Podkłady

Flormar Perfect Coverage Foundation Podkład kryjący

Flormar Perfect Coverage Foundation Podkład Kryjący 102

Nasi użytkownicy zostawili 92 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 listopada 2023 o 20:48
    Dobre krycie
    Podkład dostałam od szwagierki, ponieważ producent daje mylne nazwy kolorów, Ivory zazwyczaj jest jasny, Flormar zrobił psikusa i kosmetyk o tej nazwie jest dość ciemny, idealny dla mnie na lato. Jak na dobrze kryjący podkład konsystencja jest całkiem lekka, dzięki temu nie wygląda ciężko, a naturalnie. Trwałość jest całkiem ok, jednak koniecznie trzeba go przypudrować, bez tego może się ważyć. Podkład ma właściwości nawilżające, myślę że dobrze sprawdzi się na cery suchej (ja mam normalną, dobrze nawilżoną). Radzę ostrożnie z pompką, ponieważ działa 0-jedynkowo, po wciśnięciu wyskakuje 1 porcja, nie można wydobyć małej ilości podkładu.
    Zalety:
    • dobre krycie
    Wady:
    • zdradliwe nazwy kolorow
    • pompka
    lergie
    9 listopada 2021 o 23:30
    Raczej nie wart zachodu
    Podkład kupiłam na wyprzedaży marki w Rossmannie. Oceniam najjaśniejszy dostępny kolor, 101 Pastelle. Sprawia wrażenie podkładu "starej generacji", jest kremowy i ...pomarańczowy w tonie. Najjaśniejszy kolor niestety jest dla mnie za ciemny, ale o dziwo nie jest jakoś oksydujący. Co ciekawe jest naprawdę trwały i przypudrowany naprawdę bardzo dobrze się trzyma, z tym, że na nosie maseczki nie lubi ;) Daje efekt wygładzenia i nie podkreśla niczego, przynajmniej przez jakiś czas. Wieczorem po nałożeniu rano niestety podbija trochę pory. Nie wyczuwam zapachu, może minimalnie. Może i trochę staromodne, ale całkiem porządne opakowanie szklane matowe z pompką, która się nie zacina. Czy wart ceny regularnej? Niekoniecznie. Ogólnie bardzo poprawny, ale kolor nie zachęca do powrotu.
    • Wygładzenie
    • Cena promocyjna
    • Konsystencja +/-
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Kolorystyka starej generacji, najjaśniejszy nie jest zbyt jasny i wpada w pomarańczkę
    • Cena regularna
    • Dostępność
  • 14 września 2021 o 10:02
    Na mojej skórze tworzy efekt maski.
    Podkład kupiłam podczas wyprzedaży w Rossmannie. Cena była śmiesznie niska, czego nie można powiedzieć o cenie regularnej- kosztuje dość sporo. Jeśli chodzi o opakowanie to produkt posiada pompkę- bardzo higieniczne i wygodne rozwiązanie. Jedno naciśnięcie pompki dozuje odpowiednią ilość produktu. Konsystencja jest w sam raz, ale sam podkład... Mimo dobrej konsystencji rozprowadza się topornie. Szybko zastyga, tworzy efekt "tynku" na twarzy. Gdy użyję małej ilości to nie jestem w stanie rozsmarować go na twarzy, gdy natomiast dołożę odrobinę- efekt grubej maski gotowy. Próbowałam nakładać palcami, gąbeczkami, pędzlem do podkładu... Za każdym razem ten sam efekt. Jestem posiadaczką cery mieszanej, lekko tłustej w strefie T i suchej na policzkach i niestety ten podkład podkreśla wszystkie "problemy" jak i rozszerzone pory. Plusem jest jasny kolor który nie oksyduje na mojej twarzy, ale co z tego że nie oksyduje skoro wygląda jak tynk? Podsumowując: więcej go nie kupię, aczkolwiek znalazłam dla niego zastosowanie- mieszam go z podkładem innej firmy, który jest zbyt ciemny... I czekam z niecierpliwością aż się skończy.
    Zalety:
    • Nie utlenia się
    Wady:
    • Cena regularna jest wysoka
    • Daje efekt maski
    • Bardzo ciężko się rozprowadza
    • Podkreśla suche skórki
    • W tych strefach skóry które są bardziej "tłuste" szybko zaczyna się rolować.
    Dinulka
    12 września 2021 o 21:35
    Nie jest źle, ale więcej nie kupię
    Podkład jest w porządku, ale nie jest moim faworytem. Faktycznie można nim budować zadowalające krycie, jednak potrafi nieładnie powchodzić w załamania, np. na czole. Nie trzyma mi również matu, już bezpośrednio po nałożeniu widoczny jest błysk, który nawraca po paru godzinach po nałożeniu pudrów. Mam dni, gdy wyglądam ładnie, mam wygładzoną buzię, a mam dni, kiedy jakoś koszmarnie wchodzi w każdą zmarszczkę, albo waży się po paru godzinach, inaczej mówiąc ciastkuje i wyglądam bardzo źle. Trwałość taka sobie, spokojnie go wytrę z nosa np. chusteczką i zostaje dziura. Na maseczce przy powiedzmy czasie do 30 min podróży lekko się odbija, ale nie ściera z twarzy całkowicie. Kolorystyka jest dramatyczna, kupiłam go przed wakacjami i rzuciłam w kąt, bo był ciemny i pomaranczowy na mnie. W wakacje jednak się z nim przeprosiłam, jest odpowiednio ciemny, a pomarańcz już tak nie wybija, szczególnie po przypudrowaniu.
  • 15 czerwca 2021 o 3:23
    Ulubieniec
    Mimo tego że gama kolorystyczna tego podkładu jest bardzo uboga to jestem w stanie mu wybaczyć za to, jaki efekt tworzy na twarzy. Skóra jak wygładzona, jakby ktoś jest blur w photoshopie nałożył... I do tego wytrzymuje u mnie spokojnie 8h przypudrowany pudrem dla dzieci. :)
    Zalety:
    • efekt na skórze,
    • opakowanie,
    • trwałość
    Wady:
    • gama kolorystyczna