Podkłady

Couleur Caramel Hydra Jeunesse, Fond de Teint Fluide [Fluid Foundation] Podkład do skóry dojrzałej

Couleur Caramel Podkład Do Skóry Dojrzałej Fond De Teint Fluide Hydra Jeunesse 21 Porcelaine

• 10 września 2022 o 11:31
    Edytuję, bo się polubiliśmy
    EDIT> Zużyłam całe opakowanie tego podkładu, do ostatniej kropli. Podkład bardziej nadaje się u mnie w zimę. Zmiana techniki nakładania zdziałała cuda. Na tak za tym podkładem przeważył kolor, który mi pasuje idealnie. Zapach jakoś przeżyję. Pierwotnie pisałam> Mam jak najbardziej cerę dojrzałą i teoretycznie ten podkład jest skierowany do takich użytkowniczek jak ja. Jednak ta potencjalna użytkowniczka powinna mieć idealną cerę, bez skłonności do zapychania i zaskórników, bo ten podkład niczego prawie nie kryje. Nie jestem fanką ciężkich tapet na twarzy, ale podkład ma jednak coś tam kryć. Ten tego nie robi. Odcień mam idealnie dobrany ( 21, chyba jaśniejszego nie ma ) i wydaje się nie odcinać twarz od szyi, ale to nie to. Trzeba dość dużo nakładać, wklepywać właściwie. Przypudrowany trzyma się nawet dobrze, bez pudru nie. Nie ciemnieje. Ja nie szukam czegoś takiego, więc więcej go nie kupię.
    Zalety:
    • jasny odcień
    • nawilża
    • dobry skład
    • opakowanie szklane z pompką
    Wady:
    • wysoka cena
    • pachnie tranem czy jakimś olejkiem
  • 7 maja 2021 o 11:54
    Najlepszy podklad naturalny
    Jako fanka naturalnych kosmetyków testowalam wiele podkładów naturalnych. Jak dla mnie ten podklad jest najlepszy. Mam już 3 opakowanie i nigdy z niego nie zrezygnuje.
    Zalety:
    • piękny sklad
    • jak dla mnie bardzo łatwo się rozprowadza za pomocą gąbeczki
    • naturalny efekt bez maski
    • lekkie krycie
    Wady:
    • cena, ale za taką jakość jestem w stanie tyle zapłacić
  • 15 marca 2021 o 0:32
    Nawilża i rozświetla.
    Jest kapryśny, potrafi się rolować, bardzo słabo kryje ale go lubię. Świetnie nawilża, rozświetla i koi suchą skórę jak żaden inny. Często do niego wracam, jeżeli nie potrzebuję mocnego krycia a jedynie wyrównania kolorytu i rozświetlenia. Na wiosnę/jesień idealny. Latem Może się świecić i przetłuszczać. Dobrze wygląda nałożony palcami jak i pędzlem. Jeżeli masz sporo do ukrycia, tłustą skórę to raczej unikaj. ZALETY: - Ładne opakowanie z matowego szkła z pompką. Wygląda luksusowo. Pompka jest sprawna, nie zacina się. Łatwo dozować odpowiednią ilość kosmetyku. - Kolory ładnie stapiają się ze skórą. Są naturalne. - Nie podkreśla suchych skórek. - Naturalny skład. - Nie zapycha. - Nie podrażnia. - Zapach - delikatny, pudrowy, nie utrzymuje się długo. - Krycie bardzo delikatne. Bardziej ujednolica niż kryje. - Nawilża i rozświetla. - Zostawia delikatny , ochronny film na skórze. Nie wszystkim to odpowiada. - Konsystencja rzadka, lekko żelowa. - Nie ciemnieje na skórze. WADY: - Mało wydajny. - Cena trochę wysoka w stosunku do wydajności. - Trzeba go szybko nakładać żeby efekt był równomierny. Jedna cienka warstwa, ewentualnie druga po czasie, w przeciwnym wypadku wygląda źle. - Po niektórych kremach potrafi się zwarzyć, rolować.
  • 13 stycznia 2021 o 20:24
    Pomyłka w nazwie - to raczej krem BB
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Nie mam pojęcia dlaczego producent nazywa ten produkt podkładem. Na mojej suchej skórze zachowuje się jak śliski krem BB i to jeden z tych mniej kryjących. Na jednym policzku mam kilka zmian zapalnych-mocno czerwonych. Podkład lekko je zaróżowił (nie przykrył, ta czerwień została lekko przygaszona). Och, gdyby krył ciut lepiej byłby naprawdę idealny - odcień z różowymi tonami tak idealnie stapia się z moją skórą, że aż żal, że z naszej znajomości nic nie będzie :( Dla posoadaczek jedwabistych cer bez żadnej skazy będzie to naprawdę dobry produkt- ma wspaniały, naturalny skład, lekko wyrownuje koloryt. Nałożony jedną warstwą wygląda pieknie. Gdy próbowałam "podbić" mu krycie i nałożyć drugą warstwę to i tak dalej nie krył a jeszcze okropnie powchodził w pory (można je było swobodnie policzyć, jako żółte kropki...). Wadą przy cenie 120 zł jest jego marna wydajność - jest to kosmetyk o rzadkiej, wodnistej konsystencji, raz i dwa i nie ma. Kupiłam próbki 3 odcieni, dwa pasują w tym jeden po prostu idealnie. Ale nawet jeśli miałabym go kupić gdyby moja cera się poprawiła to i tak traktuję go jako krem BB. Noe wysusza, przyjemnie nawilża. W moim przypadku skóra świeci się jak spocona ale można ten efekt zmatowić pudrem (ja nakładałam podkład na krem nawilżający, więc pewnie dołożyłam swoje do tego świecenia). Szkoda wielka.
    Zalety:
    • Skład
    • Odcień idealny (jeszcze mi się taki w płynnych kosmetykach nie trafił)
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Nie kryje
    • Mało wydajny
  • 3 czerwca 2020 o 17:53
    Moja największa podkładowa porażka
    Co mnie podkusiło? Świetne recenzje i naturalny skład. Niestety choć bardzo chciałam, żeby okazał się tym jedynym, wyszła z tego największa porażka. Przede wszystkim podkład nie kryje w ogóle. Nie mam niedoskonałości, ale mógłby przynajmniej wyrównywać koloryt - nie robi tego, maże się jak olej i prawie nie zostawia pigmentu na skórze. Zapach przy tym ma zjełczałego tłuszczu, więc nic przyjemnego. Najgorsze jest jednak to, że mimo zerowego krycia, podkreślił absolutnie wszystkie skórki na nosie, o których istnieniu nie miałam pojęcia. W połowie dnia przyjrzałam się dokładnie cerze z nadzieją, że może jakoś zaczął współpracować i tu kolejne przerażenie - ostatnio udało mi się wypracować pielęgnację na tyle żeby pory były czyste, a ten podkład wszystko zniszczył, pozapychał wszystko co się dało, więc na twarzy mam znów mnóstwo czarnych kropek. Jeszcze nigdy nie używałam czegoś tak złego do twarzy... Nieczęsto piszę recenzje, ale naprawdę nie mam pojęcia jakim cudem ten podkład ma tak dobre oceny, dlatego postanowiłam przed nim przestrzec. Polecam zakupić najpierw próbkę, bo swoje kosztuje.
    Zalety:
    • absolutny brak zalet
    Wady:
    • nie kryje
    • podkreśla wszystkie skórki
    • zapycha
    • śmierdzi zjełczałym tłuszczem