Tusze do rzęs

Avon Wonder Curl, Volume, Curl & Lift Mascara Podkręcająco-unoszący tusz do rzęs

KardiaM
    10 kwietnia 2025 o 17:34
    Unosi i pogrubia rzęsy
    Uwielbiam podkreślać spojrzenie w makijażu, więc chętnie testuję wiele mascar. Ta zachęciła mnie przede wszystkim opisem i obietnicami oraz ładnym opakowaniem, które cieszy oko. Szczoteczka jest silikonowa i przez dość szeroki "wlot" do buteleczki nabiera sporą ilość produktu- potrzeba więc wprawy w aplikacji. Kolor jest intensywnie czarny, a konsystencja z początku rzadsza, więc tu również potrzeba przyzwyczajenia się. Nie miałam jednak problemu z aplikacją produktu, bo szczoteczka ładnie "czesała" i rozdzielała mi rzęsy. Po pierwszej warstwie efekt był subtelny, ale po drugiej widać było wyraźne pogrubienie i uniesienie rzęs (na załączonym zdjęciu rezultat po dwóch warstwach). Trwałość również była zadowalająca jak na to, że nie jest to kosmetyk wodoodporny. Nie miałam problemu z jego zmyciem za pomocą płynu micelarnego. Tusz nie spowodował u mnie podrażnień oczu czy uszkodzeń rzęs. Nie wiem czy sięgnę ponownie, bo lubię testować nowe kosmetyki, ale ten zakup uważam za udany.
  • 4 grudnia 2024 o 20:08
    Zadowalający
    Lubię ten tusz do rzęs, w szczególności za jego rozdzielenie rzęs i pogrubienie. Lubię malować oczy i to bardzo mocno. Z ciekawości sięgłam po ten tusz i nie zawiodłam się. Świetnie się sprawdza w ciągu dnia, nie osypuje się, a co najlepsze - idzie go zmyć płynem micelarnym i to bez żadnego problemu. Jak dla mnie jeden z lepszych tuszy od Avon.
  • 5 listopada 2024 o 12:07
    pozytywne zaskoczenie
    Po kilku makijażowych wpadkach z firmą Avon, nie miałam już ochoty na kolejne eksperymenty. No ale skoro firma postanowiła mi ten tusz sprezentować, postanowiłam spróbować... Zacznę od tego, że mam delikatne rzęsy i zazwyczaj efekt po jednej warstwie tuszu nie jest dla mnie wystarczający. Tu jest inaczej - już po jednej warstwie rzęsy są dobrze podkreślone - zarówno wydłużone, pogrubione jaki i podkręcone, uniesione. Dwie warstwy dają dla mnie całkiem spektakularny efekt. Poza tym tusz trzyma się cały dzień, nie kruszy, rzęsy nie "oklapują" w ciągu dnia. Nie problemów ze zmywaniem. Ja jestem zadowolona, nawet bardzo, choć przy drugiej warstwie trzeba uważać, by nie posklejać sobie rzęs - może to kwestia nie do końca dopracowanej szczoteczki, jak sugerowała to jedna z poprzednich recenzentek. Ale i tak jest dobrze
  • 21 października 2024 o 17:55
    Niedopracowana szczoteczka
    Tusz ładnie i na długo podkręca rzęsy. Jest dosyć trwały, obsypywanie jest naprawdę minimalne. Nie uczula. Daje efekt głębokiej czerni. Niestety producent kompletnie nie dopracował szczoteczki, która za każdym razem nabiera zbyt dużo produktu, przez co zawsze tworzy grudki na rzęsach. Z tego powodu trzeba bardzo uważać przy nakładaniu, żeby nie przedobrzyć i nie zrobić sobie efektu pajęczych nóżek. Najlepiej nałożyć tusz szczoteczką producenta a następnie sięgnąć po inną i zebrać nadmiar produktu. Ogólnie tusz nie jest zły, ale ta koszmarna szczoteczka psuje całą radość z używania tego tuszu. Z tego powodu nie kupię tego produktu więcej, bo jego apliakcja doprowadza mnie już do szewskiej pasji.
    Zalety:
    • Podkręcenie, kolor, trwałość
    Wady:
    • Szczoteczka zawsze nabiera za dużo produktu i tworzy grudki
    W perfumerii
  • 17 września 2024 o 10:15
    Super wydłużający i podkręcający
    Fantastyczny tusz, który super sie rozprowadza. Fajnie podkręca i wydłuża rzęsy. A do tego ma przyjemne dla oka opakowanie. Dobrze się zmywa. Polecam!
    Zalety:
    • podkręca i wydłuża
    Inne