KWC LogobyWIZAŻ logo

Sucrose Laurate właściwości i zastosowanie

Laurynian sacharozy

Monododecanoate B-D-Fructofuranosyl-A -D-Glucopyranoside
Białawy proszek, powstały z kombinacji cukru i kwasu laurynowego, kwasu tłuszczowego pochodzenia roślinnego, np. z oleju kokosowego, laurowego lub z ziaren palmy olejowej. Do receptur kosmetycznych dodawany w niewielkich stężeniach. Rozpuszczalny w wodzie.

Działanie w kosmetykach

Pełni funkcję łagodnego emulgatora formuł myjących, jest również bardzo łagodną substancją myjącą i emolientem, zapobiega przesuszaniu skóry, łagodzi drażniące działanie silnych detergentów, wygładza i odżywia.

Typ składnika

  • Substancja pochodzenia naturalnego
  • Substancja roślinna

Funkcja w kosmetyku

  • Emolient
  • Emulgator, emulsyfikator
  • Substancja filmotwórcza
  • Substancja kojąca, łagodząca, substancja wzmacniająca naczynia krwionośne
  • Substancja kondycjonująca
  • Substancja konsystencjotwórcza
  • Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd
  • Substancja odżywcza
  • Substancja powierzchniowo czynna

Komedogenny

1
Słabsze działanieSilne działanie

Alergenne

1
Słabsze działanieSilne działanie

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Tak
Nie wiadomo
Nie

Najpopularniejsze produkty z Sucrose Laurate

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej dotworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych
Więcej informacji znajdziesz tutaj.