Żele pod prysznic

Isana Rose Dream, Duschschaum Pianka pod prysznic

• 3 kwietnia 2023 o 22:20
    Różana pianka z Isany
    Lubię różane produkty przeróżne od pomadek do płynów, toników, balsamów i często kupuję to co mi wpadnie w ręce o tym zapachu czy zawierającego ekstrakty z róży. Zapach no wiadomo to trzeba lubić, jeśli ktoś nie gustuje i jest to dla niego męczący zapach to no niestety będzie niezadowolony bo ta pianka "daje mocno tymi " różami", dodatkowo zapach utrzymuje się jak na piankę którą przecież zmywamy prysznicem to zadziwiająco długo, jest intensywny, może to być na pewno dla wielu osób przytłaczające. Różane zapachy to chyba albo się uwielbia albo ich się nie znosi tak już jest dlatego trochę też mnie dziwi że dziewczyny kupują tak jednak kontrowersyjny zapach a potem jakieś negatywne oceny no róża jest specyficzna i ciężko też oddać ten zapach trafnie w takim produkcie gęstym i treściwym który tworzy warstwy. Używam jej do golenia nóg i jako taki umilacz kąpieli. Wydajna, przyjemna i wygodna w użytkowaniu to że zapach się utrzymuje to wiadomo może być plusem lub minusem.
  • 7 września 2022 o 22:45
    Ciekawy produkt
    Nigdy nie używałam pianki jako kosmetyku do mycia, więc postanowiłam wypróbować. Pianka ta ma mocno różany zapach, który naprawdę długo utrzymuje się na skórze. Zapach może nie wszystkim pasować, jest dość mdły. Sama pianka jest aksamitna, fajnie rozprowadza się po skórze. Okazała się być wyjątkowo wydajna. Na minus fakt, że jak to przy piankach trzeba pamiętać o wstrząśnieciu przed użyciem i trzymaniu pojemnika pionowo w dół. Pianka nie spowodowała żadnych podrażnień, czy przesuszen skóry. Daje uczucie odświeżenia. Ale czy kupię ponownie? Nie wiem, forma pianka choć fajna w teorii, w praktyce nie jest taka wygodna.
    Zalety:
    • zapach utrzymuje się na skórze, sam zapach jest mocno różany, niektórym może nie pasować
    • uczucie odświeżenia bez podrażnień, wysuszenia skóry
    • wydajna
    Wady:
    • sama forma pianki mało wygodną w użyciu
  • 26 czerwca 2020 o 15:58
    Niestety zapach to nie jest to
    Piankę kupiłam sobie z czystej ciekawości, kiedyś używałam pianek do mycia ciała z Organique i je uwielbiałam, ale marka wycofała moj ulubiony zapach i poszła w stronę naturalności, więc już za bardzo od nich nie kupuję. Ale do rzeczy. Ta pianka przychodzi do nas w opakowaniu podobnym do pianki do włosów, wizualnie nie mam się do czego przyczepić, różowa butelka, czyli wszystko się zgadza, skoro zapach też ma być różany. Mamy tutaj pompkę, która działa dość kiepsko, czasem dozowała kosmetyk poprawnie, a czasem w ogóle nic nie leciało i musiałam wstrząsnąć całą butelką. Wtedy też jakoś dziwnie leciało. Pianka jest bardzo delikatna i taka 'lekka', już wyjaśniam, co rozumiem przez powiedzenie, że jest lekka. Otóż są pianki bardziej treściwe jakby w konsystencji. Np pianka do golenia z Gillette tak dla porównania, ona jest jakby gęsta, mięsista taka niemalże, a przy Isanie mamy coś delikatnego, puszkowego. Rozumiem, że to są produkty do czegoś innego, ale chciałam porównac formulację. Na umycie się potrzeba trochę za dużo właśnie przez delikatność. Mam wrażenie, że kosmetyk ten nie domywa moich pach (które są posmarowane antyperspirantem np Dove, nie żadnym tam do zadań specjalnych), czyli generalnie nie jest w stanie zmyć z mojego ciała jakichś większych zabrudzeń. Do mycia rąk lepiej się nadaje. Jeśli chodzi o zapach to nie wiem, ale spodziewałam się czegoś lepszego, tutaj jest taka syntetyczna róża, jak jedna z recenzentek napisała - takie trochę babcine perfumy. Zauważyłam, że różę jeśli chodzi o zapach bardzo ciężko jest zrobić, bo zawsze to pachnie jakoś inaczej, niż powinno i ten zapach po kilku użyciach kosmetyku też mnie męczy, więc unikam, ale tutaj chyba myślałam, że będzie inaczej, lepiej jakoś. Żele z Isany ze standardowej linii bardzo lubię i sobie chwalę, ale z tej pianki nie jestem zadowolona. Używałam ją ze 4 tygodnie pod prysznicem i mnie męczyła, nie miałam przyjemności z jej stosowania no i właśnie ten problem, że miałam wrażenie, że nie domywa zwyczajnego antyperspirantu. Potem stwiedziłam, że nie będę się z nią męczyć i używam do rąk i do stóp i w taki sposób ją zużyję. Mam nauczkę, że po prostu zapach róży w kosmetykach jest trudny do zrobienia i lepiej takiego nie kupować.
  • 20 kwietnia 2020 o 19:25
    Super jest!
    ????Pianka ma bardzo ładne i solidne opakowanie. ????Jej zapach jest bardzo ładny. ????Po zastosowaniu zapach utrzymuje się dość długo na skórze. ????Ma wygodny i solidny dozownik, który się nie psuje i działa bez zarzutu. ????Dobrze się pieni i fajnie nawilża skórę. ????Produkt jest wydajny. ????Nie podrażnia skóry i nie wysusza jej. ????Jestem z niej bardzo zadowolona, ponieważ u mnie sprawdza się świetnie.
  • 20 marca 2020 o 17:59
    Dobry produkt, straszny zapach
    Pianka ma fajną gęstą konsystencję. Wystarczy niewiele aby umyć całe ciało. Dobrze działa, nawilża. Opakowanie jest wygodne, ładne. Dodatkowo kosmetyk jest łatwo dostępny w niewielkiej cenie. Ogólnie jest to dobry produkt, jednak zapach jest dla mnie nie do zniesienia, przypomina mi duszące babcine perfumy. Niestety przez tą wadę nie byłam w stanie zużyć pianki w całości. Na pewno nie kupię kolejnej sztuki, chyba że o innym zapachu, jednak czuję się bardzo zniechęcona przez tą wersję.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja
    • nawilża
    • dobrze myje
    • wydajna
    • łatwo dostępna
    • w niewielkiej cenie
    Wady:
    • straszny zapach