Alterra Natural Spirit Natürliches Parfüm EDT

• 15 lutego 2017 o 9:54
    Kwaśne, nieskomplikowane cytrusy
    Wodę oceniam pobłażliwie, bo traktuję raczej w kategorii ciekawostki tej naturalnej marki. Zapach jest bardzo nieskomplikowany, jednotorowy. Po prostu dużo soczystych, kwaśnych cytrusów. Niby nic, ale jednak coś w sobie ma – dużą moc chłodzącą na lato, skojarzenie z lemoniadą – nie wiem, w każdym razie jest bezpretensjonalny i na swój sposób budzi sympatię. Piszę to dlatego, że naturalne zapachy często trącą środkiem na komary, a ten jest bardzo w porządku. Przyjemnie zacząć od niego dzień. Żadnego zapachu skórek, bardzo mało słodyczy, o prostu kwaśny, owocowy, orzeźwiający sok. Słodkawy, lekko mydlany robi się pod koniec, kiedy już tak czy owak słabo go czuć. Gorzej, że ,,słabo czuć” następuje po połowie godziny. Z drugiej strony, to cytruski za kilkanaście zł. Cytrusowe zapachy, niezależnie od ceny, znikają z mojej skóry po godzinie i wymienić mogę raptem 2 wyjątki. Jak dla mnie, jest to bardzo odświeżająca, fajna zapachowa mgiełka na lato.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 7 kwietnia 2016 o 22:30
    Ładny odświeżacz
    Zapach jest całkiem fajny, odświeżający, ale niestety wytrzymuje max 1 godzinę. Żenujący wynik.
    • Flakon
    W perfumerii
    dupelka
    2 maja 2013 o 15:26
    odświeżacz do wc!
    Moja koleżanka kupiła go w ciemno po kilku pryskach oddała go mnie, ponieważ uznała że nic tak nie śmierdzi jak ta woda. Ja tez nie jestem zachwycona tym zapaszkiem bo z początku ostry że aż przeszkadza po chwili zamiast łagodnieć to znika zupełnie oporócz butelki to nic w nim nie zasługuje na uwagę ot odświeżacz do wc nic poza tym. za te pieniądze można dostać coś lepszego. Używam tego produktu od: ok.2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w celu odświeżenia pomieszczeń
  • 21 stycznia 2013 o 16:58
    stosować co pół godziny
    Zapach sam w sobie piękny, urodą oczywiście lekkiej niezobowiązującej mgiełki do ciała na letnie, upalne dni. Przypomina mi (nie tylko z uwagi na kraj dystrybutora...) cukierki Nimm2, te cytrynowe, żółtaśne. Zawsze podbieram te cytrynowe :) i nie miałabym nic przeciwko zapachowi Nimm2 na skórze i wokół mnie. Niestety, mimo fajnego zapachu, niskiej ceny i ładnego flakonika (nawiasem mówiąc, cena niska, a zapach nie ma cech typowych tanich perfumideł, opakowanie też nadspodziewanie gustowne, proste) te pachnidełko jest totalnie nietrwałe. Kwaskowata początkowa woń alkoholu i limonki ustępuje słodyczy syropu cytrynowego czy Nimm2, ale... można to całkiem przeoczyć. Trwałość zapachu żadna. No i jeszcze ciekawostka: zapach niby w zamyśle super-eko i co nie jeszcze... a ma w składzie kumarynę. Mnie tam ta kumaryna w śladowych ilościach, w dodatku wdychana lub wchłaniana przez skórę, a nie spożywana na łyżeczki jak np. cynamon, nie przeszkadza (zresztą czy ograniczenia w stosowaniu kumaryny w zapachach nie są raczej związane z uczuleniami? no dobra, same sobie sprawdźcie ;) ), ale mimo wszystko nieco się zdziwiłam, wydawałoby się, że dla entuzjastek eko-turbo kumaryna może być w składzie problematyczna, więc jej tam Alterra nie dołoży. Kupiłam czas jakiś temu na mały prezent dla nastolatki, osoba obdarowana lubi ten zapach, ale narzeka na trwałość. Testowałam w sklepie przed zakupem, i ostatnio gdy znowu wpadł w moje ręce.
  • 13 października 2012 o 15:10
    szkoda
    Aż minus 3 gwiazdki daję za słabą trwałość. Zapach jest piękny, ale utrzymuje się może z pół godziny do godziny. Po spryskaniu nadgarstka alkohol bardzo szybko wietrzeje i pojawia się świeży, energetyzujący zapach miętowej cytryny, który niestety ulatnia się niewiele wolniej. Butelka niczego sobie. Cena za wysoka, jak na tak znikomą trwałość. Alterro, postaraj się bardziej. W Rossmannie ostatnio widziałam fioletową wersję o zapachu aptecznego syropu, równie nietrwałą. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego