Żele pod prysznic

Green Velo Mandarynka i bazylia, Żel pod prysznic

• 9 listopada 2024 o 14:05
    Mdła mandarynka
    Nie zachwycił mnie ten żel, spodziewałam się lepszego i bardziej intensywnego zapachu, bo poprzedni żel marki (wariant z ylang ylang) zawiesił wysoko poprzeczkę i może dlatego spotkałam się z lekkim rozczarowaniem tym razem. Generalnie żel jest dobry, przede wszystkim nie wysusza skóry, przeciwnie, dba o nią, nawilża i odżywia i skutecznie myje oraz oczyszcza, a to jest najważniejsze. Skład jak to w przypadku Green Velo wzorowy i naturalny. Pojemność spora i bardzo wydajny produkt, natomiast nie jestem fanką tych opakowań z klapką i dziubkiem - moim zdaniem powinna być w tych żelach pompka, tak jak w mydłach do rąk. Czasem za dużo płynu się wyleje i ogólnie to przechylanie butelki za każdym razem i dozowanie jest momentami uciążliwe. Sam produkt dobrze się pieni, choć jak dla mnie mógłby jeszcze bardziej tworzyć gęstą i zbitą pianę. Największy zarzut mam odnośnie zapachu, spodziewałam się czegoś wow i intensywnego zapachu cytrusowego z orzeźwiającą nutą bazylii, a tymczasem zapach jest dosyć mdły, nijaki i bliżej nieokreślony. Nie czuć w ogóle bazylii, a mandarynka występuje jedynie w domyśle i pobrzmiewa gdzieś niewyraźnie w tle. Zapach jest nietrwały, ulatnia się w moment. Do tego żelu z pewnością bym nie wróciła, doceniam jedynie skład i dobroczynne działanie na skórę, stąd moja nadal wysoka punktacja.
  • 5 listopada 2024 o 1:33
    Dla aktywnych-nowy żel pod prysznic, który dba i chroni . Ekstrakt z czarnuszki, naturalne składniki i szczytny cel.
    Kilka miesięcy temu otrzymałam wyróżnienie. Cudowne uczucie. Bardzo dziękuję za obdarowanie w Top Recenzentka. Doceniam. To dzięki wizaz.pl zakupiłam kolejny żel pod prysznic Green Velo Mandarynka i Bazylia z zawartością ekstraktów roślinnych połączonych z kompozycjami z całego świata, w tejże wersji z ekstraktami z czarnuszki. Jestem osobą aktywną,ceniącą nad wyraz pielęgnację, bo ciało to moja świątynia, którą kocham z zaufaniem i troską. Butelka żelu poręczna, a emocjonalnie dobre zamknięcie zapewnia szczelne zamknięcie produktu. Sam żel to 97%składników pochodzenia naturalnego. Znakomita Mistrzyni Maja Włoszczowska wie co dobre, a szczytny cel z pozyskanych z zakupu środków Green Velo sprawia, że z przekonaniem warto sięgnąć po nowości debiutanckiej polskiej marki. Żel pod prysznic Mandarynka i Bazylia ma lekką, przyjazną, wydajną konsystencje. Kompozycja zapachowa natychmiastowo regeneruje i odświeża, pozostawiając miłe w dotyku, zadbane ciało. Ponowne moje kupno jest zatem najlepszą rekomendacją, dlatego też polecam i zachęcam, a przy okazji cześć Waszych środków zostanie przekazana na rozbudowę ścieżek rowerowych w Polsce. Dla mnie testowanie dzięki wizaz.pl pozwoliło poznać i nowości i żel o unikalnym składzie.
    Zalety:
    • Solidne opakowanie
    • Wydajne
    • Lekka konsystencja
    • Chroni
    • Koi
    • Łagodzi
    • Regeneruje
    • Zapewnia skuteczną profilaktykę pielęgnacji
    • Działa przeciwzapalnie
  • 6 października 2024 o 15:53
    Ogromny minus za opakowanie
    Kupiłam kolejny produkt marki Green Velo z uwagi na to, że chcę wspierać ideę marki i wspierać rozwój ścieżek rowerowych w Polsce. Doceniam cel marki, ale też ekologiczne podejście marki i zrównoważony rozwój w postaci opakowań z recyklingu. Natomiast ten plus stał się też minusem. Trafiłam na opakowanie z całkowicie rozwalonym korkiem. Nie zauważyłam tego gdy go kupowałam. Natomiast po powrocie do domu zauważyłam, że opakowanie całkowicie przecieka i brudzi wszystko dookoła. Produkt nie był odpowiednie zabezpieczony i miałam wątpliwość co do stanu płynu, który pozostał w opakowaniu. Nie wiedziałam kiedy opakowanie się rozszczelniło, jak długo stał "otwarty". Obawiałam się, że produkt się zepsuł. Jego zapach też był niepokojący i nie wiem, czy to połączenie mandarynki i bazylii dało taki efekt, czy produkt był popsuty. Używałam tylko kilka razy, bo obawiałam się, że moja wrażliwa skóra tego nie zniesie. Bardzo się zraziłam do tego produktu. Resztę zmieszałam z płynnym mydłem do rąk.
    Zalety:
    • cel i idea marki
    Wady:
    • nieszczelne opakowanie
    • niepokojący zapach
    xBunny
    3 września 2024 o 22:50
    Fajny produkt wart uwagi
    Produkt otrzymałam w ramach testów Top Recenzentek. Jestem pozytywnie zaskoczona. Żel ma bardzo dużą butelkę a przy tym jest niesamowicie wydajny. Ma lekko żelową konsystencję i już nie wielką ilość umyje całe ciało. Produkt ma fajny orzeźwiający zapach, nie utrzymuje się na skórze i nie jest intensywny podczas użytkowania. Moim zdaniem jest on dobry dla całej rodziny. Polecam.
  • 27 lipca 2024 o 10:54
    Liczyłam na fajniejszy zapach, ale działanie bez zarzutu
    Powyższy żel razem z kilkoma innymi kosmetykami tej marki udało mi się wygrać w konkursie na Wizażu jeszcze w czerwcu i przyznaje bardzo się ucieszyłam. Mignął mi kilka razy w Rossie stand z tymi produktami, więc byłam ciekawa jak się sprawdzą. Na pierwszy ogień poszedł ten żel. Opakowanie to solidna i spora butelka o poj. 400ml. Żel jest bezbarwny i ma lejącą, nieco wodnistą żelową formułę. Choć nie był to dla mnie jakiś wielki problem, to podczas aplikacji produkt 'uciekał' z dłoni czy z myjki. Pienił się ok, choć przez tą lejącą formułę ciężko wyważyć odpowiednią porcję tego żelu. Zapach okej, czuć delikatny zapach owoców cytrusowych, czy to konkretnie mandarynka może i tak, zapach w moim guście nie jest jakiś jednoznaczny. Pachnie przyjemnie ale jest to zapach na tyle delikatny, że ani nie przeszkadzał mi ani nie wywołał jakiegoś super zachwytu. Nut bazylii czy jej aromatu nie czułam wcale. Po kilku sekundach od spłukania przestawałam czuć zapach tego żelu. Żel sprawdza mi się dobrze, mimo tej dość lejącej formuły jest wydajny ale też i jego pojemność jest nieco większa a i nie używałam go codziennie a zamiennie z innymi żelami. Bo jednak od czasu do czasu wole żel o intensywniejszych zapachach. Oczyszczał w porządku, dawał fajne uczucie rześkości i świeżości. Czułam, że moja skóra jest czysta, bez dyskomfortu czy przesuszania skóry. Nie dawał mojej skórze jakiś specjalnych efektów pielęgnacyjnych, oczyszczał i nie wysuszał uważam, że to ok. Podsumowując całkiem okej, choć generalnie na dłuższą metę nie planuje powtórnego zakupu tego konkretnego wariantu, to krzywdy mojej skórze nie robi a do poziomu oczyszczenia nie mam się co czepiać.