, która starcza na długo i niska cena. Na pewno dzieci pokochają to mydło do kąpieli, w końcu jest dla nich przeznaczone...
    Zalety:
    • wydajny,
    • dobrze się pieni,
    • nie podrażnia,
    • opakowanie,
    • cena.
    Wady:
    • zbyt mocny zapach coli,
  • 14 kwietnia 2022 o 0:31
    ColaLove
    Produkt zakupiony w markecie zamknięty w przezroczystej butli żel ma zapach i kolor coli ma rzadką konsystencję cudownie myje dobrze się pieni nie podrażnia nie uczula zamienia kąpiel w przyjemność polecam
    Zalety:
    • Dostępność
    • Konsystencja
    • Dobrze myje