Nie wyłamię się kręgu zadowolonych użytkowników żelu :) My także bardzo go polubiliśmy, a w sumie głównie dziecięca część naszej rodziny. Duże plusy za sporą pojemność, ładny owocowy zapach oraz przede wszystkim łagodną pielęgnację dziecięcej skóry. Myślę, że z chęcią wrócimy do tego żelu; tym bardziej, że cena jest bardzo przystępna, a wydajność jest bardzo dobra i żel służy kilka ładnych miesięcy.
Przede wszystkim – zapach! Bardzo wiernie odwzorowany - główne skrzypce gra tu winogrono, jak świeżo przegryziona kulka dojrzałego białego winogrona - słodka, soczysta, ale świeża. Kiwi pojawia się też w tle tu i ówdzie i razem tworzą bardzo fajny, orzeźwiający miks. To miła odmiana od sztandarowych i dobrze nam już znanych zapachów w kosmetykach dla dzieci czyli głównie truskawki, borówki czy gumy balonowej.
Żel ma bardzo dobrą konsystencję - dość gęsty, nie ścieka z dłoni i świetnie się pieni. Pianka jest delikatna, kremowa, miękka. Dziecko bez problemu radzi sobie z samodzielnym myciem, żel nie spływa niekontrolowanie. Jest przezroczysty, ale już pierwszy kontakt z wodą sprawia, że zmienia się w kremową piankę, więc widać gdzie jest na skórze. Bardzo łatwo się spłukuje, nie zostawia na skórze żadnego osadu czy wyczuwalnego filmu.
No właśnie, pomimo dobrych właściwości pieniących i wyrazistego zapachu, nie jest to żel, który jest mocny i wysusza skórę. Bardzo delikatnie, ale dokładnie myje, a skóra po wysuszeniu jest mięciutka w dotyku. Tym bardziej jestem zadowolona, że u dziecka zdarzają się ostrzejsze atopowe zmiany co jakiś czas (chropowate zaczerwienione miejsca, swędząca skóra). Używamy dermokosmetyków, ale cóż, wiadomo, że najfajniej pod prysznicem używać jakichś kolorowych i pięknie pachnących żeli, więc i takie pojawiają się u nas w łazience. Ten żel od OnlyBio nigdy nie zaostrzył ani bezpośrednio nie spowodował nieprzyjemnych objawów skórnych, w zasadzie to podczas jego używania skóra była w bardzo dobrym stanie, nawet nie musieliśmy używać tak często balsamu. No i do tego przez dłuższą chwilę pięknie pachniała owocami :)
Do pełni szczęścia dopisać należy bardzo wygodne opakowanie - duże, z wygodną pompką, z którą nawet dziecko sobie poradzi.
Lubimy ten żel! Na pewno jest to fajna alternatywa dla większości drogeryjnych żeli, które mają równie atrakcyjny zapach lub kolor, ale przy tym kiepskie właściwości pielęgnacyjne. Tutaj mamy komplet – naturalny skład, delikatne mycie, owocowy zapach!