Żele pod prysznic

Balea Magic Winter Times, Shower Gel Żel pod prysznic

pysiam
    1 kwietnia 2025 o 9:20
    dość przeciętny żel
    Żele Balea kupuję w sporych ilościach, głównie dla ich ciekawych zapachów i ładnych opakowań. Zapach tego żelu trochę mnie rozczarował, jest mocno przeciętny, choć na pewno znajdzie zwolenników, bo jednocześnie to "bezpieczny" zapach bez szaleństw. Na pewno jest kremowy i otulający czyli dobry na zimę, ale dla mnie nudny. Są żele tej marki, które kupuję ponownie, niektóre regularnie, natomiast zakupu tego żelu nie powtórzę. Zresztą to pozycja limitowana, więc całkiem możliwe, że już niedostępna. Żel jest średnio wydajny, choć dobrze się pieni, ale konsystencja jest mało treściwa. Mojej skóry nie wysuszył, ale córka narzekała ja lekkie przesuszenie skóry. Nie zgodzę się, że żel ma łagodną formułę odpowiednią dla skóry wrażliwej, w końcu zawiera SLES, więc to od razu go wyklucza z użycia przez posiadaczy skóry wrażliwej. Ogólnie jest to mało zapadający w pamięć żel, choć opakowanie ma urocze.
    Mvjaaaa
    23 maja 2024 o 19:27
    Bardzo fajny żel pod prysznic
    Kupiłam go przy okazji otwarcia drogerii DM w mojej miejscowości. Wzięłam go do testów. Ma bardzo ładny zapach, jest wydajny. Nie przesusza skóry, co często zdarza się przy innych żelach.
    Zalety:
  • 16 maja 2024 o 22:48
    Ok, nie mam zastrzeżeń
    Ten żel kupiłam na zakupach w niemieckim DM, ale widzę że można go kupić także na polskiej stronie tej drogerii za 4 zł. Żele Balea to chyba najtańsze tego typu produkty na rynku, bardzo przypominają mi Isane. +żel dobrze myje ciało, odświeża, usuwa nieprzyjemne zapachy, nie wysusza (choć zaznaczam, że nie mam do tego skłonności) + zapach ok, migdałowy, ciepły, kojarzy mi się z zimą. Może mnie nie porwał, ale też nie był nieprzyjemny. +dobrze się pieni, jest więc wydajny, stosunek ceny do jakości na plus Poprawny żel pod prysznic. Wrażliwe/suche skóry powinny uważać, bo większość produktów do kąpieli z Balea zawiera silny detergent SLES (i ten żel także, to już taki standard). Ja mam skórę normalną i mi odpowiada. Pewnie kupię ponownie, ale raczej inne wersje zapachowe.